Vandaag staat de kwartfinale van de beker op het programma voor FC Utrecht O15, waar het Ajax O15 als tegenstander treft. Een eerdere confrontatie dit seizoen eindigde in een 4-1 overwinning voor Ajax O15.

Hoewel Ajax meteen het initiatief pakt vanaf het eerste fluitsignaal,staat FC Utrecht goed in de verdediging en kan het aardig meekomen met Ajax. Het is dan ook FC Utrecht die de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt. De speler van FC Utrecht pakt debal van de keeper af, legt de bal af aan een medespeler, echter schiet deze vervolgens over het doel van Ajax heen. Na 13 minuten is het dan toch Ajax die de 1-0 voorsprong in de wedstrijd pakt. De buitenspeler van Ajax komt naar binnen toe en weet de balin de korte hoek te schieten. Ondanks de voorsprong van Ajax blijft FC Utrecht het proberen door goed te verdedigen en zo nu en dan wat eigen kansen te creëren. Beide ploegen krijgen vervolgens nog een goede kans om te scoren, maar beide kansen worden nietomgezet tot een doelpunt

In de tweede helft neemt FC Utrecht langzaam het initiatief over en dwingt het Ajax om verder terug op de eigen helft te spelen. Tot echte kansen leidt dit niet, maar de intenties van FC Utrecht zijn duidelijk: Ajax het zo lastig mogelijk proberen te maken.Beide ploegen krijgen zo nu en dan wat kleine mogelijkheden, maar tot grote kansen komt het niet. De laatste 10 minuten probeert FC Utrecht degelijkmaker te forceren en de trainer besluit tot een alles of niets poging. Drie minuten voor tijd is er een vrijetrap, de speler van FC Utrecht staat achter de bal en schiet deze vervolgens op de kruising van het doel. Na een betere eerste helft van Ajax en een betere tweede helft voor FC Utrecht, is Ajax de ploeg die door gaat in de beker dankzij een 1-0 overwinningop FC Utrecht.

FC Utrecht verliest van Ajax, waar er wellicht wel iets meer in had gezeten. Volgende week gaat FC Utrecht O15 op bezoek in het hoge noorden. Dan reist het af voor een wedstrijd in en tegen SC Heerenveen.

Ajax O15 - FC Utrecht O15 1-0 (1-0)

`13    1-0    Speler Ajax