14 weetjes over FC Twente - FC Utrecht

15 september 2017

Lukt het de Utrechters voor de negende keer een Eredivisiewedstrijd in Enschede te winnen?

De Eredivisiewedstrijd FC Twente - FC Utrecht is 46 keer eerder gespeeld. De 3 punten gingen 8 keer mee naar Utrecht. Het treffen eindigde 11 keer gelijk. De Tukkers wonnen 27 keer.

Van de laatste 12 edities van FC Twente – FC Utrecht wonnen de Utrechters er 1. Dat was op 3 februari 2013. Het werd toen 2-4, en namens de Domstedelingen scoorden Jens Toornstra, Jacob Mulenga, Dave Bulthuis en Mike van der Hoorn.

Vorig seizoen werd het in Enschede 1-1. FC Utrecht speelde toen 81 minuten met een man minder, na een snelle rode kaart voor Ramon Leeuwin.

FC Twente verloor alle 4 competitieduels dit het dit seizoen speelde. Het laagste puntenaantal van de ploeg uit Enschede na 5 speelrondes, in de geschiedenis welteverstaan, is 1. Dat negatieve record dateert van seizoen 2002/2003.

FC Twente gebruikte tot nu toe de meeste verschillende spelers van alle clubs (23) en kreeg de meeste gele kaarten van alle teams: 11.

Slechts 3 spelers zijn in de Eredivisie dit seizoen tot nu toe bij meer doelpunten betrokken geweest dan Zakaria Labyad, die 2 maal scoorde en 2 treffers voorbereidde. Dat zijn Wout Weghorst (AZ, 4 goals en 1 assist), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord, 3 goals en 2 assists) en Denzel Dumfries (sc Heerenveen, 5 assists).

Alleen Ajax (97), AZ (90) en PSV (82) schoten vaker op doel dit seizoen dan FC Utrecht, dat 76 doelpogingen ondernam.
FC Utrecht stond de minste schoten op doel toe van alle Eredivisionisten: 28 stuks. Ter vergelijking: FC Groningen, dat die lijst aanvoert, moest al 88 keer een schot op doel toestaan.

Alleen sc Heerenveen (18) kreeg meer scoringskansen tot nu toe dan FC Utrecht, dat er 17 creëerde.

FC Utrecht raakte dit seizoen 4 keer het houtwerk (lat of paal); vaker dan welk ander team dan ook in de Eredivisie. Dario Dumic, Gyrano Kerk, Willem Janssen en Zakaria Labyad zagen een doelpoging dit seizoen al op het aluminium eindigen.

Alleen Ajax (33) en sc Heerenveen (31) kregen meer corners dan FC Utrecht (30), en alleen Feyenoord (8) moest minder hoekschoppen toestaan dan de FC uit de Domstad: 12.

FC Utrecht hield dit seizoen in 3 van de 4 partijen de nul. Dat is het meest van alle Eredivisieteams.

In alle 4 de wedstrijden die FC Utrecht dit seizoen speelde, had de ploeg meer balbezit dan de tegenstander. Ook Ajax, AZ, Feyenoord en sc Heerenveen hadden nog in alle wedstrijden deze jaargang meer balbezit dan de tegenpartij.

Stefan Thesker moet het treffen met FC Utrecht laten schieten. De FC Twente-verdediger kreeg 5 keer geel in de eerste 4 duels van dit seizoen en is geschorst. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres