11 weetjes over FC Utrecht - PSV

22 september 2017

Over een doelpunt van Dave Bulthuis in 2012, en veel meer.

Het was in september 2012. Het was in Stadion Galgenwaard, en het was Dave Bulthuis. De verdediger maakte een doelpunt, de enige van de partij. En dus hielp de man die tegenwoordig een team in Azerbeidzjan dient FC Utrecht aan de drie punten tegen PSV: 1-0.

Die bewuste overwinning was vooralsnog de laatste die de Utrechters in competitieverband boekten tegen de Eindhovenaren. Sindsdien volgden 9 nederlagen.

Van de laatste 49 competitiepartijen die FC Utrecht speelde tegen PSV, wonnen de Domstedelingen er 2. Het werd 8 keer gelijk en 39 keer pakte de Philips Sport Vereniging de volle buit.

Afgelopen seizoen, toen FC Utrecht – PSV op speelronde 1 was ingepland, kwamen de Utrechters via Sébastien Haller op een 1-0 voorsprong. De Eindhovenaren kantelden de boel door goals van Davy Pröpper en Gastón Pereiro: 1-2.

Statistieken waar de gemiddelde Utrecht vrolijker van wordt? Die zijn er ook. Voorbeeld: FC Utrecht won zijn laatste 6 thuiswedstrijden in de Eredivisie. De laatste keer dat de club een langere reeks neerzette, was in 2001 (8 partijen).

PSV won 1 van de laatste 5 Eredivisieuitduels die het speelde. Op bezoek bij NAC Breda wonnen de mannen uit de Lichtstad met 1-4.

De afgelopen 6 Eredivisiethuispartijen hield FC Utrecht de 0. Dat is in de clubgeschiedenis 4 keer eerder gelukt. Nog nooit zette FC Utrecht een reeks van 7 neer. De jacht op een record is dus geopend!

De komst van PSV naar Stadion Galgenwaard betekent ook – onder meer – de terugkeer van Bart Ramselaar in Utrecht. Amersfoorter Ramselaar doorliep de jeugdopleiding voor FC Utrecht en speelde voor de FC uit Domstad 41 Eredivisiewedstrijden.

Geen ploeg in de Eredivisie kreeg dit seizoen tot nu toe minder schoten tegen dan FC Utrecht (41).

FC Utrecht is met Ajax en AZ de enige ploeg die deze jaargang nog in alle partijen die het speelde meer balbezit had dan de tegenstander.

Sander van de Streek kan een bijzondere mijlpaal aantikken. Als hij in actie komt tegen de Brabanders, is dat zijn 100ste competitiewedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal. 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres