Opnieuw een zure nederlaag voor FC Utrecht O17. In Nijmegen waren de mannen van Ruud Heus  veelal de bovenliggende partij, maar hield tegenstander NEC/FC Oss de punten in eigen huis. “Frustrerend is het om te zien, dat onze tegenstanders nauwelijks doelpunten scoren door mooie aanvallen, maar meer door het profiteren van onze persoonlijke fouten” aldus Heus.  De eerste twintig minuten waren er kleine kansjes voor FC Utrecht en was NEC nog niet gevaarlijk geweest. In die twintigste minuut ging NEC’s beste speler, Ferdi Kadioglu, alleen door, hield hij eerst FC Utrecht speler Reluño Pinas vast en liet zich vervolgens slim vallen binnen de zestien. De scheidsrechter zag alleen de tweede overtreding, namelijk die van Pinas en legde de bal op de stip. De strafschop werd via de benen van keeper Menno Vink benut. FC Utrecht ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en die viel gelukkig al snel: Kahlid Khajouli kopte een hoekschop van Rashaen de Windt bij de tweede paal binnen. Maar opnieuw ging de defensie van de Utrechters daarna tot twee maal toe in de fout, eerst werd verzuimd de bal weg te werken en profiteerde Kadioglu en even later schoot dezelfde speler een vrije trap binnen na een onnodige overtreding net buiten het strafschopgebied.

De Utrechters waren in de tweede helft dus gedwongen tot een achtervolging en ze gingen achterin 1:1 spelen. Het moet gezegd dat dit met volle overgave ging en NEC de gehele tweede helft nauwelijks van de eigen helft kon komen. Een kopbal van Sylian Mokono op de lat, een streep van Nick Venema tegen de paal en meerdere opgelegde kansen waren het gevolg. “Dit is echter zo’n wedstrijd waarbij je nog een uur kan doorvoetballen zonder te scoren. Ik kan de jongens de tweede helft echter niets verwijten, want ze hebben alles gegeven. Het moet dan ook een beetje meezitten en dat was niet het geval, de bal wilde er gewoon niet in” sprak een duidelijk teleurgestelde Ruud Heus na afloop.

Volgende week ontvangt Utrecht koploper Feyenoord, daarna gaat de ploeg op bezoek in Volendam en de week daarna komt in de 1/8e finale van de beker Almere City FC op bezoek. De wedstrijden op Zoudenbalch beginnen om 15.00 uur.

“20  1-0  Ferdi Kadioglu (strafschop)

“24  1-1  Khalid Khajouli (assist Rashaen de Windt)

“29  2-1  Ferdi Kadioglu

“39  3-1  Ferdi Kadioglu

Opstelling FC Utrecht O17: Menno Vink, Sylian Mokono, Reluño Pinas (“41 Jasper Beekhuis), Cas Odenthal, Gabriel Culhaci (“77 Mohamed El Ghzaoui), Ali Turksoy (“79 Anass Laarej), Khalid Khajouli (“79  Tom Rutten), Mounir Mounji (“61 Timo Meerding), Rashaen de Windt, Nick Venema, Stijn Meijer.