Zes versterkingen voor Jong FC Utrecht

7 juni 2017

Nieuwe stap voorwaarts voor beloftenploeg Jupiler League

De selectie van Jong FC Utrecht wordt met Robin Zwartjens, Bart Sinteur, Jeredy Hilterman, Conner Blöte, Gino Demon en Redouan El Yaakoubi versterkt. Het zestal sluit na de zomerbreak aan bij de beloftenploeg uit de Domstad, die uitkomt in de Jupiler League. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam ondertekende vandaag de contracten van de zes jongelingen.

Robin Zwartjens is een 19-jarige centrale verdediger, die een verleden heeft bij onder meer Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en Feyenoord. Voor de Rotterdamse club speelde Zwartjens afgelopen seizoen in de Onder 19-ploeg. Ook is hij opgenomen in de selectie van Nederland O19. De verdediger heeft voor twee seizoenen met een optie op een bijkomende jaargang getekend in de Domstad. 

Bart Sinteur tekent in Utrecht een overeenkomst voor één seizoen. De rechtsback komt transfervrij over van Feyenoord O19. Sinteur doorliep alle stappen van de Feyenoord Academy.

Spits Jeredy Hilterman heeft ook voor twee jaargangen met een optie op nog een seizoen getekend bij FC Utrecht. De aanvaller droeg de afgelopen twee seizoenen het shirt van Willem II en kwam, voordat hij in Tilburg aan de slag ging, uit voor onder meer AZ. Hilterman is 18 jaar en was dit seizoen goed voor 17 treffers in 21 duels.

Conner Blöte maakt de overstap van Ajax naar FC Utrecht. De 19-jarige Nieuwegeiner kan op zowel de linker- als de rechtervleugel worden gepositioneerd. De verdediger was jeugdinternational van Oranje Onder 18. Blöte tekende een overeenkomst voor één seizoen in Utrecht.
 
Gino Demon komt over van NAC Breda. De verdediger (20) kan zowel in het centrum als op de flank uit de voeten en debuteerde dit seizoen namens de Bredanaars al in de Jupiler League. Demon heeft voor één seizoen getekend.
 
Redouan el Yaakoubi is een Utrechtse verdediger die de voorbije jaren speelde voor hoofdklasser vv De Meern. De 21-jarige verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij stadsgenoot Elinkwijk. El Yaakoubi zou naar DVS’33 Ermelo gaan, maar heeft uiteindelijk gekozen voor een overstap naar Jong FC Utrecht. El Yaakoubi heeft een overeenkomst voor één seizoen getekend.
 
“We hebben het eerste seizoen in de Jupiler League goed doorstaan”, aldus Technisch Manager/Hoofdtrainer Erik ten Hag over de beloftenploeg, die zich handhaafde op het één na hoogste niveau van Nederland. “Komend seizoen willen wij de lat hoger leggen. Wij denken dat deze spelers goede toevoegingen zijn op ons huidige kader en dat zij een goede bijdrage gaan leveren om de gestelde doelen te bereiken."

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres