Nederland onder 19 jaar is er niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken op het Europees kampioenschap in Litouwen. Met FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub in de basisformatie verloor Oranje geflatteerd met 3-2 van Spanje, in de derde groepswedstrijd. Met slechts één overwinning moest de ploeg van KNVB-coach Wim van Zwam haar meerdere erkennen in Portugal en Spanje.

Oranje leek enige tijd een serieuze gooi te doen naar de volgende ronde, door een goede wedstrijd te spelen en op 1-0 te komen. Een voorzet van de rechterflank werd door Ayoub al vliegend ingekopt. De doelman van Spanje kon nog tot twee keer toe redding brengen. De derde inzet, van PSV-middenvelder Clint Leemans, was hem te machtig.

Yassin Ayoub kreeg halverwege de tweede helft uit een vrije schop van Bilal Basacikoglu de mogelijkheid op 2-0. Wederom zette het talent van FC Utrecht in met zijn hoofd. Zijn inzet mistte echter richting en belandde een halve meter naast het doel. Nog geen twee minuten later moest Oranje-doelman Van der Hart vissen: 1-1.

Een afstandsschot van Álvaro Vadillo en een intikker van Fede Vico binnen één speelminuut bezorgden Spanje de volle winst. Nederland deed in de extra tijd nog wat terug. Anass Achahbar schoot vanaf elf meter binnen en bepaalde de eindstand op 3-2.

Ayoub keert binnen enkele dagen terug op het trainingsveld van FC Utrecht.