Wuytens: 'FC Utrecht verslaat Heracles'

4 december 2014

Oud-verdediger blikt terug op Utrechtse periode en vooruit op duel van zondag.

Hij kwam in 2009 over van Heracles Almelo en ontwikkelde zich tot rots in de branding in de verdediging van FC Utrecht. Jan Wuytens (29) kijkt met een goed gevoel terug op zijn Utrechtse tijd.

“Het was een prachtige periode uit mijn carrière”, zegt de Belg, die nu onder contract staat bij AZ. “We hebben Europees voetbal behaald en het in Europa tegen ploegen als Celtic, Napoli en Liverpool uitstekend gedaan.” De thuiswedstrijd tegen de Engelsen eindigde in 0-0, omdat een doelpunt van Wuytens om onduidelijke redenen werd afgekeurd. “Aan dat moment denk ik nog wel eens terug. Het doelpunt telde niet, maar ook dat is voetbal.” Wuytens kijkt met het meeste plezier terug op zijn laatste seizoen bij de club, waarin een fraaie vijfde plaats werd behaald in de Eredivisie. “We stonden toen als ploeg écht goed.”

Vóór zijn Utrechtse tijd speelde Wuytens bij Heracles Almelo. “Ook daar heb ik het fijn gehad. Heracles is voor een jonge speler de ideale plek om jezelf te ontwikkelen. De club lijkt wel op FC Utrecht, al is FC Utrecht wel iets groter. In Almelo lanceerde mijn carrière en de stap naar Utrecht paste vervolgens perfect in het plaatje.”

“De wedstrijden tegen Heracles zijn altijd lastig voor FC Utrecht”, weet Wuytens. “Beide ploegen tankten vertrouwen afgelopen weekend. Ik verwacht een open wedstrijd, maar denk wel dat FC Utrecht gaat winnen.”

Kom ook kijken!
Kaarten voor de wedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en Heracles Almelo zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Dit doe je -HIER-. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 12.30 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres