Wout Brama stapt over van PEC Zwolle naar FC Utrecht

27 december 2016

Middenvelder voor anderhalf seizoen naar Domstad

FC Utrecht heeft middenvelder Wout Brama voor 1,5 jaar vastgelegd. Brama komt over van PEC Zwolle, waar hij sinds de zomer van 2014 onder contract stond.

Brama begon zijn loopbaan bij FC Twente, waar hij in 9 seizoenen tot 231 competitieduels kwam. De middenvelder was van vaste waarde onder verschillende trainers en vierde in Enschede diverse successen. Met de ploeg werd hij in 2010 landskampioen van Nederland en veroverde hij in 2010 en 2011 de Johan Cruyff Schaal. Bovendien won Brama de KNVB Beker, een wapenfeit dat hij later met PEC Zwolle (2015) wist te herhalen.

De 30-jarige middenvelder maakte in de hoogtijdagen van FC Twente drie keer zijn opwachting voor het Nederlands Elftal. Trainer/coach Erik ten Hag is erg tevreden met de aankoop: “Wout is een aanwinst voor FC Utrecht. Hij is strategisch zeer sterk en kent de wetten van het topvoetbal. Hij speelde in de Champions League en voor het Nederlands elftal en won prijzen: hij is een winnaar die bij FC Utrecht deze ervaring aan onze groep moet overbrengen.”
 

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres