FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller kon vanmiddag (zaterdag) niet voorkomen dat Jong Frankrijk het uitduel met Jong IJsland verloor (3-2). In Capelle aan den IJssel stonden Giovanni Troupéé, Mitchell van Rooijen en Odysseus Velanas, drie talenten van FC Utrecht O19, in de basis bij Oranje Onder 18 dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Engeland Onder 18.

Op IJsland kende het EK-kwalificatieduel met Jong IJsland voor Jong Frankrijk een rampzalig begin. Doelman Paul Nardi van AS Monaco kreeg al na een paar minuten rood én de IJslanders kregen een penalty. Het gevolg was dat de Fransen na negen minuten aankeken tegen een 1-0 achterstand én een man minder op het veld hadden staan.

Onder de Franse talenten die in de basis stonden, was ook FC Utrecht-spits Sébastien Haller. Hij was de enige aanvaller in het 4-5-1-systeem dat de Fransen speelden. Haller nam diverse doelpogingen voor zijn rekening, maar keeper Frederik Schram van Jong IJsland maakte ze stuk voor stuk onschadelijk. Na 77 minuten werd Haller door Stade Brest-spits Grejohn Kyei vervangen.

Ondertussen schreven in Capelle aan den IJssel drie talenten van FC Utrecht O19 een jeugdinterland bij op hun palmares. Verdediger Giovanni Troupée, middenvelder Odysseus Velanas en aanvaller Mitchell van Rooijen stonden in de basis bij Oranje Onder 18, dat tegen Engeland Onder 18 met 0-0 gelijkspeelde. Troupée maakte de volledige negentig minuten vol. Voor Velanas waren er 82 speelminuten, terwijl Van Rooijen in wat zijn tweede jeugdinterland was 70 minuten maakte.