Zaterdag speelden vier teams een competitiewedstrijd. O19 en O12 wonnen hun wedstrijd. O11 bleef op eigen veld steken op een gelijkspel: 1-1. O10 moest ondanks dat het dominant en voor het doel van de tegenstander speelde, een 3-1 nederlaag incasseren.

FC Utrecht O19 – Vitesse A1 (competitiewedstrijd)  4-1
FC Utrecht O19 is door een thuisoverwinning op Vitesse A1 (4-1) op de derde plaats geëindigd in de A-jeugd Nike Eredivisie. Nog niet eerder is er zo’n prestatie neergezet: qua plek in de Nike Eredivisie, qua puntenaantal en qua aantal gescoorde doelpunten.
O19 maakte het zich zaterdag niet gemakkelijk. De eerste helft werd afgesloten met een 0-1 achterstand. Nadat trainer Robin Pronk de jongens had toegesproken in de rust, keerde het tij. Rodney Antwi tekende kort na rust, op aangeven van Menno Bark, voor de gelijkmaker. O19 liet zich na het wegsturen van Burak Burak in de 58ste minuut (twee keer geel, dus rood) niet van de wijs brengen. Hamza Boukhari profiteerde van een slippertje van Vitesse-doelman Hop, Antwi maakte zijn tweede van de middag en Boukhari tekende met zijn tweede voor het slotakkoord. Dankzij zijn twee doelpunten sluit Boukhari het seizoen af met een positie hoog in de eindstand van topscorers van de Nike Eredivisie.

CJVV O13 – FC Utrecht O12 (competitiewedstrijd)  0-4
FC Utrecht O12 had in de eerste helft moeite om dominant te zijn. Hierdoor warden weinig kansen gecreëerd. Ruststand: 0-0. In de tweede helft was FC Utrecht veel dominanter en de spelers van O12 waren niet meer te stoppen door CJVV. Een kansenregen resulteerde in mooie doelpunten. FC Utrecht stopt bij een stand van 0-4. Helaas heeft concurrent Roda'46 ook gewonnen met 1-2, waardoor zij kampioen zijn geworden. FC Utrecht O12 heeft dit seizoen alles eraan gedaan om kampioen te worden (105 doelpunten gescoord) maar het was helaas niet voldoende. Complimenten voor de spelers.

FC Utrecht O11 – Reigerboys D2 (competitiewedstrijd) 1-1
Na een fantastisch weekend in Liverpool was het dit weekend weer tijd voor de competitie. FC Utrecht startte goed aan de wedstrijd en had door veel druk op de bal te zetten de overhand. Toch kon O11 niet voorkomen dat Reigerboys door een counter de voorsprong pakte. FC Utrecht bleef zijn spel spelen en kon door een mooi doelpunt met links de gelijkmaker voor rust scoren.
Afgelopen week tijdens de training is getraind om met links te schieten en dit heeft dus zeker resultaat gehad. De tweede helft een andere wedstrijd. Reigerboys speelde veel de lange bal en FC Utrecht had hier toch wat meer moeite mee en kon minder druk zetten. Ondanks dat FC Utrecht zijn eigen spel bleef spelen, lukte het niet om echt gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te worden. De einduitslag veranderde niet meer; O11 bleef steken op 1-1.

V.V.Z. E1 - FC Utrecht O10 (competitiewedstrijd)  3-1
Een wedstrijd zoals zovelen dit seizoen voor de O10. Vanaf de eerste tot de laatste minuut speelde FC Utrecht voor het doel erg dominant, creatief en maakte het goede combinaties. Echter werden voor het doel van de tegenstander niet altijd de goede keuzes gemaakt, waardoor de FC Utrecht zichzelf meerdere malen vergat te belonen. Door het aanvallende spel van FC Utrecht werd veel ruimte achter de verdediging weggegeven, waar de sterke grote aanvallers van V.V.Z. E1 goed raad mee wisten. Zij straften de foutjes van FC Utrecht genadeloos af: 3-1.

Foto's: Ron van Dongen