Jong FC Utrecht heeft de uitwedstrijd bij Jong AZ met 0-2 gewonnen. In de eerste helft scoorde Johan Mårtensson uit een penalty. De Zweedse middenvelder was opnieuw belangrijk, nadat hij gister bij zijn rentree het eerste elftal naar drie punten schoot tegen FC Groningen. In de tweede helft maakte Gyliano van Velzen op prachtige wijze 0-2. Van Velzen keerde ook terug na een blessure, net als linksback Yannick Cortie.

Jong AZ, onder leiding van oud-FC Utrecht speler Reinier Robbemond, kon geen vuist maken tegen een fel en gedreven Jong FC Utrecht. De ploeg van Ab Plugboer speelde vanaf de aftrap sterk als collectief. In de eerste helft was dit voetballend het meest zichtbaar. Toch duurde het lang voordat de score werd geopend. Ondanks veel goede kansen, vielen lange tijd geen goals

Openingstreffer
Bij een goede aanval werd linkervleugelaanvaller Soufian Moro in het strafschopgebied gevloerd door Wesley Hoedt. De scheidsrechter wees naar de penaltystip, waar Johan Mårtensson achter de bal ging staan. De Zweed schoot strak en laag in en tekende daarmee voor zijn tweede goal in twee dagen: 0-1. Dit was direct ook de ruststand.

Tweede helft
AZ kwam in de tweede helft gedrevener uit de kleedkamer. De thuisploeg speelde meer naar voren en drukte daardoor Jong FC Utrecht wat meer terug. In de 53ste minuut kwam Utrecht goed weg toen een schot van Thom Haye via de binnenkant van de paal uit de goal bleef.

0-2
Een paar minuten later verdubbelde FC Utrecht de voorsprong. Fernando Quesada legde op eigen helft breed op Gyliano van Velzen. De aanvaller kwam op, passeerde in zijn rush vier spelers van AZ en maakte ook nog eens goed af: 0-2. Een prachtige goal!

Ondanks dat Jong AZ bleef proberen druk te zetten, bleven de beste kansen voor Jong FC Utrecht, dat verzuimde de wedstrijd met een derde goal definitief op slot te gooien. Toch was de winst overtuigend en verdiend. Drie belangrijke punten op weg naar het linkerrijtje in de Beloftencompetitie Poule B.

De volgende wedstrijd voor Jong FC Utrecht is op dinsdag 11 maart. Er staat dan een thuiswedstrijd in de competitie tegen Jong de Graafschap op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Zoudenbalch en begint om 18.30 uur.

Jong AZ – Jong FC Utrecht (0-1) 0-2