In de 7e minuut al. Een splijtende pass vanuit de FCU-verdediging belandt op de linkerflank. Met de afgemeten voorzet weetonze centrumspits wel raad, 0-1. Twee minuten later eenzelfde soort aanval, nu over rechts, maar jammergenoeg gaat de bal voorlangs het doel.
FC Utrecht O16 toont zich in deze beginfase heel gretig en combineert met goed positiespel dat het een lust is.
In de 15e minuut opnieuw een goedlopende aanval van onze Utrechtse ploeg. Slecht ingrijpen van de Willem II/RKC-keeper brengt de rechterspits van FC Utrecht in scoringspositie en deze laat dat niet onbenut, 0-2.
Het eerste half uur is het alles FC Utrecht dat de klok slaat en biedt de ploeg volop de mogelijkheden, w.o. een bal die op de paal belandt, descore verder uit te bouwen, maar Utrecht laat de kansen ongebruikt.
Dat geeft Willem II/RKC de gelegenheid eens diep adem te halen en er eenschepje bovenop te doen. De ploeg krijgt daarbij als het ware de helpende hand toegestoken omdat FC Utrecht O16 steeds verder wegzakt. Toch duurt het tot de 37e minuut voorde echte eerste kans voor de Tilburgers aanbreekt, maar de FC Utrecht-keeper weet de opgelegde kans te verijdelen.
Dan breekt de rust aan.

Maar het lukt FC Utrecht klaarblijkelijk niet in de rust de bakens te verzetten. Onmiddellijk al bij het begin van de tweede helft brengt Willem II/RKC de spanning in de wedstrijd terug. Een verdedigingsfout isdaar mede debet aan, het effect is de 1-2.
Utrecht zakt dan steeds verder weg. De samenhang in de ploeg, het goede combinatiespel van het eerste half uur, het lijkt als sneeuw voor de zonweg te smelten. In de 75e wedstrijdminuut dreigt FC Utrecht zelfs een strafschop (hands) tegen te krijgenmaar de assistent scheidsrechter heeft voorafgaand aan de overtreding overduidelijk buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter honoreert zijn appel.
Zo worstelt FC Utrecht zich naar het eind van de wedstrijd en neemt tochde drie punten mee naar huis. Volgende week treft het weer  een team van Willem II/RKC, dit keer in Waalwijk en tegen de B1.