Weer overwinning FC Utrecht O19

01 februari 2015
Na weekje rust door de afgelasting van vorige week kon FC Utrecht O19 weer vol aan de bak. Er werd gewonnen, al was de uitvoering niet de hele wedstrijd geheel in orde.

Na de afgelasting vorige week nu de thuiswedstrijd tegen Willem II VA O19. Om ook de andere teams de ruimte te geven hun wedstrijd af te werken werd de aanvangstijd verschoven naar 15.45 uur. Onnodig, zo bleek later, omdat de scheidsrechter van dienst de wedstrijd van FC Utrecht O14 alsnog afgelastte. Maar goed, Willem II VA O19. Dat is een ploeg die betrekkelijk afwachtend speelt en als het even kan uitbreekt. Men hanteert veelvuldig de lange bal en hoopt daarmee voorin aan voetballen toe te komen. De mannen van trainer Arjan van der Laan wisten daar niet zo goed mee om te gaan, gingen in de eerste helft van de wedstrijd in dit spelletje mee waardoor een rommelige wedstrijdbeeld ontstond. Het tempo in de wedstrijd was hoog, maar er zat weinig lijn in. De thuisploeg wist in de 20e minuut op voorsprong te komen. Karim Loukili pikte de afvallende bal goed op en zocht met een straf schot van buiten het strafschopgebied de lange hoek naast doelman Jorn Wagener. De 1-0 was tevens de ruststand.

Trainer van der Laan gaf de spelers voor de tweede helft mee, om toch vooral het eigen spel te spelen en niet mee te gaan met het spel van de tegenstander. “Ga op zoek naar onze vrije man op het middenveld en ga van daar voetbal spelen”, zo luidde de opdracht. Dat kwam er niet helemaal uit. Al snel werd de thuisploeg weer te ongeduldig in balbezit en werden er verkeerde keuzes gemaakt. En doordat het nog maar 1-0 was, bleven de bezoekers hoop en zicht houden op de aansluiting. Daar hadden ze ook wel de kansen voor, maar de verdediging van de Utrechters kon dat steeds voorkomen. In plaats van de gelijkmaker voor de bezoekers verdubbelde de thuisploeg de score. Verantwoordelijke man daarvoor: Bart Ramselaar. Hij zette zelf de combinatie op met Menno Bark. In eerste instantie leek de diepe bal onhaalbaar, maar toch wist Ramselaar de bal achter de Tilburgse doelman te werken. En daarmee was de wedstrijd in de 78e minuut gelopen. Willem II was niet meer bij machte om het tij te keren. Verder dan wat mogelijkheden kwamen zij niet. In de slotfase was er nog een grote mogelijkheid voor FC Utrecht te noteren, nadat invaller Jerreau Farel Cairo goed doorging, het overzicht hield en de bal breed terug legde. Maar tot een doelpunt kwam het helaas niet.

Arjan van der Laan:” Een terechte overwinning, vind ik. Wij hebben de wedstrijd uiteindelijk tot een goed einde gebracht. Het was niet altijd even goed, maar als je de drie punten hier kan houden is dat toch plezierig. Volgende week naar FC Volendam. Kijken of wij daar ook een goed resultaat kunnen neerzetten”.

FC Utrecht O19 – Willem II VA O19 2-0

20. 1-0  Karim Loukili

78. 2-0  Bart Ramselaar