FC Utrecht reisde dit weekeinde af naar Kerkrade voor het begin van een serie wedstrijden die moet leiden tot het behoud van het eredivisieschap. Roda JC, de tegenstander van vandaag, stond één punt boven de Utrechtenaren bij de start van deze wedstrijd. Utrecht startte ietwat nerveus aan de wedstrijd waardoor er bijna vanaf de aftrap een kans ontstond voor Roda, keeper Barry van den Brink bracht redding ten koste van een hoekschop. Utrecht was daardoor wel meteen wakker, had daarna het meeste balbezit maar kon niet echt gevaarlijk worden. Daartegenover stond dat de verdediging goed stond en geen kansen weggaf. Vlak voor de rust kon Utrecht op voorsprong komen, maar de niet te missen kans werd jammer genoeg toch gemist.

Na rust een zelfde spelbeeld. Utrecht probeerde gecontroleerd aan te vallen en kreeg na 8 minuten de beloning, toen spits Jerell Hok-A-Hin de bal goed controleerde en in de draai snoeihard de bal  in de benedenhoek achter Roda keeper Paul Smeets joeg voor de 0-1. Roda probeerde daarna wat aanvallender te gaan spelen, hetgeen uiteraard Utrecht meer ruimte bood. Roda werd nauwelijks gevaarlijk, maar Utrecht daarentegen kreeg meerdere malen de mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien. Die mogelijkheid had in één geval zeker ook benut moeten worden toen Jesse Afriyie alleen op het Roda doel afging en binnen de lijnen werd neergelegd. Waar een strafschop en een rode kaart op zijn plaats waren geweest, gaf de arbiter van dienst slechts geel en een vrije trap buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap en nog een aantal kansen leverden verder geen Utrechtse doelpunten op. Omdat de Utrechtse defensie daarna ook niets meer weggaf konden de drie punten mee in de tas terug naar de domstad.

Dinsdag a.s. is FC Twente B1 de tegenstander als er een inhaalwedstrijd moet worden gespeeld. Met deze focus en instelling moet het team van trainer Ab Plugboer een goed resultaat kunnen behalen en de ploeg nog verder doen verwijderen van de onderste plaatsen.

RJO/ZL Roda JC B1 - FC Utrecht O17 (B1)   0-1 (0-0)
“48  0-1  Jerell Hok-A-Hin