FC Utrecht onder 17 kwam dit weekeinde niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Excelsior in Rotterdam. De uitslag deed geen recht aan de krachtsverhoudingen. In de eerste helft was Excelsior nauwelijks op de helft van Utrecht te vinden en probeerde met lange halen hun sterke spitsen te bereiken. De Utrechtse verdediging gaf echter niets weg. Wel had Utrecht moeite om de Rotterdamse verdedigingsmuur te slechten, maar desondanks kreeg Utrecht via Anthony Berenstein en Sofyan Amrabat twee 100% kansen. De uitstekende Rotterdamse keeper stond echter tot twee maal toe een verdiende Utrechtse voorsprong in de weg.

In de tweede helft kreeg Utrecht het iets moeilijker omdat in de opbouw soms verkeerde keuzes werden gemaakt en Excelsior wat hoger druk zette. De Utrechtse verdediging kon echter steeds de fouten herstellen en men gaf verder geen enkele kans weg. Aanvallend moet gezegd schiep men zich ook niet heel veel kansen, want de pass in de laatste fase was niet goed en er werd soms te lang gelopen met de bal, zodat de fysiek sterke Rotterdammers konden ingrijpen. Zo’n vijf minuten voor tijd dan toch de Utrechtse voorsprong dachten wij, toen Jerell Hok-A-Hin een voorzet van Menno Bark binnen wist te glijden. De scheidsrechter ging in op het vlagsignaal van de Excelsior grensrechter en keurde het doelpunt af. Zodoende bleef het bij 0-0 en blijft Utrecht in de gevarenzone. Volgende week meer duidelijkheid als Utrecht koploper Ajax ontvangt en de twee ploegen onder Utrecht, Almere City en Excelsior het tegen elkaar opnemen in Almere.

RJO/FE Excelsior B1 - FC Utrecht O17 (B1)   0-0