FC Utrecht O16 (het team van de maand ‘maart’) moest vandaag naar Groningen voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. De wedstrijd was nog niet begonnen of FC Utrecht zat op rozen, binnen 13 seconden werd de 0-1 gescoord. Een betere start kon Utrecht zich niet wensen in het verre noorden. Na de goal was het een gelijk opgaande wedstrijd die van links naar rechts ging, maar beide teams konden geen kansen creëren. Vlak voor tijd kregen beide teams nog een goede mogelijkheid om te scoren, een corner van FC Utrecht zorgde voor veel gevaar. Ook Groningen kreeg nog een grote kans maar deze kans was een makkelijk prooi voor de keeper van FC Utrecht. Beide teams gingen rusten met een 0-1 stand.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste helft was geëindigd, een gelijk opgaande strijd tussen beide teams. Tien minuten na de aftrap was er een wonderschone goal van FC Utrecht, de bal werd goed vrij gespeeld en van buiten de zestienmeter binnen geschoten. De stand kwam hierdoor op 0-2 voor FC Utrecht. Een klein kwartier later ging het hard en kon FC Utrecht de voorsprong snel uitbreiden van 0-2 naar 0-4. Beide goals vielen na een goede omschakeling over de linkerkant, de voorzet was tot tweemaal toe een prooi voor de spits van FC Utrecht. De keeper van FC Utrecht moest nog handelend optreden bij een afstand schot van FC Groningen, maar gescoord werd er niet. Dat deed FC Utrecht nog wel één keer, tien minuten voor het einde was er een goede aanval wederom over links, de voorzet werd bij de tweede paal goed ingeschoten door de rechterspits. Die zorgde met deze goal dat het team van trainer Marcel van der Net met een mooie 0-5 overwinning terug naar Utrecht ging!

RVO Groningen/Cambuur O16 - FC Utrecht O16 (B2)   0-5 (0-1)
01ste 0-1 FC Utrecht
50ste 0-2 FC Utrecht
63ste 0-3 FC Utrecht
67ste 0-4 FC Utrecht
71ste 0-5 FC Utrecht