Het is FC Utrecht O19 (A1) vanmiddag niet gelukt om de punten in huis te houden. Tegen laagvlieger De Graafschap A1 werd kansloos verloren. De Superboeren maakten terecht aanspraak op de volle buit. Zij toonden vandaag aan dat je met werklust en de echte wil om te willen winnen, een heel eind komt.

Al na 5 minuten spelen lag de bal achter doelman Havekotte. Waar hij de laatste wedstrijden zijn team op de been hield, kon hij nu niet voorkomen dat een vrije trap van Tom Menting, met een rare stuit en via zijn armen achter hem in zijn doel belandde. Het zag er erg ongelukkig uit, allemaal. Het maakte wel, dat FC Utrecht achter de tegenstander aan moest, wilde het weer langszij komen. Maar vandaag hadden de mannen van trainer Robin Pronk het niet. Vandaag konden zij de wedstrijd niet naar eigen hand zetten en dus bleef de achterstand op het bord staan. Ondanks dat er in het 2e gedeelte van de eerste helft beter verzorgd voetbal werd gespeeld, met kansen voor Hamza Boukhari, Aleksandar Bjelica (vrije trap) en Daniel van Son, gingen beide teams bij een 0-1 stand rusten.

Het 2e bedrijf gaf een soortgelijk beeld te zien. De Utrechters wisten weinig te creëren, waren nauwelijks dreigend. Desondanks valt na ruim een uur voetbal de gelijkmaker. Was hij al eerder dichtbij een doelpunt, nu liet Aleksandar Bjelica zien dat hij wel degelijk in staat is het net te vinden. Zijn vrije trap belandt in een keer achter doelman Wolsink. 10 minuten leek hij dit kunstje te gaan herhalen, maar jammer genoeg belandt de bal op de lat. De gasten uit Doetinchem laten zich niet uit het veld slaan en gaan opnieuw zoek naar de voorsprong. En bijna lukt ze dat ook nog, want in de 78e minuut breken ze snel uit en schieten op de paal. Het is slechts uitstel van executie voor de gastheren want even later komt de Graafschap alsnog en verdiend op voorsprong. In een situatie waar in eerste instantie nog werd gedacht aan buitenspel laat scheidsrechter Oussouren doorspelen en Sam Hendriks velt het vonnis: 1-2 in de 79’. In de slotfase is er nog een grote kans voor Cedric Badjeck, maar hij komt te laat en de bal gaat voorlangs. Na ruim 96 minuten voetbal trekt het voor lijfsbehoud vechtende De Graafschap A1 aan het langste eind en gaan de punten mee naar Doetinchem.

Trainer Pronk oordeelt als volgt: “We hebben een wedstrijd gezien, waarin de tegenpartij heeft laten zien wat er zoal bij komt kijken om een wedstrijd winnend af te sluiten. Op diverse fronten konden onze spelers te weinig brengen. Dan kan je dus verliezen van een tegenstander die vecht tegen degradatie.“

FC Utrecht O19 (A1) – De Graafschap A1 1-2
05’          0-1         Tom Menting
63’          1-1         Aleksandar Bjelica
79’          1-2         Sam Hendriks