De mannen van trainer Robin Pronk hebben zich in deze wedstrijd nogal verkeken op de tegenstander. ADO Den Haag, dat nog een aantal punten nodig heeft om zich definitief veilig te spelen, was vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Gerrets veel feller op de bal, veel feller in de duels en liet zien te zijn gekomen voor de volle winst. Uiteindelijk bleven beide kampen steken op een 1-1 gelijkspel.

ADO startte furieus, met fel en agressief voetbal, met druk naar voren. Mede daardoor creëerde het de nodige kansen. Het leverde in 1e instantie niets op voor de Hagenaren, want Nassir el Aissati weet zijn ploeg onder de druk uit te krijgen en Daniel van Son in de diepte weg te sturen. De laatste gaat goed door en bedient vanaf de achterlijn de meegekomen Cedric Badjec. Hij aarzelt niet en schiet de 1-0 tegen de touwen.

Daarna ontspon zich een, voor de neutrale kijker, aantrekkelijk kijkspel met dan weer de thuisploeg, dan weer de gasten die grote kansen weten te creëren. Maar vandaag was het omzetten in rendement te veel gevraagd. Doelman Mike Havekotte moet een aantal keren redden op fraaie aanvallen van ADO. Daarna is het Cedric Badjeck, die vrij voor doelman van der Want opduikt. Maar ook deze doelman wint het rechtstreekse duel met de Utrechtse spits.

FC Utrecht O19 staat dan wel met 1-0 voor, maar echt grip op de wedstrijd heeft het niet. Een verdienste van ADO Den Haag. En dat is ook precies wat trainer Pronk zijn mannen in de rust meegeeft. Hij hamert op méér overwicht op het middenveld, op méér en betere samenwerking. En op kleinere ruimtes, zodat gemakkelijker de 2e bal gewonnen kan worden. De 2e helft is nog maar net op gang als Mike Havekotte wederom van zich moet laten spreken. Hij redt zijn team bekwaam als een Haagse aanvaller voor hem opduikt. Maar uiteindelijk moet hij capituleren.

Vanuit een soortgelijke situatie als waarin de Utrechtse goal in de 1e helft werd voorbereid en gemaakt, weet ADO Den Haag eveneens te scoren. Remco van Wingerden zet goed door vanaf de linkerkant en bedient met een teruggelegde bal Papito Merencia. Zijn schot wordt onderweg nog wat aangeraakt en verdwijnt achter Mike Havekotte. En een paar minuten later kruipen de Utrechters door het oog van de naald, als ADO vanuit een vrije positie kan inschieten. De bal wordt gelukkig geblokt. Aan de andere kant in het Rodney Antwi die weg is op de linkerkant. Hij gaat goed door maar hij bereikt tot 2 x toe geen medespeler. De bal belandt uiteindelijk bij Cedric Badjeck, maar hij weet er geen raad mee. Kansen verkeken en het blijft 1-1.

Trainer Robin Pronk sprak na afloop klare taal: “Vandaag waren wij gewoon niet goed genoeg. En dat gold voor vrijwel elke positie, een enkele uitgezonderd. Wij mogen niet denken dat wij op halve kracht een topprestatie kunnen leveren. Zeker niet tegen een tegenstander, die laat zien dat hard werken eerst komt en wat op zeker een kwaliteit is. Er moet gewoon voor de volle 100% gepresteerd worden, niet meer en niet minder. Dat is wat er in de top van Nederland wordt gevraagd. Doe je dat niet, dan gaat het niet goed. Vanmiddag was het geen 100%. Wij hebben het laten afweten en daar gaan we maandag op terugkomen”.

FC Utrecht O19 (A1) - ADO Den Haag A1   1-1 (1-0)
4.            1-0 Cedric Badjeck
58.          1-1 Papito Merencia