De FC Utrecht O16 speelde zaterdag de derde competitiewedstrijd in acht dagen. Tegenstander vandaag was PSV uit Eindhoven. FC Utrecht O16 zit in een goede “flow” en dat was terug te zien in de start van de wedstrijd. De eerste vijftien minuten was FC Utrecht de bovenliggende partij en creëerde het een aantal goede kansen maar kwam niet tot scoren. Na dit kwartier kantelde de wedstrijd en kreeg PSV meer overwicht, dit werd door PSV wel goed omgezet in een doelpunt, waarmee het tien minuten voor tijd 0-1 werd. Na het doelpunt gingen de laatste minuten behoorlijk gelijk op, en kreeg FC Utrecht een vlak voor een rust een niet te missen kans via een toegekende penalty. De werd feilloos binnen geschoten waarmee de ruststand 1-1 werd.

De tweede helft begon voor FC Utrecht dramatisch, niet iedereen leek nog helemaal wakker na de rust. Het duurde in totaal 47 seconden voor dat PSV weer een voorsprong had genomen via een actie door het midden en zo de 1-2 scoorde. Dit betekende dat de tweede helft uit een ander vaatje moest worden getapt en dat gebeurde ook, in een open wedstrijd waarin beide teams kansen kregen was het toch FC Utrecht dat een kleine tien minuten na de goal van PSV de gelijkmaker scoorde. Een goede aanval over de linkerkant van het veld, zorgde ervoor de aanvallende middenvelder helemaal vrij voor de keeper kwam en dit heel beheerst afmaakte waardoor de wedstrijd weer gelijk was 2-2. FC Utrecht bleef verzorgd voetballen en kreeg tien minuten na de gelijkmaker de beloning een goede crosspass werd op waarde geschat door de buitenspeler die kwam alleen voor de keeper en scoorde subtiel 3-2. Na het doelpunt werd het erg onrustig in het veld en had FC Utrecht moeite om onder de druk van PSV uit te komen, toch kwam de overwinning niet meer in gevaar voor het team van Marcel van der Net. Met deze overwinning pakte FC Utrecht volledig terecht in acht dagen tijd negen punten en is het na de winterstop nog steeds ongeslagen.

FC Utrecht O16 (B2) - PSV O16   3-2 (1-1)