FC Utrecht O16 moest vandaag aantreden tegen de nummer 1 van de competitie AZ. De wedstrijd begon goed voor FC Utrecht, al in de eerste minuut kreeg FC Utrecht een goede kans maar de keeper van AZ was al bij de les. De daarop volgende corner werd net naast gekopt bij de tweede paal. In het daarop volgende kwartier kreeg FC Utrecht nog een aantal kansen maar deze werden niet benut. De wedstrijd ging daarna gelijk op en ook AZ kreeg de kansen. Het was FC Utrecht dat vijf minuten voor tijd scoorde, een vrije trap werd nog gestopt door de keeper maar FC Utrecht was attent in de rebound en scoorde de 1-0. Lang kon FC Utrecht niet van de voorsprong genieten, nog voor rust was het AZ dat op gelijke hoogte kwam. Hierdoor was de ruststand 1-1.

De tweede helft was amper onderweg of AZ krijgt een goede kans om op voorsprong te komen, dit gebeurt niet en in de tegenstoot is het FC Utrecht dat wel op voorsprong komt. Een goede uitval over links werd in de vijf meter afgemaakt 2-1. FC Utrecht krijg daarna nog de kans om de score te vergroten maar het is AZ dat uiteindelijk de gelijkmaker scoorde halverwege de tweede helft waardoor de stand weer gelijk was 2-2. Een kleine zes minuten na de goal van AZ is het FC Utrecht dat voor de derde keer op rij op voorsprong kwam, ditmaal werd een goede actie over rechts keurig afgemaakt en werd de stand 3-2. Een kleine tien minuten voor tijd is het FC Utrecht dat de score verdubbeld een goede bal vanaf het middenveld zette de spits vrij en deze ronde keurig af 4-2. De laatste paar minuten was het vooral de voorsprong vast houden en zo de drie punten te pakken. De eindstand werd dan ook 4-2.