Vandaag de competitiewedstrijd FC Utrecht O/13 (D1) tegen AFC D1 op sportpark Zoudenbalch te Utrecht. De wedstrijd ging om des Konings baard. Er stond voor beide teams niets meer op het spel, behalve de 3 punten.De eerste 25 minuten gebeurt er eigenlijk niets, het spel speelt zich af op het middenveld, met geen kansen voor beide ploegen. De eerste echte kans is voor AFC, een schot op doel van Utrecht gaat net over. Twee minuten later is er een vrije trap voor Utrecht, welke door de AFC keeper wordt gered.1 minuut later is het bijna raak voor FC Utrecht. Een aanval over rechts, de bal wordt teruggetrokken en de ingeschoten bal gaat net voorlangs.In de laatste minuut voor de rust is de beste kans voor AFC. Een schot belandt op de paal en zodoende gaan gaan de teams de rust in met een 0-0 ruststand.

Na de rust is het spel niet verandert ten opzichte van de 1e helft. In de 37e minuut krijgt AFC een vrije trap links buiten de 16. De bal wordt goed ingeschoten en belandt bij de 2e paal in het FC Utrecht doel, 0-1.Vier minuten later is de grote kans op 1-1. Een speler van FC Utrecht gaat alleen op de doelman van AFC af, maar deze redt.FC Utrecht blijft jagen op de 1-1. Niet veel later is er een snelle aanval over rechts, de bal wordt ingeschoten en de keeper van AFC redt, de rebount wordt jammerlijk overgeschoten.Onverwachts komt AFC op 0-2. Een schot van buiten de 16 belandt achter de FC Utrecht keeper.FC Utrecht geeft de moet niet op en zet alles op alles om als nog een punt binnen te slepen. Vanaf het middenveld gaat een steekbal op één van de spitsen, deze wordt onderuit gehaald. Rode kaart en strafschop. De strafschop wordt veilloos ingeschoren, 1-2.In de laatste minuut heeft FC Utrecht de kans op de 2-2. Een voorzet van rechts komt bij de spits die zijn voet er net niet tegen aan kan zetten en zoedoende eindigt de wedstrijd in 1-2.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd uit tegen ADO Den Haag D1.

FC Utrecht O13 - AFC D1 1-2 (0-0)
37` minuut 0-1 AFC
56` minuut 0-2 AFC
58` minuut 1-2 FC Utrecht