Voor de vierde keer op rij verloor de O12 vandaag een competitiewedstrijd met slechts één goal verschil. In de blessuretijd van de 2e helft kwam AFC `34 D1 via een van richting veranderde vrije bal op 0-1 en nam daarmee de 3 punten mee naar Alkmaar.

Na een moeizame eerste vijf minuten was FC Utrecht in de rest van de eerste helft heer en meester. De ploeg had veel balbezit, speelde continue op de helft van de tegenstander en creëerde meerdere goede kansen. In het midden van de 1e helft leek daar de 1-0 voorsprong te zijn, maar een AFC-speler sloeg de bal met zijn hand van de lijn. Uiteraard gaf de scheidsrechter een penalty, maar vreemd genoeg mocht de speler die hands maakte gewoon in het veld blijven staan. De penalty werd gehouden en omdat FC Utrecht ook de daarop volgende kansen niet wist te benutten ging het ondanks het grote veldoverwicht toch met een 0-0 de rust in ging.

De tweede helft was rommelig. Er waren veel duels en dat was in het voordeel van de fysiek veel sterkere AFC-spelers. De wedstrijd leek op een puntendeling uit te lopen, tot de bal in blessuretijd erg ongelukkig achter de FC Utrecht-keeper belandde.

FC Utrecht O12 - AFC `34 D1 0-1  (0-0)