FC Utrecht speelde vandaag in en tegen ADO Den Haag voor de competitie. Met een stevige koude wind werd afgetrapt om 14.30 uur. FC Utrecht begon slecht aan de wedstrijd en gaf binnen een minuut een scoringskans weg. Dit was het sein om de wedstrijd iets anders te benaderen, FC Utrecht speelde iets verzorgder en kreeg wat kleine kansjes. Toch was het ADO dat op voorsprong kwam na een aanval over de rechterkant, na drie minuten later gebeurde hetzelfde en zo stond Utrecht binnen drie minuten met 2-0 achter. Een vrije trap van een meter of twintig werd vlak voor de rust door FC Utrecht benut waarmee de stand op 2-1 kwam, toch was het ADO dat nogmaals scoorde en zo de ruststand op 3-1 zette.

Het team van Marcel van der Net kwam goed uit de kleedkamer en zette druk naar voren dit resulteerde een kleine kansjes, en één grote vanaf elf meter. FC Utrecht kreeg een penalty toegewezen en deze werd feilloos benut en werd de marge weer één doelpunt 3-2. Na de goal zou je verwachte dat het team doordrukte maar niks is minder waard. Het spel werd slecht en onzorgvuldig, ook kansen werden er niet meer gecreëerd. Zeven minuten voor tijd word ADO door een eigendoelpunt van FC Utrecht geholpen aan de overwinning de stand kwam op 4-2. FC Utrecht scoorde in de laatste minuut nog wel de aansluitingstreffer maar verder dan 4-3 kwam het team niet. Door deze nederlaag komt er ook een einde aan de ongelslagen status van de FC Utrecht O16.

Aanstaande dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dan word op het eigen sportpark Zoudenbalch Sparta ontvangen, de aftrap is om 17:30 uur.

ADO Den Haag O16 - FC Utrecht O16 (B2)   4-3 (3-1)
24ste 1-0 ADO Den Haag
27ste 2-0 ADO Den Haag
33ste 2-1 FC Utrecht
37ste 3-1 ADO Den Haag
49ste 3-2 FC Utrecht
73ste 4-2 Eigen doelpunt FC Utrecht
80ste 4-3 FC Utrecht