woensdag 31 oktober 2018  19:45
Stadion Galgenwaard
TOTO KNVB Beker
FC Utrecht
5
-
ASWH
1

FC Utrecht - ASWH

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – ASWH
Speeldatum: 31-10-2018
Aanvangstijd: 19.45
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: TOTO KNVB Beker
ClubCard-verplichting: Seizoenkaarten zijn voor deze wedstrijd gewoon geldig. Op vertoon van de seizoenkaart heb je toegang tot het stadion. Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting.
Junior Tigers Voor deze wedstrijd zijn geen Junior Tiger setjes in de verkoop.
Openingstijd stadion: 18.15 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 13-10-2018, 09.00 uur 31-10-2018, 19.45 uur
Verkoop via Fanshop: 13-10-2018, 10.00 uur 31-10-2018, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 17.45 geopend
Prijzen: Losse kaarten voor de kosten €7,50 per stuk. 65+ kaarten en jeugdkaarten t/m 12 jaar zijn €2,50.
Parkeren: Vaste parkeerkaarten zijn bij deze wedstrijd gewoon geldig. Losse parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.FC Utrecht

ASWH

Utrechtse Eredivisionist in Stadion Galgenwaard maatje te groot voor Derde Divisieploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht: 5-1.

FC Utrecht heeft zich ten koste van ASWH geplaatst voor de derde ronde van de TOTO KNVB Beker. In Stadion Galgenwaard ontdeed de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat zich vanavond (woensdag) van de in de Derde Divisie uitkomende tegenstander: 5-1.

De breedtepass is perfect op maat, en Cyriel Dessers schat ‘m in op waarde. De Belg krijgt de bal van Sander van de Streek en schiet ‘m tegen de touwen. Iets meer dan een kwartier is er nog te spelen en de stand komt op 3-1. Een veilige marge, een comfortabele positie. Temeer omdat tegenstander ASWH-speler Clarence Bijl een minuut of tien daarvoor, als het nog 2-1 staat, een rode kaart krijgt. Een tik die de formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht er niet bij kan hebben, zo blijkt.

Van de Streek productief
Want nadat het de luxe van een overtalsituatie heeft, heeft FC Utrecht weinig meer te dulden van de Zuid-Hollanders. Na de 3-1 van Dessers volgen al snel ook de 4-1 en 5-1. Beide treffers worden gemaakt door Van de Streek, die uit de speelminuten die hij krijgt het maximale haalt en wordt verkozen tot Man of the Match.

Snelle openingstreffer
In de eerste helft heeft FC Utrecht het bij vlagen knap lastig tegen ASWH. Al komen de Utrechters wel al snel op een 1-0 voorsprong via Gyrano Kerk. Maar daarna komt de in de Derde Divisie spelende opponent er met regelmaat gevaarlijk uit. En halverwege de eerste helft moet David Jensen zelfs de bal uit het net vissen. Aanvoerder Jesper van den Bosch van ASWH scoort de 1-1 en viert, pal voor de Bunnikside, met zijn teamgenoten feest.

Ambachtse euforie duurt maar even
De euforische stemming bij de Ambachters is van korte duur. Zeven minuten na de door Van den Bosch gescoorde gelijkmaker, staat FC Utrecht alweer op voorsprong. Joris van Overeem zorgt ervoor dat de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat met een 2-1 voorsprong aan de thee gaat. En hoewel na de break de treffers even op zich laten wachten, zorgen de Domstedelingen ervoor dat er aan het einde van de rit een score op het bord staat die het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen weergeeft: 5-1.

Zaterdag wordt er geloot
De zege op ASWH betekent dat FC Utrecht zich heeft geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. De loting voor de derde ronde is zaterdagavond rond de klok van elf uur en wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Zondag opnieuw een thuispartij
FC Utrecht speelt zondag andermaal een thuispartij. Dan zijn het drie Eredivisiepunten die de inzet zijn van een treffen met ADO Den Haag, dat die dag om 14.30 uur begint. Let op: kaartverkoop voor die partij is er tot en met zaterdag, 23.59 uur. Op de wedstrijddag worden er voor ADO-thuis geen tickets meer verkocht.

FC Utrecht - ASWH 5-1 (2-1)
5. Gyrano Kerk 1-0
22. Jesper van den Bosch 1-1
29. Joris van Overeem 2-1
74. Cyriel Dessers 3-1
77. Sander van de Streek 4-1
83. Sander van de Streek 5-1

Gele kaarten: Sander van de Streek (FC Utrecht), Bilal El Amrani (ASWH).

Rode kaart: 66. Clarence Bijl (ASWH).

Toeschouwers: 8.398.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Willem Janssen, Leon Guwara (80. Tim Brinkman); Joris van Overeem, Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Oussama Tannane (62. Cyriel Dessers), Lukas Görtler (62. Nicolas Gavory), Gyrano Kerk.

Opstelling ASWH:
Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve (71. Menno Vooges), Clarence Bijl; Fabian Korporaal (78. Nick Slotboom), Lars Bosscha, Jesper van den Bosch; Bilal El Amrani (73. Sanzio Dieterich), Ismail Yildirim.

Onderlinge resultaten

31 Oktober 2018
19:45
KNVB Beker
  5
FC Utrecht
vs
ASWH
1  
21 September 2005
14:30
Gatorade Cup
  0
ASWH
vs
FC Utrecht
4  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres