zondag 17 februari 2019  16:45
Stadion de Vijverberg
Eredivisie
De Graafschap
0
-
FC Utrecht
1

De Graafschap - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: De Graafschap - FC Utrecht
Speeldatum: 17-02-2019
Aanvangstijd: 16.45
Locatie: Stadion de Vijverberg, Doetinchem
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Let op: als je een parkeerkaart bestelt, dien je verplicht een autocombi af te nemen. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle Gouden seizoenkaart- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden bij de ingang van het bezoekersvak. Het omwisselen is vanaf 14.45 uur.
op wedstrijddag is het niet toegestaan dat supporters FC Utrecht zich ophouden in het centrum en/of horeca van Doetinchem muv Café Masselink. Café Masselink aan de Denneweg is vanaf 14.00 uur open en toegankelijk voor de FC Utrecht supporters met geldige omwisselkaart. Gebruik van openbaar vervoer naar en in Doetinchem is niet toegestaan.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: Instappen 14.00 uur, vertrek naar Doetinchem: 14.30 uur.
In de bussen geldt een algeheel rookverbod!


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 02-02-2019, 12.00 uur 14-02-2019, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 06-02-2019, 09.00 uur 14-02-2019, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 12,00.
Buscombi: € 29,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Hoofdtrainer Dick Advocaat blikt vooruit.

Aankomende zondag speelt FC Utrecht tegen De Graafschap. De Domstedelingen willen de lijn doortrekken na het 2-2 gelijkspel tegen PSV. Vandaag schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie van hoofdtrainer Dick Advocaat op Sportcomplex Zoudenbalch.

"Rico Strieder, Simon Makienok en Cyriel Dessers zijn geblesseerd." Hoofdtrainer Dick Advocaat begint zijn voorbeschouwing met het opnoemen van de geblesseerden. "Daarnaast hebben we ook twee spelers die zijn geschorst: Urby Emanuelson en Riechedly Bazoer. Voor de rest is iedereen fit." Het doel voor de wedstrijd is duidelijk. "We spelen tegen veel gelijkwaardige tegenstanders. Nu moeten we de punten gaan pakken."

Bekijk hieronder de hele voorbeschouwing.

De Graafschap

FC Utrecht

Penalty bezorgt FC Utrecht de winst. 

FC Utrecht wint van De Graafschap en neemt daardoor drie belangrijke punten mee terug naar de Domstad. Lang leek het erop dat het duel tussen de Domstedelingen en de Superboeren in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. De benutte penalty van Simon Gustafson bracht daar verandering in.
 
Een mooie actie van Gyrano Kerk. De aanvaller dribbelt tot aan de achterlijn van De Graafschap. Zijn voorzet eindigt bij Simon Gustafson. Doelman Hidde Jurjus staat uit positie, de Zweed haalt uit maar zijn schot wordt geblokkeerd door een verdediger. Het typeert de middag waarin de doelpunten erg duur zijn.

Zoeken
In de eerste helft is het vooral zoeken. Zoeken naar mogelijkheden om het doelman Hidde Jurjus lastig te maken. Helaas is die ruimte er niet. Speldenprikken worden uitgedeeld, maar ook niet meer dan dat. De beide elftallen gaan daarom ook met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in.
 
Gustafson
De verlossing komt in de 74ste minuut. De ingevallen Jean-Christophe Bahebeck wordt neergehaald in het zestienmetergebied van De Graafschap: penalty. Simon Gustafson gaat op dat moment zelfverzekerd achter de bal staan, en terecht. De Zweed schiet de bal feilloos tegen de touwen: 0-1.
 
Millimeters
FC Utrecht heeft voor de penalty al een aantal mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. Michiel Kramer is het dichtstbij om in de eerste helft de score te openen. De spits wordt weggestuurd richting het doel van De Graafschap. Kramer schuift de bal achter Jurjus, maar zijn schot rolt een millimeter langs de verkeerde kant van de paal.

Excelsior
Volgende week zaterdag mogen de mannen van hoofdtrainer Dick Advocaat weer voetballen in de Domstad. Dan speelt FC Utrecht tegen de huidige nummer veertien van de Eredivisie: Excelsior. Om 18:30 uur gaat de bal rollen in Stadion Galgenwaard.
 
De Graafschap - FC Utrecht 0-1 (0-0)
76. 0-1 Simon Gustafson
 
Gele kaarten: Azor Matusiwa (De Graafschap)
 
Toeschouwers: 12.464
 
Scheidsrechter: Kevin Blom
 
Opstelling De Graafschap:
Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Turuarima; Azor Matusiwa, Youssef El Jebli, Javier Vet; Furdjel Narsingh (68. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop, Delano Burgzorg (68. Fabian Serrarens)
 
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Simon Gustafson, Joris van Overeem, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Michiel Kramer (68. Jean-Christophe Bahebeck), Othmane Boussaid

Onderlinge resultaten

17 Februari 2019
16:45
Eredivisie - Regulier
  0
De Graafschap
vs
FC Utrecht
1  
25 November 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  5
FC Utrecht
vs
De Graafschap
0  
8 November 2017
14:00
Oefenwedstrijd
  1
FC Utrecht
vs
De Graafschap
1  
6 Oktober 2016
14:00
Oefenwedstrijd
  0
FC Utrecht
vs
De Graafschap
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres