zondag 3 februari 2019  14:30
MAC3Park Stadion
Eredivisie
PEC Zwolle
4
-
FC Utrecht
3

PEC Zwolle - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: PEC Zwolle - FC Utrecht
Speeldatum: 03-02-2019
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: MAC3PARK, Zwolle
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Let op: als je een parkeerkaart bestelt, dien je verplicht een autocombi af te nemen. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle Gouden seizoenkaart- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op de parkeerplaats van het bezoekersvak in Zwolle. Het omwisselen is vanaf 13.30 uur.
Openbaar vervoer naar en in Zwolle, alsmede bezoek aan de binnenstad van Zwolle op wedstrijddag is niet toegestaan.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: Instappen 11.45 uur, vertrek naar Zwolle: 12.15 uur.
In de bussen geldt een algeheel rookverbod!


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 16-01-2019, 12.00 uur 31-01-2019, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 19-01-2019, 09.00 uur 31-01-2019, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 12,00.
Buscombi: € 29,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Hoofdtrainer Dick Advocaat blikt vooruit op het duel met de Zwollenaren.

Aankomende zondag komt de ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat weer in actie. De Domstedelingen nemen het dan op tegen de huidige nummer twaalf van de Eredivisie: PEC Zwolle. Vandaag schoof FCUtrecht.nl aan bij de voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Advocaat.

"Ik was sowieso niet van plan om Michiel Kramer in te laten vallen", reageert hoofdtrainer Dick Advocaat op de vraag hoe het met de aanvaller gaat en waarom hij niet inviel afgelopen week. "Ik liet hem die dag echt een beetje kijken. Maar nu kan je hem tegen PEC Zwolle er wel in brengen." Over de nieuwe trainer van PEC Zwolle is Advocaat duidelijk. "Jaap is een fanatieke jongen en die strijd zie je wel in het elftal, daar ben ik wel fan van." 

Bekijk hieronder zijn hele voorbeschouwing.

PEC Zwolle

FC Utrecht

FC Utrecht verliest met 4-3 van PEC Zwolle.

FC Utrecht heeft in een wedstrijd waarover vermoedelijk nog lang wordt nagesproken aan het kortste eind getrokken. PEC Zwolle hield de punten in Overijssel: 4-3.

In een tijdsbestek van amper een kwartier verandert de wedstrijd PEC Zwolle-uit voor FC Utrecht van een opkikker-in-wording naar een Kater met een hoofdletter K. Speelminuut 75. Vier minuten eerder heeft Urby Emanuelson de rode kaart gekregen en dus speelt FC Utrecht nog met tien man. De stand is 1-2, de marge dus minimaal. Jean-Christophe Bahebeck maakt met een prachtig schot in de kruising de 1-3 en in het gastenvak wordt hartstochtelijk gejuicht. De zege is binnen handbereik, zo zou je stellen. De opkikker die zo welkom is, lijkt dan ook echt aanstaande.

Van Duinen matchwinner
Twintig minuten later is het Mike van Duinen die met een puntertje in de hoek de 4-3 scoort. Diep in blessuretijd, aangemoedigd door duizenden Blauwvingers, verwordt de spits van PEC Zwolle met een uiterste krachtsinspanning tot matchwinner. De wedstrijd is in iets meer dan een kwartier volledig op z'n kop gezet. 

Strafschop
Vijf minuten eerder al is de aanvaller ook trefzeker. Dat doet hij vanaf de strafschopstip. Terwijl de ruim 13.000 aanwezigen in het MAC3PARK Stadion met een pingel geen rekening houden, wijst arbiter Björn Kuipers toch echt naar de stip. Volgens zijn oordeel is de overtreding van Nicolas Gavory op Kingsley Ehizibue dus niet buiten, maar binnen het zestienmetergebied gemaakt. Geel voor de Fransman, penalty voor de Zwollenaren. En: raak. 3-3. Het is de treffer die het PEC Zwolle van Jaap Stam de extra boost geeft die het nodig heeft om in de absolute slotfase, tegen een Utrechts tiental, er nog meer uit te halen.

Lam geeft startschot voor slotbelegering
Het startschot voor dat slotoffensief wordt gegeven door Thomas Lam. De verdediger van de Blauwvingers scoort vijf minuten na de 1-3 van Bahebeck de 2-3. Om ervoor te zorgen dat eerdere doelpunten van Simon Gustafson (0-1, prachtig schot na goed werk van Riechedly Bazoer) en Timo Letschert (na tussendoor een 1-1 van Vito van Crooij maakt de verdediger de 1-2, knappe kopbal na een hoekschop) drie of in elk geval één punt waard blijken, moet FC Utrecht met tien spelers tegen elf Zwollenaren dan tot het uiterste gaan. Dat doet het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat ook, maar op het Overijsselse kunstgras blijkt dat niet genoeg.

PSV-thuis is volgende opdracht
De volgende opdracht voor de ploeg van Advocaat: een treffen met de koploper. In Stadion Galgenwaard begint het treffen met PSV zondag om 16.45 uur. De kaartverkoop voor de kraker tegen de Eindhovenaren is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop.

PEC Zwolle - FC Utrecht 4-3 (1-1)
7. Simon Gustafson 0-1
25. Vito van Crooij 1-1
59. Timo Letschert 1-2
75. Jean-Christophe Bahebeck 1-3
80. Thomas Lam 2-3
90. Mike van Duinen (strafschop) 3-3
90+5. Mike van Duinen 4-3

Gele kaarten: Thomas Lam, Younes Namli, Kenneth Paal (PEC Zwolle), Riechedly Bazoer, Jean-Christophe Bahebeck, Nicolas Gavory, Timo Letschert (FC Utrecht).

Rode kaarten: 71. Urby Emanuelson (FC Utrecht) en Riechedly Bazoer (FC Utrecht, na afloop wedstrijd).

Toeschouwers: 13.024.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling PEC Zwolle:
Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Bram van Polen, Thomas Lam, Kenneth Paal; Ouasim Bouy (71. Zian Flemming), Pelle Clement, Younes Namli; Vito van Crooij (81. Stanley Elbers), Lennart Thy, Mike van Duinen.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Riechedly Bazoer (81. Gyrano Kerk), Joris van Overeem, Urby Emanuelson, Simon Gustafson; Jean-Christophe Bahebeck (76. Mark van der Maarel), Sander van de Streek.

Onderlinge resultaten

3 Februari 2019
14:30
Eredivisie - Regulier
  4
PEC Zwolle
vs
FC Utrecht
3  
19 Augustus 2018
12:15
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
0  
10 Februari 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
1  
1 December 2017
20:00
Eredivisie - Regulier
  1
PEC Zwolle
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres