dinsdag 15 mei 2018  20:45
Play-off Europa League
Vitesse
3
-
FC Utrecht
2

Vitesse - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Vitesse - FC Utrecht
Speeldatum: 15-05-2018
Aanvangstijd: 20.45
Locatie: Gelredome, Arnhem
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Er zijn maximaal 100 parkeerkaarten beschikbaar (i.c.m. maximaal 300 tickets). Let op: als je een parkeerkaart bestelt, dien je verplicht een autocombi af te nemen. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle Seizoen- en Uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op parkeerplaats ‘Bloemheuvel’ aan de A12 bij Veenendaal. Het omwisselen is tussen 19.30 en 20.00 uur.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: Zodra de vertrektijd bekend is, wordt dit hier gemeld.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 13-05-2018, 09.00 uur 14-05-2018, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 13-05-2018, 12.00 uur 14-05-2018, 23:59 uur
Seizoenkaarthouders: 13-05-2018, 15.00 uur 14-05-2018, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 20,00.
Buscombi: € 27,20.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Jean-Paul de Jong over de wedstrijd tegen Vitesse.

FC Utrecht speelt morgen de eerste wedstrijd in de finale voor de Play-Offs in Arnhem tegen Vitesse. FCUtrecht.nl sprak voorafgaand aan deze wedstrijd met trainer/coach Jean-Paul de Jong.

"De euforie was mooi omdat je in samenwerking met het publiek de finale bereikt hebt maar het gaat voor ons om de finale te winnen", begint De Jong zijn voorbeschouwing. "Vitesse is een tegenstander om respect voor te hebben, maar het is belangrijk om te zien hoe wij daar tegen acteren en daaruit hebben we een heel goed gevoel uitgehaald", doelt De Jong op het 1-1 gelijkspel en de 5-1 overwinning.

De wedstrijd tegen SC Heerenveen leverde een zwaarbevochten overwinning op, hoe zijn de spelers uit de strijd gekomen? "Iedereen is vandaag op de training, iedereen wil dolgraag een bijdrage leveren en wij zullen daarin kijken in hoeverre de spelers wel of niet beschikbaar zijn. Zeker omdat we zaterdag alweer de volgende wedstrijd spelen en we met een fitte selectie meer keuze hebben."
 

Vitesse

FC Utrecht

In heenwedstrijd van finale van play-offs om Europees voetbal leggen de Utrechters het in Arnhem met 3-2 af tegen Vitesse. Zaterdag de return in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht heeft in de heenwedstrijd van de finale van de play-offs om Europees voetbal een nipte nederlaag geleden. Vitesse was vanavond (dinsdag) met 3-2 te sterk voor FC Utrecht, dat de Arnhemmers zaterdag tijdens de return ontvangt in Stadion Galgenwaard.

Was het woord ‘knotsgek’ al van toepassing op FC Utrecht’s halve finale-partij in Friesland tegen sc Heerenveen (voor wie het inmiddels is vergeten; een 4-3 nederlaag die avond voor de Utrechters), dat stempel kan ook worden geplakt op de partij in Arnhem. Vitesse - FC Utrecht is een match die alle kanten op gaat; als een loden bal in een flipperkast.

Leeuwin kopt raak
De veerkracht die de Utrechters tonen in Heerenveen - waar een 3-0 achterstand wordt omgebogen naar 3-3, om uiteindelijk alsnog met 4-3 ten onder te gaan - is ook op het Gelderse gras zichtbaar. Ramon Leeuwin is het die na een uur spelen met een harde kopbal vanuit een door Zakaria Labyad genomen hoekschop de 1-1 op het bord zet. Daarmee is het doelpunt dat Mason Mount vlak voor de break maakt in feite weggepoetst.

Prachtgoal van Labyad
Als dan Bryan Linssen de 2-1 maakt, een klein kwartier voor tijd, is er opnieuw reden om de kop te laten hangen. Maar andermaal doen de Utrechters dat niet. Tegentreffers lijken eerder als energiedrank te werken, dan als wat anders. Als dat ergens uit blijkt, is het wel de poeier van Labyad, die voor de 2-2 zorgt. Snoeihard ramt de Utrechter, vanaf een meter of 25, de bal tegen de touwen. Keeper Jeroen Houwen heeft op de knal van Labyad geen antwoord.

Twaalfde Man laat zich horen
In de blessuretijd van de attractieve partij, waarin de Utrechters zich gesteund weten door een uit 788 meegereisde supporters bestaande Twaalfde Man, bepaalt Guram Kashia de eindstand op 3-2. De aanvoerder van de Arnhemmers zorgt er zo mee dat de partij een winnaar krijgt; maar in feite is die er natuurlijk niet. Het is, na 90 minuten voetbal, in principe rust. Tot en met zaterdag, 20.45 uur. Dan gaat de bal weer rollen.

Zaterdag de return
En dan is Stadion Galgenwaard het decor, en FC Utrecht - Vitesse het affiche. Dan, en ook echt pas dan, wordt duidelijk welke ploeg komend seizoen Europa in gaat: FC Utrecht of Vitesse. De kaartverkoop voor de kraker tegen de Arnhemmers is in volle gang. Tickets via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

Vitesse - FC Utrecht 3-2 (1-0)
42. Mason Mount 1-0
62. Ramon Leeuwin 1-1
78. Bryan Linssen 2-1
86. Zakaria Labyad 2-2
90+1. Guram Kashia 3-2

Gele kaarten: Guram Kashia, Bryan Linssen, Mason Mount (Vitesse), Rico Strieder, Sean Klaiber (FC Utrecht).

Toeschouwers: 14.236.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling Vitesse:
Jeroen Houwen; Vyacheslav Karavaev, Guram Kashia, Matt Miazga, Alexander Büttner; Thulani Serero, Navarone Foor, Mason Mount; Roy Beerens (89. Luc Castaignos), Tim Matavz, Bryan Linssen (85. Maikel van der Werff).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder (80. Anouar Kali), Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (57. Zakaria Labyad), Lukas Görtler.

Onderlinge resultaten

10 November 2018
19:45
Eredivisie - Regulier
  2
Vitesse
vs
FC Utrecht
1  
19 Mei 2018
20:45
Play-off Europa League - Finale
  1
FC Utrecht
vs
Vitesse
2  
15 Mei 2018
20:45
Play-off Europa League - Finale
  3
Vitesse
vs
FC Utrecht
2  
11 Maart 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  5
FC Utrecht
vs
Vitesse
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres