woensdag 8 november 2017  14:00
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
1
-
De Graafschap
1

FC Utrecht - De Graafschap

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

FC Utrecht

De Graafschap

Vriendschappelijke wedstrijd eindigt op Sportcomplex Zoudenbalch in 1-1.

Het eerste elftal van FC Utrecht speelde vanmiddag (woensdag) in een vriendschappelijke wedstrijd gelijk tegen De Graafschap. Op Sportcomplex Zoudenbalch namen de Superboeren halverwege de tweede helft de leiding en bepaalden de Utrechters vlak voor tijd de eindstand op 1-1.

Een bekeken bal is het. Zo eentje die je Sylla Sow wel vaker ziet spelen. Uitgekiend, aardig in de hoek bovendien. En in dit geval, bovenal: raak! Sow, behorend tot de kern van Jong FC Utrecht en nog maar nét binnen de lijnen in de oefenpot op Zoudenbalch, maakt de eerste en enige Utrechtse goal van de middag. Voormalig FC Utrecht-sluitpost Filip Bednarek moet op de plaatsbal van Sow het antwoord schuldig blijven, en dus is vlak voor tijd de gelijkmaker een feit: 1-1.

Serrarens opent de score
Sow zorgt er met zijn treffer voor dat een wedstrijd waarin over en weer kansen zijn, eindigt in een gelijkspel. Een kleine knauw voor de Doetinchemmers, die naarmate de minuten op het waterkoude Utrechtse veld wegtikken steeds meer beginnen te geloven in een toch wel verrassende oefenzege. Dat geloof ontstaat halverwege de tweede helft, als Fabian Serrarens knap scoort. De aanvaller knalt de bal, na een leep steekballetje van de geroutineerde Sjoerd Ars, in de korte hoek binnen: 0-1.

Offside
In dat doel is dan trouwens al wél een keer gescoord, tijdens de eerste helft en dus door FC Utrecht, maar die goal telt niet. Cyriel Dessers is het die ‘m maakt, maar toch ook weer niet: de bal ligt in het net, maar is ingeschoten door de Belg op het moment dat die buitenspel staat. En dus: geen goaltune, geen score.

Kansen
Namens FC Utrecht zijn ook Matty Willock, Lukas Görtler en Bilal Ould-Chikh dichtbij een treffer, maar ofwel de Utrechters hebben het vizier niet goed afgesteld staan, ofwel oude bekende Bednarek voorkomt een doelpunt.

Op 19 november weer competitievoetbal
Voor FC Utrecht staat er dit weekend geen wedstrijd op de rol. Er worden namelijk in heel Europa (jeugd)interlands gespeeld. Voor het team van trainer/coach Erik ten Hag gaat de competitie op zondag 19 november weer verder. Die dag komt Excelsior op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - De Graafschap 1-1 (0-0)
68. Fabian Serrarens 0-1
88. Sylla Sow 1-1

Gele kaart: Redouan el Yaakoubi (FC Utrecht).

Opstelling FC Utrecht:
Menno Heus; Mark van der Maarel, Dario Dumic, Ramon Leeuwin, Robin van der Meer; Odysseus Velanas, Redouan el Yaakoubi (80. Karim Loukili), Chris David (46. Bilal Ould-Chikh), Matty Willock; Lukas Görtler (80. Sylla Sow), Cyriel Dessers (80. Jeredy Hilterman).

Opstelling De Graafschap:
Filip Bednarek; Myenty Abena (46. Kevin van Diermen), Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Andrew Driver (46. Robert Klaasen); Jordy Tutuarima (61. Tim Keurntjes), Mark Diemers (46. Youssef el Jebli), Tim Receveur; Elvio van Overbeek (61. Sjoerd Ars), Anthony van den Hurk, Fabian Serrarens.

Onderlinge resultaten

25 November 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  5
FC Utrecht
vs
De Graafschap
0  
8 November 2017
14:00
Oefenwedstrijd
  1
FC Utrecht
vs
De Graafschap
1  
6 Oktober 2016
14:00
Oefenwedstrijd
  0
FC Utrecht
vs
De Graafschap
0  
20 April 2016
18:30
Eredivisie
  0
FC Utrecht
vs
De Graafschap
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres