woensdag 20 september 2017  19:45
TOTO KNVB Beker
Ajax (ama)
0
-
FC Utrecht
6

Ajax (ama) - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

De kaartverkoopinformatie voor de bekerwedstrijd tegen Ajax amateurs.

Wedstrijd: Ajax (am) - FC Utrecht
Speeldatum: 20-09-2017
Aanvangstijd: 19.45
Locatie: Johan Cruijff Arena, Amsterdam
Competitie: KNVB Beker
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een buscombi. Er zijn maximaal 1200 kaarten beschikbaar.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 17:30 uur instappen
18:00 uur vertrekken


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 11-09-2017, 09.00 uur 18-09-2017, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 11-09-2017, 09.00 uur 18-09-2017, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: N.V.T.
Buscombi: € 22,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op het bekeruitduel met Ajax Amateurs.

FC Utrecht begint de strijd om de KNVB Beker met een uitwedstrijd tegen Ajax Amateurs. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht in aanloop naar de partij die morgen (woensdag) in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld.

Een verlossende treffer was het, Hans Visser maakte ‘m. In 1996, in het Diekman Stadion in Enschede. Erik ten Hag, die dag vanwege een schorsing niet in de ploeg van FC Utrecht maar op de tribune in Twente, zag het voor zijn ogen gebeuren. De winnende 1-2. De assist bij die treffer? Precies: die kwam van Jorg Smeets. Ooit FC Utrecht-ploeggenoot van Ten Hag, nu trainer van Ajax Amateurs; de tegenstander van morgen. “Na onze gezamenlijke periode in Utrecht hebben we niet veel contact meer gehad. Maar ik herinner me Jorg (die na zijn tijd in Utrecht voetbalde in onder meer Engeland, Mexico en Portugal, red.) als een goede collega”, zegt trainer/coach Ten Hag. “Een man met een heel fijne persoonlijkheid.”

In de koker komen
Fijne man of niet: morgen zal Ten Hag als winnaar hem rond de klok van half tien in de Amsterdam ArenA de hand willen schudden. “We moeten ervoor zorgen dat we in de koker komen”, stelt Ten Hag duidelijk wat het doel is van FC Utrecht. Van de Eredivisionist wordt verwacht, en mág worden verwacht, dat het Hoofdklasser Ajax Amateurs uitschakelt. “Daarover is geen discussie mogelijk. Maar als we dat willen doen, dan is ook duidelijk dat het morgen in Amsterdam heel anders moet dan het afgelopen zondag in Enschede ging”, aldus Ten Hag. “Want als we zo spelen als zondag, dan krijgen we het tegen iedereen lastig.”

‘Kil en klinisch analyseren’
“Het past in het proces, zo’n wedstrijd. Al wíl je dat natuurlijk niet”, vervolgt de oefenmeester. “In de opbouw van een team loop je hier een keer tegenaan. Het begint met de houding. Het sluipt erin. In de eerste vijf minuten kregen we een paar kansen, en toen ontstond er een bepaalde gemakzucht. We kwamen afspraken niet meer na, leden balverlies: het viel uit elkaar”, oordeelt Ten Hag. “De wedstrijd van zondag analyseren we. Dat doen we kil en klinisch. En dan gaat het er vervolgens om wat je daarmee doet. Je moet dat als team goed omzetten. Doe je dat, dan haal je er uiteindelijk alsnog voordeel uit.”

Een lange weg te gaan
“De kleedkamer is er op de juiste manier mee omgegaan. Er is daardoor een aantal processen op gang gekomen”, vertelt Ten Hag. “We moeten naar stabiliteit toe. We hebben dit seizoen laten zien dat we héél goed, maar ook héél slecht kunnen presteren. We zijn overladen met complimenten, maar moeten realiseren dat we nog een lange weg te gaan hebben. We moeten normaal blijven doen, de basisafspraken moeten goed zijn en we moeten beseffen dat iedere pot we weer op nul beginnen.”

Ajax (ama)

FC Utrecht

FC Utrecht bereikt volgende ronde van KNVB Beker dankzij overtuigende zege op Ajax Amateurs: 0-6.

In de eerste ronde van de KNVB Beker heeft FC Utrecht zich op overtuigende wijze ontdaan van Ajax Zaterdag. In de Amsterdam ArenA werd het 0-6 voor de FC uit de Domstad; een score die bij rust al op het bord stond.

In een split second ziet Matty Willock het. Dat keeper Stephan Veenboer van Ajax Amateurs wel erg ver voor z’n doel staat. Dat het best eens kan de goalie met een lob te verschalken. Maar: dan moet de bal wel precies de juiste hoogte en snelheid hebben. Over Veenboer heen, maar op tijd naar de grond. Want: onder de lat en tussen de palen dient het leer te eindigen. En dat is precies wat er gebeurt. Als ware de bal een op afstand bestuurbare drone zendt de Engelsman het speeltuig het doel in. Goal. Na 35 minuten staat het 0-5.

Een beauty van Willock
De partij is al lang en breed beslist op het moment dat Willock, die zijn eerste speelminuten in het vlaggenschip van FC Utrecht maakt, zijn beauty van een doelpunt produceert. Het is de vierde goal in een tijdsbestek van tien minuten. De spelers van Ajax Amateurs zien de bal links en rechts en soms door de lucht passeren, maar komen aan het onderscheppen ervan amper toe. FC Utrecht speelt sterk, doet wat het moet doen; doet wat het geacht wordt te doen.

Dessers opent de score
De eerste twee treffers van de bekervoetbalavond in de Amsterdam ArenA worden gemaakt door Cyriel Dessers. De Belgische aanvaller loopt de 0-1 binnen na een heerlijke voorzet van Sean Klaiber en lukt halverwege de eerste helft ook de 0-2. Daarmee boort de spits de Amsterdamse hoop op een bekerstunt de grond in. Al komt er trouwens wel een Amsterdamse bekersensatie; maar dan niet in de ArenA, maar iets verderop. Daar schakelt AVV Swift bekerhouder Vitesse uit na strafschoppen.

Eenrichtingsverkeer
Zo ver laat FC Utrecht het niet komen, en bovendien staan de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag het de Amsterdammers geen moment toe de indruk te krijgen dat het zover zou kunnen komen. Het is eenrichtingsverkeer, en daarvan is de 0-3 van Yassin Ayoub - het voorbereidende werk is van Lukas Gӧrtler - een logisch gevolg.

Samenspel
Na bij de 0-3 de rol van aangever te vertolken, staat Gӧrtler enkele minuten later aan het einde van de aanval. Zakaria Labyad is bepaald niet zelfzuchtig, afkomend op Veenboer, en speelt de bal breed op de Duitser. Die doet een duit in het doelpuntenzakje: 0-4. Na de 0-5 van Willock is het Labyad die voor het slotakkoord tekent in de grote, maar vooral zo goed als lege ArenA. Op slag van rust maakt hij de 0-6.

De koker in
In de tweede helft is bij beide ploegen een bepaalde vorm van acceptatie te bemerken. FC Utrecht weet dat de boel wel goed zit en smijt niet onnodig met krachten; wetende dat zondag PSV op bezoek komt in Stadion Galgenwaard. Ajax Zaterdag legt zich neer bij de uitschakeling, probeert het publiek dat is gekomen op wat leuks te trakteren, maar komt niet of nauwelijks in de buurt van de Utrechtse goal. FC Utrecht, en dat was de bedoeling ook van de trip naar de hoofdstad, gaat morgen de koker in; op naar de volgende bekerronde.

Ajax Amateurs - FC Utrecht 0-6 (0-6)
9. Cyriel Dessers 0-1
23. Cyriel Dessers 0-2
25. Yassin Ayoub 0-3
30. Lukas Gӧrtler 0-4
32. Matty Willock 0-5
45. Zakaria Labyad 0-6

Toeschouwers: 1.500.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Ajax Amateurs:
Stephan Veenboer; Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong (46. Siver Abdulrahmann), Rience Schurman; Berry van ‘t Land, Jack van Moerkerk (77. Stefano Seedorf), Stanley Akoy (72. Maurice Renger); Zakaria Biyar, Bilal El Amrani, Kenneth Misa-Danso.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Dario Dumic, Edson Braafheid (46. Willem Janssen), Robin van der Meer; Urby Emanuelson, Matty Willock, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (74. Bilal Ould-Chikh); Lukas Gӧrtler, Cyriel Dessers (46. Rico Strieder).

Onderlinge resultaten

20 September 2017
19:45
KNVB Beker - 1ste Ronde
  0
Ajax (ama)
vs
FC Utrecht
6  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres