woensdag 16 augustus 2017  18:00
Europa League
FC Utrecht
1
Zakaria Labyad (77)
-
FC Zenit
0

FC Utrecht - FC Zenit

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – FC Zenit Sint-Petersburg
Speeldatum: 16-08-2017
Aanvangstijd: 18.00
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Europa League
Eigen plaats seizoenkaarten: Seizoenkaarthouders kunnen vanaf vandaag tot en met aanstaande vrijdag hun eigen plek terug kopen. Gouden seizoenkaarthouders hebben gratis toegang via de seizoenkaart.
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt een clubkaartverplichting. FC Utrecht (gouden)seizoenkaarthouders kunnen tot en met dinsdag 15 augustus maximaal 4 kaarten bestellen, clubkaarthouders maximaal 2. Op de wedstrijd is er 1 op 1 verkoop voor seizoen- en clubkaarthouders die nog geen kaart hebben gekocht.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn geen Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop!
Openingstijd stadion: 16.30 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 09-08-2017, 09.00 uur 16-08-2017, 18.00 uur
Verkoop via Fanshop: 09-08-2017, 09.00 uur 16-08-2017, 16:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s geopend vanaf 16.00 uur
Prijzen: Seizoenkaarthouders betalen € 20,- voor de Noord- en Zuidtribune en € 15,- voor de Bunnik- en Cityside. Niet seizoenkaarthouders betalen € 30,- en € 25,-. Voor jeugd- (tot 16) en 65+ kaarten geldt een korting van 50%
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.In drukbezochte persconferentie blikten trainer/coach Erik ten Hag en doelman David Jensen van FC Utrecht vooruit op de wedstrijd van morgen (woensdag) tegen FK Zenit Sint-Petersburg.

De vierde fase van de Europa League is aangebroken: de play-off. Daarin neemt FC Utrecht het op tegen FK Zenit Sint-Petersburg. Journalisten en cameraploegen uit binnen- en buitenland trokken vanmiddag (dinsdag) naar Sportcomplex Zoudenbalch om de persconferentie bij te wonen waarin trainer/coach Erik ten Hag en David Jensen vooruitblikken op het treffen met de koploper van de hoogste Russische divisie.

‘Wat een pech’, opende de televisiejournalist van de NOS het vragenrondje, terwijl hij zich tot Ten Hag richtte en de oefenmeester van de Utrechters wees op de spelers over wie hij in het duel met de Russen níet kan beschikken. “In het topvoetbal leef je op de grenzen, en dan gaat het ook wel eens verkeerd”, reageerde Ten Hag nuchter. “Onze selectie is op een zodanige manier samengesteld dat we tegenvallers kunnen opvallen. En bovendien: het is zoals het is, we moeten ermee dealen.”

‘Dat zag er goed uit’
De reporter van de NOS was ook benieuwd naar de inzetbaarheid van Yassin Ayoub, die afgelopen vrijdag in de rust werd gewisseld na geblesseerd van het veld te zijn gegaan. “We hebben goede hoop dat Yassin er tegen Zenit bij is. Er is een scan gemaakt, dat zag er goed uit.”

Een geweldige uitdaging
Natuurlijk werd Ten Hag ook gevraagd naar hoe hij de Russische tegenstander inschat. “Een grote club, met goede spelers en een goed team. Bij Zenit heerst bovendien een duidelijke visie qua speelwijze”, aldus de Utrechtse oefenmeester. “Voor ons is het treffen met hen een geweldige uitdaging en test. Dit is voetbal: wij maken kans. Wij hebben ook een goed team”, verduidelijkte Ten Hag op Zoudenbalch, waar het bij deze persconferentie drukker was dan bij de mediabijeenkomsten voorafgaand aan de thuisduels met Valletta FC en Lech Poznan.

‘Wij zitten in een goede fase’
David Jensen werd gevraagd naar hoe hij uitkijkt naar de pot tegen de ploeg van Roberto Mancini. “Very exciting”, aldus de Deen. “Het is een grote wedstrijd. We zijn voor honderd procent bekend met de kwaliteiten van FK Zenit Sint-Petersburg. Wij zitten in een goede fase, hebben een kans en zitten vol vertrouwen”, voegde de goalie toe die in drie van de vijf officiële duels die FC Utrecht dit seizoen speelde een clean sheet over de streep trok.

In het nu blijven
Voetbal International’s verslaggever voelde Ten Hag aan de tand over of het nu voordeliger is om eerst thuis, of eerst uit te spelen. “Het komt zoals het komt”, zei de oefenmeester daarop. Gevraagd naar de return, vertelde Ten Hag: “Daar gaat het nu niet om. We moeten in het nu blijven. Morgen spelen we thuis tegen Zenit, dáár gaat het om.”

‘Alle respect’
Meegereisde Russische reporters waren benieuwd naar Ten Hag’s kijk op zijn collega-coach Mancini. “Een grootheid als speler”, aldus Ten Hag. “Hij was een topspeler, is nu een topcoach. Hij was al succesvol als trainer. Alle respect”, zo valt morgen vermoedelijk in de Russische kranten te lezen.

‘Hij pakt het ongelooflijk goed op’
De vertegenwoordiger van NOS Radio was benieuwd naar Ten Hag’s blik op de ontwikkeling van Cyriel Dessers en de samenstelling van de Utrechtse voorhoede, die recentelijk nog met Lukas Görtler en Jean-Christophe Bahebeck werd versterkt. “Cyriel laat zien waarom we hem hebben gehaald”, stelde Ten Hag. “Hij pakt het ongelooflijk goed op, en het helpt dat hij dan ook gelijk twee keer (1 goal tegen Lech Poznan, 2 treffers tegen ADO Den Haag, red.) scoort. Dat geeft hem zelfvertrouwen en dat is prima. Maar er zit ook nog heel veel lucht naar boven in, mits hij goed werkt en wij goed werken”, duidde Ten Hag het potentieel van de Belgische voorhoedespeler. “In onze voorhoede hebben we keuzes, kunnen we variabel zijn. We kunnen tegenstanders voor problemen stellen. En daar is het om te doen”, besloot de Utrechtse oefenmeester.

De wedstrijd FC Utrecht - FK Zenit Sint-Petersburg begint morgen (woensdag) in Stadion Galgenwaard om 18.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop.

62
Sean Klaiber
77
Zakaria Labyad
87
Yassin Ayoub
1
17
2
28
15
22
8
10
18
7
11
99
19
60
30
4
21
5
8
9
11
18

FC Zenit

99
Andrei Lunev
19
Igor Smolnikov
60
Branislav Ivanovic
30
Emanuel Mammana
4
Domenico Criscito
21
Aleksandr Erokhin
5
Leandro Paredes
8
Matías Kranevitter
9
Aleksandr Kokorin
11
Sebastian Driussi
18
Yuri Zhirkov
1
Yuri Lodygin
2
Aleksandr Anyukov
13
Luís Neto
14
Daler Kuzyaev
16
Christian Noboa
7
Dmitri Poloz
22
Artem Dzyuba

In kolkend Stadion Galgenwaard zijn de Utrechters de Russen met 1-0 de baas.

FC Utrecht versloeg vanavond (woensdag) in een kolkend Stadion Galgenwaard de Russische topclub FK Zenit Sint-Petersburg. Zakaria Labyad zorgde er een kwartier voor tijd voor dat de zege in de heenwedstrijd van de play-off van de Europa League ging naar het team dat die het meest verdiende: 1-0.

Hij komt op. Natuurlijk komt hij op, wéér komt hij mee op. Sean Klaiber. Een kwartier nog te spelen. De verdediger weet van geen ophouden. Stuurt de bal op, ter attentie van Gyrano Kerk. Die ontvangt ‘m. Zet er op zijn beurt met vette letters op: VOOR CYRIEL DESSERS. Die krijgt de bal ook, en neemt doelman Andrey Lunev onder vuur. De sluitpost keert de inzet, maar wordt tóch geklopt. Want in de rebound is daar Zakaria Labyad. En die kopt raak: 1-0 voor FC Utrecht. Totale euforie in Stadion Galgenwaard.

De toon is gezet
Dat stadion kolkt vanavond. Na een spetterende huldiging van wereldkampioene Dafne Schippers en een gave performance van rapper aCtive komen vele duizenden sjaals tevoorschijn. Die gaan de lucht in. Een adembenemende aanblik. De toon is gezet.

Incasseren
Wat door de toeschouwers is ingezet, wordt door de spelers van de FC uit de Domstad overgenomen. Die gaan vanaf de eerste tel hun Russische belager daadkrachtig te lijf, en hebben dan weliswaar respect voor de nummer 22 van de Euro Club Index, maar geen ontzag. Keeper Lunev kan lange tijd een doelpunt nog voorkomen met zo nu en dan octopus-achtige reddingen, maar moet dus een kwartier voor tijd toch incasseren.

Clean sheet
FC Utrecht krijgt na de openingstreffer nog enkele aardige kansen op een tweede treffer, maar die blijft uit. Oh, en aan de andere kant van het veld? Het wordt best een paar keer spannend voor het doel van David Jensen, maar al te veel kansen scheppen de Russen niet. Vanuit stilstaande spelsituaties zijn ze wellicht nog ’t gevaarlijkst, maar voor de derde keer dit seizoen in de Europa League houdt FC Utrecht het doel schoon.

Volgende week de return
Volgende week, op donderdag 24 augustus, is de return van de play-off van de Europa League. De ploeg die daar in Sint-Petersburg die avond als winnaar van het veld stapt, plaatst zich voor de groepsfase van het prestigieuze Europese clubvoetbaltoernooi.

Zondag: Willem II-thuis!
Maar voordat de Utrechtse selectie afreist naar Rusland, wacht zondag een Eredivisiewedstrijd. De eerste competitiethuiswedstrijd van het seizoen om precies te zijn, met Willem II als tegenstander. Die partij vangt zondag in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur aan en de kaartverkoop ervoor is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. 

FC Utrecht – FK Zenit Sint-Petersburg 1-0 (0-0)
76. Zakaria Labyad 1-0

Gele kaarten: Sean Klaiber en Yassin Ayoub (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 19.370.

Scheidsrechter: Slavko Vincic.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Edson Braafheid (89. Dario Dumic), Robin van der Meer (78. Giovanni Troupée); Yassin Ayoub, Sander van de Streek, Urby Emanuelson, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (79. Lukas Görtler), Cyriel Dessers.

Opstelling FK Zenit Sint-Petersburg:
Andrey Lunev; Igor Smolnikov, Emanuel Mammana, Branislav Ivanovic, Domenico Criscito; Alexander Yerokhin, Leando Paredes, Matias Kranevitter (84. Daler Kuzyaev); Sebastian Driussi (57. Dmitri Poloz), Alexander Kokorin (89. Artem Dzyuba), Yuri Zhirkov.

Onderlinge resultaten

24 Augustus 2017
19:00
Europa League - Play-off
  2
FC Zenit
vs
FC Utrecht
0  
16 Augustus 2017
18:00
Europa League - Play-off
  1
FC Utrecht
vs
FC Zenit
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres