donderdag 3 augustus 2017  20:15
Europa League
Lech Poznan
2
Christian Gytkjaer (26)
Christian Gytkjaer (90)
-
FC Utrecht
2
Gyrano Kerk (1)
Cyriel Dessers (90)

Lech Poznan - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

FC Utrecht op donderdag 3 augustus in het INEA Stadion in Poznan aanmoedigen? De kaartverkoop voor het Europa League-uitduel met de Polen is van start gegaan!

De kaartverkoop voor de return van de derde voorronde van de Europa League, waarin FC Utrecht is gekoppeld aan Lech Poznan, is vandaag van start gegaan. Seizoen- en Clubkaarthouders van de FC uit de Domstad kunnen á 5 euro een ticket kopen voor de partij die op donderdag 3 augustus in Polen om 20.15 uur begint.

Een kaart voor het uitvak kun je ONLINE kopen, maar ook scoren in de FC Utrecht Fanshop. De kaartverkoop loopt zolang de voorraad strekt, en tot en met uiterlijk dinsdag 1 augustus, 17.00 uur. Er zijn 2.000 kaarten beschikbaar. Hetgeen je online of in de Fanshop koopt, is een zogeheten omwisselbiljet. Op de wedstrijddag kun je dat op een nog nader te communiceren locatie en tijdstip ruilen tegen een wedstrijdkaart.

In Polen wordt op de wedstrijddag een verzamelpunt ingericht voor FC Utrecht-supporters. Verdere info daarover volgt op een later moment.

SupportersVereniging FC Utrecht organiseert een buscombireis naar Polen. De reis is voor leden én niet-leden van SV FC Utrecht en alleen bij SV FC Utrecht te boeken. Meer informatie over de busreis kun je op de WEBSITE van de SupportersVereniging vinden.

Reis je het team achterna naar Polen, houd er dan onder meer rekening mee dat er in Polen met de Zloty wordt betaald. Een goed overzicht van wat je kunt verwachten in Polen qua geldzaken is opgesteld door de ANWB en kun je HIER lezen.

Wellicht ten overvloede: wie een stadionverbod heeft, heeft geen toegang tot de wedstrijd die in het INEA Stadion gespeeld wordt. Bij een overtreding van een stadionverbod volgt aanmelding bij de KNVB voor een verdubbeling van de sanctie.

Persconferentie: Poolse journalisten voelen trainer/coach Erik ten Hag en verdediger Mark van der Maarel aan de tand.

Tijdens de afsluitende persconferentie van FC Utrecht in aanloop naar de wedstrijd van morgen (donderdag) tegen Lech Poznan hebben trainer/coach Erik ten Hag en verdediger Mark van der Maarel met name veel vragen van Poolse journalisten beantwoord. FCUtrecht.nl schoof aan bij de drukbezochte persconferentie en schreef mee.

Of Yassin Ayoub morgen speelt bij FC Utrecht? Een Poolse journalist wil het gaat weten, en vraagt het aan Erik ten Hag. “We hebben straks nog een training waarin hij meedoet. Of Yassin ook morgen van de partij is, wordt tijdens de training duidelijk”, aldus de oefenmeester in het Engels, waarna een tolk Ten Hag’s antwoord in het Pools vertaalt.

'Morgen sterker dan vorige week'
En zo gaat dat steeds weer. Een Poolse vraag, een Engelse vertaling, een Engels antwoord, een Poolse vertaling. Hoe de 0-0 in Utrecht is ontvangen, vraagt een reporter zich af. “We hadden graag gescoord in Utrecht, maar we hebben de nul gehouden. Dat is heel belangrijk. En dus zien wij de 0-0 als een heel goed resultaat”, legt Ten Hag uit. “We hebben geleerd van de heenwedstrijd en zijn morgen weer een week verder dan toen die werd gespeeld. Dan zijn we ook weer veel sterker dan we zeven dagen eerder waren. En dus denken we hier een goede kans op een goed resultaat te hebben.”

Ervaring in de ploeg
Ten Hag vertelt het in een perszaal zo groot als een balzaal; een ruimte die in de Nederlandse Eredivisie tot de top drie zou behoren qua vierkante meters. Voorzien van zo’n honderd zitplaatsen; en met een reden. Lech Poznan is een grote club in Polen. Morgen worden er dan ook dik dertigduizend toeschouwers verwacht, zo vertelt de volgende verslaggever die een vraag stelt. Wat dat doet met de Utrechtse voetballers, vraagt hij. “We hebben veel ervaren spelers in onze selectie”, antwoordt Ten Hag. “Wij zien het juist als een uitdaging om in een goedgevuld stadion te spelen en kijken er naar uit.”

'Dat geeft ons vertrouwen'
Ook in Polen is de 0-0 van de heenpartij goed ontvangen, stelt een journalist uit Poznan. Ten Hag heeft weinig woorden nodig om te duiden waarom die score dan ook in Utrecht tot tevredenheid leidde. “Als wij er 1 maken, moeten zij er 2 scoren. Dat geeft ons vertrouwen”, slaat de trainer de spijker op z’n kop in het INEA Stadion.

Ons plan? Dat zie je morgen!
‘Wat is jullie plan voor morgen?’, probeert een Poolse verslaggever Ten Hag zijn kaarten op tafel te laten leggen. “Wij geven ons plan niet prijs. Als je wilt zien hoe we voor de dag komen, moet je morgen komen kijken.”

'Positief gestemd'
De meegereisde FOX Sports-reporter besluit Mark van der Maarel een vraag voor te leggen. Ook dat moet dan weer in het Engels, wordt vertaald naar het Pools, gevolgd door een Engels antwoord en andermaal een Poolse vertaling. “We wisten niet goed wat we van Lech Poznan konden verwachten in de eerste wedstrijd, en wilden allebei in elk geval geen goal incasseren”, antwoordt de verdediger op een vraag over de 0-0 in Utrecht, en hoe hij Lech Poznan inschat. “Het was een moeilijke pot. We hebben Lech Poznan de afgelopen week verder geanalyseerd en weten waar onze kansen liggen. We zijn positief gestemd over onze kansen morgen op een goed resultaat.”

1
Gyrano Kerk
16
Willem Janssen
26
Christian Gytkjaer
42
Mark van der Maarel
48
Ramon Leeuwin
57
Nikola Vujadinovic
61
Mario Šitum
70
Ramon Leeuwin
90
Cyriel Dessers
90
Christian Gytkjaer
90
Yassin Ayoub
90
Nicki Nielsen
30
66
26
13
22
5
6
17
86
16
32
1
17
2
14
28
22
3
10
18
7
11

Lech Poznan

30
Matúš Putnocký
66
Emir Dilaver
26
Rafal Janicki
13
Nikola Vujadinovic
22
Vladimir Kostevych
5
Abdul Aziz Tetteh
6
Lukasz Tralka
17
Maciej Makuszewski
86
Radoslaw Majewski
16
Mario Šitum
32
Christian Gytkjaer
1
Jasmin Buric
2
Robert Gumny
7
Maciej Gajos
18
Mihai Radut
14
Nicki Nielsen
23
Niklas Bärkroth
92
Deniss Rakels

Door naar de volgende fase van de Europa League na een zwaarbevochten 2-2 uit tegen Lech Poznan!

FC Utrecht heeft op waanzinnig knappe wijze de volgende ronde van de Europa League bereikt. De Utrechters doorstonden in het INEA Stadion vanavond (donderdag) een Poolse storm en speelden met 2-2 gelijk. Na de 0-0 van vorige week in Stadion Galgenwaard was dat voldoende voor het uitschakelen van de zevenvoudig kampioen van Polen.

Een voetbalachtbaan. Zo eentje met loopings, scherpe bochten, kurkentrekkers; alles erop en eraan. Zo is de wedstrijd Lech Poznan - FC Utrecht in de voorronde van de Europa League. Als toeschouwer word je emotioneel van links naar rechts geslingerd. En net als je dan even op adem denkt te kunnen komen, volgt er een nieuwe piek.

Zalig
De eerste looping is een alleraangenaamste. Al na veertig seconden dient die zich aan. Gyrano Kerk kopt op aangeven van Sean Klaiber de bal in de kruising. En dan krijgt FC Utrecht dus meteen waar het voor is gekomen: een uitdoelpunt. Zalig! En dus volgt er feest: 0-1!

Billenkijpen
Het tweede deel van de achtbaan is onprettig, in tweevoud. Eerst is er een buitenspeldoelpunt van Christian Gytkjaer, dat door de Deense arbitrage wordt geteld. Zo komen de Polen ten onrechte op 1-1. En dan, als de Utrechters na de rust andermaal de leiding denken te nemen, verandert de glimlach al snel in een frons. Er wordt gefloten voor een overtreding die er niet is, en dus staat het niet 1-2, maar nog altijd 1-1. Billenknijpen.

Voetbalsnelkookpan
Een minuut voor tijd kunnen de handen weer de lucht in. Euforie. Cyriel Dessers, moegestreden maar steeds maar doorbanjerend, werkt van dichtbij de bal tegen de touwen. En nu telt-ie wel. Een Utrechts feestje in een Poolse voetbalsnelkookpan, wederom: 1-2!

Weer billenknijpen
Als de vierde official aangeeft dat er zeven minuten blessuretijd aan de pot worden toegevoegd, is duidelijk dat de opgebouwde marge nog geen veilige is. Gytkjaer toont dat aan, als hij - vanuit buitenspelpositie? - in de derde minuut van de toegevoegde tijd de 2-2 maakt.

Machtig
Dan volgen er dus nog vier minuten. Figuurlijk waan je je in een achtbaankarretje dat tergend langzaam omhoog gaat. Terwijl je om je heen kijkt, vraag je je af wat er na het hoogste punt volgt. Een teleurstelling, of een machtige ervaring. Voor FC Utrecht wordt het dat laatste. Want na 97 minuten knokken is de buit binnen: de volgende ronde van de Europa League is behaald ten koste van het sterke Lech Poznan. Een absolute topprestatie.

Lech Poznan - FC Utrecht 2-2 (1-1)
1. Gyrano Kerk 0-1
25. Christian Gytkjaer 1-1
89. Cyriel Dessers 1-2
90+3. Christian Gytkjaer 2-2

Gele kaarten: Nikola Vujadinovic, Mario Situm (Lech Poznan), Willem Janssen, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Yassin Ayoub (FC Utrecht).

Toeschouwers: 33.446.

Scheidsrechter: Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Opstelling Lech Poznan:
Matus Putnocky; Emir Dilaver (80. Deniss Rakels), Rafal Janicki, Nikola Vujadinovic, Vladimir Kostevych; Abdul Aziz Tetteh (85. Nicki Nielsen), Lukas Tralka; Maciej Makuszewski, Radoslaw Majewski, Mario Situm (71. Niklas Barkroth); Christian Gytkjaer.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Edson Braafheid (69. Robin van der Meer); Ramon Leeuwin, Sander van de Streek, Urby Emanuelson (46. Yassin Ayoub), Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (74. Giovanni Troupée), Cyriel Dessers.

Onderlinge resultaten

3 Augustus 2017
20:15
Europa League - 3de voorronde
  2
Lech Poznan
vs
FC Utrecht
2  
27 Juli 2017
19:00
Europa League - 3de voorronde
  0
FC Utrecht
vs
Lech Poznan
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres