donderdag 20 juli 2017  19:30
Europa League
FC Utrecht
3
Sean Klaiber (18)
Willem Janssen (76)
Zakaria Labyad (83)
-
Valletta FC
1
Malano Santiago (88)

FC Utrecht - Valletta FC

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Vanmiddag waren de zogeheten pre-match persconferenties van FC Utrecht en Valletta FC. FCUtrecht.nl schoof aan bij beide bijeenkomsten.

FC Utrecht kruist morgen (donderdag) in de return van de tweede voorronde van de Europa League de degens met Valletta FC. Dat gebeurt in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Tientallen kilometers verderop, op Sportcomplex Zoudenbalch, werden vanmiddag de zogeheten pre-match persconferenties gehouden. FCUtrecht.nl schoof aan en schreef mee.

“We treffen morgen een eerzuchtige en ambitieuze tegenstander. We weten uit ervaring dat je hier niet zomaar even mee afrekent. Het idee dat je dat wel kunt doen, is onjuist en onterecht”, vertelde oefenmeester Erik ten Hag van FC Utrecht, die aan de tafel op Zoudenbalch werd geflankeerd door Zakaria Labyad. “We moeten alles geven en goed zijn om Valletta FC te verslaan.”

Labyad werd gevraagd naar de omstandigheden op Malta, en die in Waalwijk, waar kunstgras ligt. “Daar speel ik graag op. We kijken naar ons eigen plan. Daar speelden we 0-0. Morgen moeten we de wedstrijd ingaan met volle concentratie en scoren en winnen”, aldus de creatieve FC Utrecht-speler.

“De defensieve teamfunctie, het verdedigen dus, is altijd het belangrijkste als je iets wilt bereiken”, hield Ten Hag het aanwezige journaille voor. “Wij zijn er daarnaast voorstander van attractief, dominant voetbal te spelen met ruimte voor creativiteit. De voorbije dagen hebben we gewerkt aan ons aanvalsplan. Dat is belangrijk, want we hebben morgen tegen Valletta FC een goal nodig.”

De voorbereiding van FC Utrecht is, vergeleken met die van alle andere Nederlandse teams, a-typisch. Immers: het ging voor FC Utrecht al op 13 juli om het echie, terwijl veel ploegen pas een maand later voor het eerst om de knikkers spelen. “Een dergelijke voorbereiding had ik als trainer ook nog niet eerder meegemaakt. We hebben nagedacht over hoe we de voorbereiding het best konden vormgeven. De spelers die er vanaf het begin bij waren, zijn al een heel eind op weg. Dat is belangrijk, want voetbal is een loopsport en een denksport.”

Ten Hag meldde bovendien dat spits Cyriel Dessers de groepstraining dinsdag heeft hervat. “Vanmiddag traint hij weer mee met de groep. Afhankelijk van hoe dat verloopt, is hij er morgen misschien wel bij”, hield de oefenmeester alle opties open.

Eerder op de middag was het podium voor trainer Zoran Popovic en vice-aanvoerder Steve Borg van Valletta FC. Ook hun persconferentie werd bijgewoond door de nodige Nederlandse journalisten. “FC Utrecht is een grote club, met een goed team en grote spelers”, speelde Popovic direct de loftrompet over de FC uit de Domstad. “Er zullen morgen zesduizend supporters van FC Utrecht in Waalwijk zijn, en ze zullen geluid maken voor dertigduizend”, zei Popovic met gevoel voor dramatiek.

Vice-captain Borg, 28-voudig international van Malta, gaf aan vertrouwen te hebben in een goede afloop voor de 23-voudig landskampioen. “Na de wedstrijd van vorige week hebben we een heel goede kans door te komen”, vertelde de verdediger. “We zijn voorbereid en kunnen nog beter dan we vorige week al lieten zien.”

De wedstrijd FC Utrecht - Valletta FC begint morgen (donderdag) in het Mandemakers Stadion in Waalwijk om 19.30 uur.

13
Joseph Zerafa
18
Sean Klaiber
28
Michael Mifsud
57
Willem Janssen
76
Willem Janssen
83
Zakaria Labyad
88
Malano Santiago
1
17
2
14
28
22
23
10
8
7
9
1
42
4
5
19
8
6
23
90
27
9

Valletta FC

1
Henry Bonello
42
Uchenna Umeh
4
Steve Borg
5
Ryan Camilleri
19
Joseph Zerafa
8
Malano Santiago
6
Juan Cruz Gill
23
Claudio Pani
90
Romeu
27
Maximiliano Velasco
9
Michael Mifsud
13
Nicky Vella
10
Roderick Briffa
15
Russell Fenech
16
Jean Borg
11
Shaun Dimech
14
Kyrian Nwoko
22
Nicholas Pulis

Domstedelingen door naar derde voorronde van Europa League na 3-1 zege in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

FC Utrecht heeft zich via een 3-1 zege op Valletta FC geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. In een sfeervol Mandemakers Stadion in Waalwijk waren de Utrechters veel sterker dan de 23-voudig kampioen van Malta.

Wie anders dan de captain, zou je zeggen. Wie anders dan Willem Janssen die de tweede, en als verlossende aanvoelende, treffer maakt tegen Valletta FC. De centrale verdediger komt mee naar voren bij een hoekschop en gooit alles wat-ie in zich heeft in een kopbal. Het resultaat? Een pegel, een onhoudbare bal. Een doelpunt: FC Utrecht 2-0 Valletta FC.

Een pareltje van Labyad
Op dat moment is er nog  een kwartier te spelen in het Mandemakers Stadion in Waalwijk en lijkt het duel beslist. Voor zij die daar nog aan twijfelen, biedt Zakaria Labyad uitkomst. Hij maakt een absolute wereldgoal, een minuut of zeven later. Vanuit een schier onmogelijke hoek jaagt hij de bal snoeihard de bovenhoek in. Keeper Henry Bonello hoort iets langs zijn oren scheren en ziet vervolgens aan de juichende supporters van FC Utrecht dat het raak is: 3-0. Wedstrijd beslist. Case closed.

De knaller van Klaiber
Het eerste doelpunt van de avond is ook al een beauty. Die komt op naam van Sean Klaiber. De rechtsback is mee naar voren, krijgt de bal voor z’n voeten en dan? Boem! Pats! Paf! Een heerlijke knal, een oh zo fijne goal: 1-0. In zijn veertigste officiële partij als FC Utrecht-speler maakt hij zijn eerste treffer namens de Domstedelingen. Wat volgt is een Utrechts feest in Waalwijk.

Utrechts feest in Waalwijk
Dat feest wordt na de 2-0 nog groter, na de 3-0 is het helemaal compleet. En dan valt nog de 3-1. Vlak voor tijd. Het gevolg? Even tien tellen stilte in het Mandemakers Stadion, maar daarna gaat de fuif door. Want FC Utrecht speelt puik, scoort prachtig en gaat een ronde verder in de Europa League!

Volgende opponent: Lech Poznan
In de derde voorronde van de Europa League speelt FC Utrecht tegen Lech Poznan. Zeker is dat de heenwedstrijd op donderdag 27 juli is en om 19.00 uur begint in Stadion Galgenwaard. Zo snel mogelijk, vermoedelijk in de loop van vrijdagmorgen, volgt de kaartverkoopinformatie.

FC Utrecht - Valletta FC 3-1 (1-0)
18. Sean Klaiber 1-0
76. Willem Janssen 2-0
83. Zakaria Labyad 3-0
88. Malano Santiago 3-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Michael Mifsud en Joseph Zerafa (beiden Valletta FC).

Toeschouwers: 5.500.

Scheidsrechter: Ian McNabb.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Willem Janssen, Edson Braafheid (86. Urby Emanuelson); Wout Brama (85. Ramon Leeuwin), Sander van de Streek, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (62. Cyriel Dessers), Simon Makienok.

Opstelling Valletta FC:
Henry Bonello; Uchenna Umeh, Steve Borg, Ryan Camilleri, Joseph Zerafa (87. Jean Borg); Malano Santiago, Juan Cruz Gill, Claudio Pani; Romeu (58. Roderick Briffa), Maximiliano Velasco, Michael Mifsud (71. Kyrian Nwoko).

Onderlinge resultaten

20 Juli 2017
19:30
Europa League - 2de voorronde
  3
FC Utrecht
vs
Valletta FC
1  
13 Juli 2017
19:30
Europa League - 2de voorronde
  0
Valletta FC
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres