zaterdag 8 juli 2017  16:00
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
0
-
FK Qabala
1

FC Utrecht - FK Qabala

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

FC Utrecht speelt vanmiddag (zaterdag) vriendschappelijke wedstrijd tegen Azerbeidzjaanse topploeg.

Het slotstuk van FC Utrecht’s trainingskamp in Oostenrijk staat op het programma. Vanmiddag (zaterdag) spelen de Utrechters in Straßwalchen tegen FC Qabala. Het oefenduel met de runner-up van de Azerbeidzjaanse Premyer Liqasi begint om 16.00 uur.

Sparringspartner drie warmt zich op voor een partij tegen FC Utrecht. Het team van trainer/coach Erik ten Hag, dat zich prepareert op de partij tegen Valletta FC in de tweede voorronde van de Europa League, kwam eerder deze week in Oostenrijk uit tegen Rubin Kazan en FC Ufa; twee ploegen uit de hoogste klasse van Rusland.

Gelijkspel en nederlaag
Tegen vaak geziene Europees voetbal-ploeg Rubin Kazan speelde FC Utrecht gelijk. In Hallein voltrok zich een bijzonder goede krachtmeting tussen twee ploegen die de best mogelijke invulling gaven aan een ‘oefenwedstrijd’. De pot eindigde in 1-1. Woensdagavond in Kirchdorf in Tirol stonden de Utrechters tegen een vrij agressief spelend FC Ufa, dat diverse keren ontsnapte aan (gele en rode) kaarten. Kansen waren er over en  weer, maar de Russen gingen daar iets beter mee om dan de Nederlanders (0-1).

Afsluiting
De wedstrijd tegen FC Qabala in Straßwalchen vormt het slotstuk van FC Utrecht’s trainingskamp. De ploeg is deze week in Oostenrijk, met Kirchdorf in Tirol als vaste uitvalsbasis, keihard aan het werk en heeft de blik gericht op donderdag 13 juli; de dag waarop er op Malta om de knikkers gespeeld wordt.

Europa League-tegenstander
Wat dat betreft is de partij tegen FC Qabala andermaal een mooie uitdaging. De ploeg eindigde vorig seizoen op de tweede plaats van de Azerbeidzjaanse Premyer Liqasi en plaatste zich, net als FC Utrecht, voor de tweede voorronde van de Europa League. De in 2005 tot de profs toegetreden ploeg eindigde de drie jaargangen daarvoor steevast als nummer drie en mag dus worden gezien als een topclub uit het huidige Azerbeidzjaanse voetbal. Liefst 12 niet-Azerbeidzjanen maken deel uit van de huidige selectie, die liefst 8 A-internationals herbergt. Tot het keurkorps van FC Qabala behoort ook de Nederlander Dion Malone. De voorhoede heeft in de personen van Steeven Joseph Monrose (Frankrijk/Haïti), Famoussa Kone (Mali) en Bagaliy Diabo (Frankrijk/Senegal) het hoogste internationale gehalte van FC Qabala, dat enkele jaren geleden nog door het Engelse icoon Tony Adams werd getraind.

Volg het live!
Wie niet van de partij is in Straßwalchen kan de oefenpartij op tal van manieren volgen. Zo verzorgt FC Utrecht een live-uitzending op Facebook en is er rechtstreeks verslag via Twitter, Instagram en Snapchat.

FC Utrecht

FK Qabala

FC Utrecht verliest in Oostenrijk met 0-1 van FC Qabala.

FC Utrecht wist de laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Oostenrijk niet winnend af te sluiten. Het Azerbeidzjaanse FC Qabala stapte als winnaar van het veld in Strasswalchen, door een doelpunt van Javi Hernandes.

Waar het in Kirchdorf in Tirol nog noodweer was, is het enkele kilometers verderop uitstekend voetbalweer. De mannen van FC Qabala zijn de laatste opponent van het trainingskamp in Oostenrijk. Overdreven veel kansen krijgen de pak 'm beet 100 toeschouwers niet te zien. De wedstrijd speelt zich voornamelijk op het middenveld af.

Afstandsschoten
Er zijn enkele kansen te noteren op het mooie complex van SV Strasswalchen, maar dat zijn voornamelijk afstandsschoten. Zakaria Labyad is dichtbij de openingstreffer, maar zijn vrije trap wordt uit de kruising getikt door de keeper. De Azerbeidzjanen blijken, net als de vorige opponenten van FC Utrecht, een pittig duel niet te schuwen. FC Utrecht zet daar mannelijk voetbal tegenover, waardoor beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De scheidsrechter is in voor een potje mannelijk voetbal en laat veel doorgaan.

Spaarzame kansen
Het gevaar van FC Qabala komt voornamelijk van de middenvelder Javi Hernandes. Althans; hij staat als middenvelder te boek, maar blijkt meer een extra aanvaller. Enkele snelle bewegingen, kappen, draaien en schieten. De middenvelder zorgt voor de nodige spannende momenten voor het doel van David Jensen. Aan de andere kant veroorzaakt Simon Makienok een scrimmage door de bal bij de tweede paal tegen de keeper te werken. Ook tijdens deze scrimmage kan er niet gejuicht worden aan de Utrechtse kant.

Doelpunt FC Qabala
Het is uiteindelijk Javi Hernandes die het enige doelpunt van de middag op het scorebord zet. Sean Klaiber gaat naar de grond na een overtreding, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Dit laat Javi Hernandes zich geen twee keer vertellen. Hij kijkt, mikt en scoort in de verre hoek achter Jensen.

Het fluitsignaal is ook direct het einde van het trainingskamp in Oostenrijk. Het team gaat zich voorbereiden op de clash tegen Valletta FC op donderdag 13 juli in Malta. Op donderdag 20 juli is de return in Waalwijk. 

FC Utrecht – FC Qabala 0-1 (0-0)
66. Javi Hernandes 0-1

Geel:  Simon Makienok (FC Utrecht), Filip Ozobic, Rasim Ramaldanov (FC Qabala)

Toeschouwers: 95

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber (83. Nick Lim), Mark van der Maarel, Edson Braafheid (72. Ody Velanas), Robin van der Meer (39. Jeff Hardeveld); Willem Janssen (87. Maarten Peijnenburg), Sander van de Streek (76. Rick van der Meer), Yassin Ayoub (79. Silla Sow), Zakaria Labyad (61. Urby Emanuelson); Simon Makienok (79. Nick Venema), Gyrano Kerk (61. Mitchell van Rooijen).

Opstelling FC Qabala: 
Dmitriy Bezotosniy (68. Mammadov Agil) ; Vojislav Stankovic (46. Vitaly Vernyhub), Rasim Ramaldanov, Urfan Abbasov; Elvin Mammadov, Gismat Aliyev (58. Ilgar Gurbanov), Javid Huseynov (46. Abdullayev Araz), Filip Ozobic (46. Mammadov Asif) , Javi Hernandes (68. Farid Nabiyen), Andy Halliday (46. Elvin Jamalov) ; Famoussa Kone.

Onderlinge resultaten

8 Juli 2017
16:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
FC Utrecht
vs
FK Qabala
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres