woensdag 28 juni 2017  19:30
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
3
-
De Jodan Boys
2

FC Utrecht - De Jodan Boys

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Gratis entree bij oefenpartij die op Zoudenbalch om 19.30 uur begint.

De eerste oefenpartij van seizoen 2017/2018 staat voor FC Utrecht vanavond (woensdag) op de rol. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag ontvangt CVV De Jodan Boys uit Gouda. Op Sportcomplex Zoudenbalch begint de vriendschappelijke pot om 19.30 uur. De entree is gratis.

Voor Cyriel Dessers, Simon Makienok, Nick Marsman, Bilal Ould-Chikh en Sander van de Streek kan het duel met de Goudse Hoofdklasser hun eerste worden in dienst van de FC uit de Domstad. Die spelers verbonden zich de voorbije weken aan FC Utrecht en stonden maandag voor het eerst op het trainingsveld op Sportcomplex Zoudenbalch, evenals Chris David.

Eerste week
Voor FC Utrecht valt het treffen met de amateurs in het midden van de eerste trainingsweek. De eerste veldtraining van dit seizoen was afgelopen maandagmorgen. Zo’n honderdvijftig supporters zagen de bal weer rollen op Zoudenbalch.

Jodan Boys sluit voorbereiding af
Waar voor FC Utrecht het duel van vanavond juist komt in het begin van de voorbereiding, vormt de partij voor Jodan Boys de afsluiter van de eerste periode van de aanloop naar het nieuwe seizoen. Het Goudse gezelschap trainde de afgelopen weken door en krijgt na het treffen in Utrecht vier weken vrij, om vervolgens de draad eind juli weer op te pakken.

Hoofdklasser met stuntpotentie
Jodan Boys draaide afgelopen seizoen mee in de middenmoot van de Zaterdag Hoofdklasse A. De ploeg haalde de voorbije jaargang het landelijke nieuws toen er in de KNVB Beker in Deventer van Eredivisieploeg Go Ahead Eagles werd gewonnen. De amateurs schakelden de profs uit dankzij doelpunten van Levi Marengo en Roald Heerkens (1-2). Beide spelers maken ook dit seizoen deel uit van de Jodan Boys-selectie, evenals onder anderen de voormalig FC Utrecht-speler Mo Faouzi.

Gratis entree, live verslag
De wedstrijd FC Utrecht - Jodan Boys begint vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch om 19.30 uur. De entree is gratis, maar ook als je er niet bij bent kun je de partij volgen. FC Utrecht doet namelijk live verslag via Twitter, Facebook, Instagram Stories en Snapchat

FC Utrecht

De Jodan Boys

Op drukbezocht Sportcomplex Zoudenbalch leggen Utrechters Hoofdklasser CVV De Jodan Boys over de knie: 3-2.

In de eerste vriendschappelijke partij van het seizoen 2017/2018 boekte FC Utrecht een even verdiende als krappe overwinning. De Jodan Boys werd met 3-2 geklopt.

Gekletter van handen en voeten die beuken op de reclameborden, opwinding in de stemmen. Het is speelminuut 89 van de oefenpot tussen FC Utrecht en De Jodan Boys als Simon Makienok aanlegt vanaf de strafschopstip. De boomlange Deen, bezig aan zijn eerste speelhelft als speler van FC Utrecht, lijkt de Utrechtse supporters wel te kunnen bekoren. Onder aanmoediging van het publiek schuift hij kalmpjes de 3-1 binnen.

Beslissing
Dat doelpunt beslist de partij, al is het niet de laatste treffer van de avond. In de slottellen van de partij schuift Enzo Huntink namelijk nog de 3-2 tegen de touwen. Hij zorgt ervoor dat De Jodan Boys met opgeheven hoofd het veld verlaat. De ploeg uit Gouda heeft geknokt voor wat het waard is, en biedt FC Utrecht op die manier goed partij.

Voorsprong
De Hoofdklasser neemt na acht minuten zelfs brutaal de voorsprong op Sportcomplex Zoudenbalch. Een mooie actie van Bradley el Idrissi is de opmaat voor de treffer die door Elliot Pattinama wordt gemaakt. Op zijn schot in de bovenhoek is Nick Marsman kansloos: 0-1.

Vlak voor rust
De theepotten staan in de kleedkamers al klaar als Zakaria Labyad de ruststand op 1-1 bepaalt. Hij staat precies daar waar-ie moet staan als Mark van der Maarel de bal voor het doel brengt, en kan zo met een relatief simpel balcontact keeper Mathijs Swaneveld het nakijken geven.

Venema trefzeker
Nick Venema, die in de tweede helft een spitsenkoppel vormt met Makienak, scoort halverwege het tweede bedrijf van de oefenpot de 2-1. Kansen op meer doelpunten zijn er beslist in Utrecht, maar met de arbeid van slechts twee trainingsdagen pas in de benen is er in de eindfase nog niet altijd de scherpte die er voor nodig is goals te maken.

Trainingskamp
FC Utrecht vertrekt dit weekend naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Daar spelen de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag vriendschappelijke partijen tegen de Russische teams Rubin Kazan en FC Ufa en wordt gespard met Dinamo Kiev, grootmacht uit Oekraïne.

FC Utrecht - CVV De Jodan Boys 3-2 (1-1)
8. Elliot Pattinama 0-1
44. Zakaria Labyad 1-1
66. Nick Venema 2-1
89. Simon Makienok (strafschop) 3-1
90. Enzo Huntink 3-2

Toeschouwers: 2.300.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Mark van der Maarel (46. Nick Lim), Ramon Leeuwin (46. Maarten Peijnenburg), Edson Braafheid (46. Willem Janssen), Jeff Hardeveld (46. Robin van der Meer); Odysseus Velanas (46. Rick van der Meer), Sean Klaiber (46. Sander van de Streek), Darren Rosheuvel, Zakaria Labyad (46. Bilal Ould-Chikh); Gyrano Kerk (46. Nick Venema), Cyriel Dessers (46. Simon Makienok).

Opstelling CVV De Jodan Boys:
Mathijs Swaneveld; Michel Verkaik (72. Enzo Huntink), Roald Heerkens (58. Dirk Pieter Rietveld), Revelino Janga (46. Mark Veerman), Patrick Fonseca (58. Kevin Quint); Leroy Brank (58. Harold Vrolijk), Omar el Haddoti (46. Mo Bellahcen), Enzo Huntink (58. Mohammed Faouzi); Bradley el Idrissi (46. Gilliomar Leona), Fanny Waanders (58. Kortsiaan Schuilenburg), Elliot Pattinama (46. Levi Marengo).

Onderlinge resultaten

28 Juni 2017
19:30
Oefenwedstrijd - regulier
  3
FC Utrecht
vs
De Jodan Boys
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres