woensdag 5 juli 2017  18:30
Oefenwedstrijd
FC Utrecht
0
-
FC Ufa
1

FC Utrecht - FC Ufa

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Vriendschappelijke wedstrijd begint vanavond (woensdag) in Kirchdorf in Tirol om 18.30 uur.

Op de grasmat van SV Kirchdorf speelt FC Utrecht vanavond (woensdag) een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Ufa. Het duel met de in 2010 opgerichte Russische opponent begint in Kirchdorf in Tirol om 18.30 uur.
 
Voor de tweede keer in een tijdsbestek van enkele dagen neemt FC Utrecht het op tegen een ploeg uit de hoogste Russische divisie. Werd zondagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen het alom gekende Rubin Kazan, vanavond wacht een ontmoeting met FC Ufa.
 
Opgericht in 2010
FC Ufa is beduidend minder bekend dan Rubin Kazan. Maar schijn bedriegt: FC Ufa eindigde afgelopen seizoen immers hoger dan Rubin Kazan. En dat voor een team dat nog maar enkele jaren bestaat. Vierde FC Utrecht eerder deze week het 47-jarige bestaan, FC Ufa dateert van om precies te zijn 23 december 2010. De ploeg speelde in het seizoen 2011/2012 voor het eerst competitievoetbal en had er maar een paar jaar voor nodig om te debuteren op het hoogste niveau; dat gebeurde namelijk ‘al’ in 2014; een sensationele opmars.
 
IJzersterke defensie
De statistieken die FC Ufa afgelopen seizoen produceerde, vallen op. De ploeg scoorde in 30 competitieduels slechts 22 keer en slaagde er desondanks toch in te eindigen in het linkerrijtje. Dat hadden de mannen uit Ufa te danken aan een ijzersterke defensie, die slechts 25 tegentreffers toeliet. Ter vergelijking: kampioen Spartak Moskou incasseerde meer doelpunten. Kehinde Fatai, een Nigeriaan die in met name de Roemeense competitie al zijn sporen verdiende, werd met 6 treffers clubtopscorer van FC Ufa.
 
Diverse internationals
Zo weinig jaren de club FC Ufa nog op de teller heeft staan, zo ervaren is vleugelverdediger Bojan Jokic. De 31-jarige flankspeler is 83-voudig Sloveens international en kwam uit in onder meer de Franse, Spaanse, Engelse en Italiaanse competitie. De selectie van FC Ufa herbergt ook internationals uit Moldavië en Georgië, maar het gros van de spelerskern beschikt over een Russisch paspoort.
 
De blik op 13 juli
FC Utrecht heeft de blik gericht op 13 juli. Die dag begint de Europese campagne van het team van trainer/coach Erik ten Hag, dat dan in Malta of San Marino aan de bak moet. Met die partij in het vooruitzicht was de testmatch tegen Rubin Kazan een zeer waardevolle. Het was een match die weliswaar in de voorbereiding werd gespeeld, maar alles van een pot om de knikkers in zich had. De Utrechters hopen vanavond andermaal op die manier op de proef te worden gesteld. Hoge weerstand is belangrijk in deze fase van de voor de FC uit de Domstad.
 
Live verslag
De wedstrijd FC Utrecht - FC Ufa begint in Kirchdorf in Tirol om 18.30 uur. Er is, ijs en weder dienende, de mogelijkheid het oefenduel via een livestream te volgen. Daarnaast doet FC Utrecht rechtstreeks verslag via Twitter, Instagram Stories en Snapchat.

FC Utrecht

FC Ufa

FC Utrecht buigt in Kirchdorf in Tirol met 0-1 voor FC Ufa.

FC Utrecht trok aan het kortste eind in de derde vriendschappelijke partij van de voorbereidingscampagne van seizoen 2017/2018. In Kirchdorf in Tirol bogen de Domstedelingen met 0-1 voor de Russische hoogstedivisionist FC Ufa.

Goed voetbal, de nodige mogelijkheden. FC Utrecht laat het zien in de Leerberg Arena, waar het spart met FC Ufa. Er worden wel wat kansen weggegeven, dat moet ook gezegd. Maar die worden ofwel gemist door de Russen, ofwel goed verijdeld. Dat laatste is dan weer de verdienste van de Utrechters. Goed; doe je dat negentig minuten zo, dan speel je gelijk. Maar dat lukt de ploeg uit de Domstad niet.

Onscherp
Want de Utrechters gaan onscherp van start. Niet helemaal bij de les, niet helemaal volledig gefocust. En dat hoef je bij een team van het kaliber FC Ufa - linkerrijtje Russische Premier League - niet te proberen. Want dan is het tik, tak, goal. Precies zo gebeurt het ook op het veld van SV Kirchdorf. Al in de derde minuut is het raak. Vyacheslav Krotov scoort, en ruim anderhalf uur later blijkt zijn treffer de winnende te zijn: 0-1.

Bikkelhard
FC Utrecht krijgt het van de ploeg van FC Ufa bepaald niet cadeau, trouwens. De Russen zijn bikkelhard. Schuwen het maken van een stevige overtreding niet. Zoeken de grens op, gaan daar soms ver, soms zelf behoorlijk ver, overheen. Stellen FC Utrecht, kortom, wat dat betreft behoorlijk op de proef. Waardevolle ervaringen levert het met name de jonge spelers in de gelederen van de Utrechters op. Zij maken kennis met verdedigen op z’n Russisch. Dat gaat er soms toch net even wat anders aan toe dan in Nederland.

Kansen voor de jonkies
In de slotfase van de partij is FC Utrecht enkele malen dicht bij de gelijkmaker, maar die blijft uit. Onder anderen de jongelingen uit eigen jeugd Mitchell van Rooijen en Nick Venema weten de oerdegelijke Georgi Shelya niet te verrassen.

Zaterdag de volgende test
De derde en laatste oefenwedstrijd die deel uitmaakt van het trainingskamp van de Utrechters staat voor aanstaande zaterdag op de rol. Die dag treedt het team van trainer/coach Erik ten Hag aan tegen FC Gabala uit Azerbeidzjan.

FC Utrecht - FC Ufa 0-1 (0-1)
3. Vyacheslav Krotov 0-1

Geel: Zemal Tabidze (FC Ufa).

Toeschouwers: 100.

Opstelling FC Utrecht;
David Jensen; Sean Klaiber (72. Rick van der Meer), Maarten Peijnenburg, Edson Braafheid (46. Willem Janssen), Jeff Hardeveld (58. Robin van der Meer); Odysseus Velanas (83. Nick Lim), Sander van de Streek (46. Urby Emanuelson), Yassin Ayoub (58. Sylla Sow), Bilal Ould-Chikh (46. Mark van der Maarel); Gyrano Kerk (72. Mitchell van Rooijen), Simon Makienok (46. Cyriel Dessers, 58. Nick Venema).

Opstelling FC Ufa:
Georgi Shelya; Aleksey Nikitin (46. Dmitry Sysuev), Denis Tumasyan (63. Aleksey Nikitin), Pavel Alikin; Catalin Carp; Alexandr Sukhov (46. Azamat Zaseev), Vladimir Zubarev, Igor Bezdenezhnekh (69. Ivan Paurevic), Nicolay Safronidi (63. Ivan Oblyakov); Islamnur Abdulavov (63. Silvester Igboun), Vyacheslav Krotov (63. Zemal Tabidze).

Onderlinge resultaten

5 Juli 2017
18:30
Oefenwedstrijd - regulier
  0
FC Utrecht
vs
FC Ufa
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres