zondag 29 april 2018  14:30
Polman Stadion
Eredivisie
Heracles Almelo
2
-
FC Utrecht
2

Heracles Almelo - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Heracles Almelo - FC Utrecht
Speeldatum: 29-04-2018
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: Polman Stadion, Almelo
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Alle 70 beschikbare parkeerkaarten voor de wedstrijd tegen Heracles zijn vergeven. Men kan alleen kiezen voor de autocombi als ze mee kunnen rijden met iemand die reeds in het bezit van een parkeerkaart is. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle Seizoen- en Uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op parkeerplaats ‘Tolnegen Zuid’ aan de A1. Het omwisselen is tussen 13.00 en 13.15 uur.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 11.15 uur: Instappen
11.45 uur: Vertrek naar Almelo


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 07-04-2018, 09.00 uur 25-04-2018, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 11-04-2018, 09.00 uur 25-04-2018, 23:59 uur
Seizoenkaarthouders: 14-04-2018, 09.00 uur 25-04-2018, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 15,00.
Buscombi: € 29,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Jean-Paul de Jong over het duel tegen Heracles Almelo.

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht de laatste uitwedstrijd van de Eredivisie dit seizoen tegen Heracles Almelo. FCUtrecht.nl spraak voorafgaand aan dit duel met trainer/coach Jean-Paul de Jong.

Heracles Almelo

FC Utrecht

In Polman Stadion spelen Utrechters met 2-2 gelijk tegen Heracles Almelo.

Aan de uitpartij tegen Heracles Almelo heeft FC Utrecht een punt overgehouden. De Domstedelingen stonden al na 4 minuten met 2-0 achter, maar toonden vervolgens veerkracht. Dat resulteerde in een remise: 2-2.

‘Nou’, roept de stadionspeaker olijk, ‘het is al 2-0!’ Het erge is: de spreekstalmeester vertelt de waarheid. En dat terwijl er nog maar vier minuten zijn gespeeld op het Overijsselse kunstgras. FC Utrecht knippert een paar keer met de ogen, en kijkt al tegen een 2-0 achterstand aan. Jaroslav Navratil is de man die de tweede treffer voor z’n rekening neemt. En er daarmee indirect voor zorgt dat bij menig Heraclied het gevoel rijst: dit zit wel snor.

Weerbaar
Die zwart-witten hebben buiten FC Utrecht’s weerbaarheid gerekend. De ploeg uit de Domstad komt weliswaar abominabel uit de startblokken in het Polman Stadion, maar recht daarna wel de rug. En krijgt een bult kansen bovendien. Voor de break al, al blijft de nul dan op het scorebord staan aan Utrechtse kant. En bij de Heraclieden staan er dus een ‘2’, dankzij treffers van Navratil dus en van Brandley Kuwas, die al na 48 seconden voor de 1-0 zorgt.

Van de Streek kopt raak
In het tweede bedrijf gaan de Utrechters door met het dreunen op de Almelose poort. En dat levert, al duurt het eventjes, ook resultaat op. Het vierde kwart van de partij is net begonnen, op het moment dat Mateusz Klich vanuit een vrije trap de bal perfect plaatst op Sander van de Streek. Hij kopt de bal in de verre hoek binnen: 2-1.

Goalgetter Van der Maarel slaat weer toe
De Utrechtse aanvalsdrang neemt dan alleen maar toe, en bij de Heraclieden lijkt de puf er een heel eind uit te zijn. De ploeg van John Stegeman, spelend in retrotenues vanwege het 115-jarige bestaan, moet vijf minuten voor tijd nogmaals buigen. Na een mooi schot van Klich krijgt FC Utrecht een corner en vanuit die hoekschop komt de bal bij Willem Janssen. In eerste instantie redt Bram Castro de Overijsselse formatie dan nog, maar als de bal voor de voeten van Mark van der Maarel valt, is het raak. En hoe. Een prachtige peer, hard in de hoek: 2-2.

Op zoek naar méér
FC Utrecht gaat daarna op zoek naar méér. Het heeft op dat vlak twee opponenten: Heracles Almelo, en de tijd. Die tikt weg, en heel veel minuten zijn er niet meer te spelen. Het blijken er te weinig te zijn om de partij volledig te doen kantelen. Maar de getoonde veerkracht en het punt dat dat oplevert, bieden perspectief met het oog op de aanstaande eindronde.

Zondag: FC Utrecht - VVV-Venlo
Zondag speelt FC Utrecht de laatste Eredivisiepartij van dit seizoen: thuis tegen VVV-Venlo. In Stadion Galgenwaard wordt om 14.30 uur afgetrapt. Het belooft een bijzondere middag te worden aan het Herculesplein. Zo wordt onder meer de Di Tommaso Trofee uitgereikt en zijn de nieuwe thuisshirts, van seizoen 2018/2019, voor het eerst te zien. Er is vrije kaartverkoop, en die is al in volle gang.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-2 (2-0)
1. Brandley Kuwas 1-0
5. Jaroslav Navratil 2-0
68. Sander van de Streek 2-1
85. Mark van der Maarel 2-2

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 11.187.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Tim Breukers, Wout Droste, Robin Pröpper, Bart van Hintum; Reuven Niemeijer, Niels Leemhuis (59. Sebastian Jakubiak), Jamiro Monteiro; Jaroslav Navratil, Brandley Kuwas (79. Paul Gladon), Kristoffer Peterson.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Dario Dumic, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder (65. Anouar Kali), Mateusz Klich, Urby Emanuelson (82. Sylla Sow), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Cyriel Dessers (65. Lukas Görtler).

Onderlinge resultaten

9 December 2018
12:15
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
1  
29 April 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
2  
17 December 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
1  
11 Maart 2017
19:45
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres