donderdag 19 april 2018  18:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
-
FC Groningen
1

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht - FC Groningen
Speeldatum: 19-04-2018
Aanvangstijd: 18.30
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Er is dus vrije verkoop.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje.
Openingstijd stadion: 17.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 14-03-2018, 09.00 uur 19-04-2018, 18.30 uur
Verkoop via Fanshop: 14-03-2018, 10.00 uur 19-04-2018, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa's vanaf 17.00 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.Trainer/coach Jean-Paul de Jong over de wedstrijd tegen FC Groningen. 

Morgen (donderdag) neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard op tegen FC Groningen. De ploeg uit het Noorden won afgelopen week met 2-1 van Roda JC en zal die reeks graag willen voortzetten tegen de FC uit de Domstad. Voorafgaand aan dit duel sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Jean-Paul de Jong. 

FC Utrecht

FC Groningen

FC Utrecht speelt gelijk tegen FC Groningen: 1-1.

FC Utrecht en FC Groningen hielden aan hun onderlinge ontmoeting in Stadion Galgenwaard vanavond (donderdag) allebei een punt over. Lukte Willem Janssen al rap de 1-0, een dik kwartier voor tijd bepaalde Tom van Weert de eindstand op 1-1.

Het zijn er een behoorlijk aantal. Kansen, welteverstaan. Voor FC Utrecht. Bij een 1-0 stand. Stuk voor stuk opportuniteiten om de marge te verdubbelen. En FC Groningen daarmee een mokerslag uit te delen. Maar FC Utrecht benut ze geen van allen. Wie de bal ook krijgt, en hoe gunstig of moeilijk de uitgangspositie ook is: het lukt niet die tweede goal te scoren.

Kansen
Zo is er voor Gyrano Kerk de kans om, na een mooie voorzet van Zakaria Labyad die op zijn beurt goed werd bediend door Giovanni Troupée, de tweede Utrechtse goal te maken. Maar hij kan koppend Sergio Padt niet kloppen. En even later is Kerk opnieuw in stelling, maar schiet hij over. Dario Dumic meldt zich ook aan het front, maar kan koppend niet tot scoren komen. En Troupée komt vanuit een alleraardigste positie helaas niet tot een doelpoging.

Oude voetbalwet
Als inmiddels ook Labyad twee keer voor gevaar heeft gezorgd - een schot gaat over, net als een vanuit een vrije trap geschoten bal - en de tweede treffer nog altijd niet is aangetekend na de vroege 1-0 van Willem Janssen, dan blijkt een aloude voetbalwet van kracht: als je ‘m zelf niet maakt, dan doet vroeg of laat je opponent dat. Die opponent, dat blijkt Tom van Weert te zijn. De aanvaller van de Groningers benut een penalty behoorlijk koelbloedig: 1-1.

Niet het mes op de keel
In het ruime kwartier speeltijd dat dan nog op de klok staat, lukt het geen van beide ploegen in een warm Stadion Galgenwaard nog het mes bij de tegenpartij op de keel te zetten. Een remise is dan het logische gevolg: 1-1.

Heracles Almelo-uit volgende horde
Het team van De Jong gaat zich vanaf nu richten op de uitpartij tegen Heracles Almelo. De FC uit de Domstad gaat op zondag 29 april op bezoek in het Polman Stadion. Voor het uitvak hebben inmiddels meer dan 200 supporters van FC Utrecht een kaartje.

FC Utrecht - FC Groningen 1-1 (1-0)
8. Willem Janssen 1-0
73. Tom van Weert (strafschop) 1-1

Gele kaarten: Willem Janssen, Mateusz Klich, Sander van de Streek, Yassin Ayoub (FC Utrecht), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen).

Toeschouwers: 19.540.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder, Mateusz Klich (54. Lukas Görtler), Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Zakaria Labyad (84. Anouar Kali), Gyrano Kerk (84. Cyriel Dessers).

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik, Kasper Larsen, Django Warmerdam (45+2. Amir Absalem); Tom van de Looi, Jesper Drost (73. Michael Breij), Juninho Bacuna; Ajdin Hrustic, Tom van Weert, Ritsu Doan.

Onderlinge resultaten

30 September 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Groningen
vs
FC Utrecht
1  
20 Augustus 2018
14:00
Oefenwedstrijd - regulier
  0
FC Groningen
vs
FC Utrecht
2  
19 April 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
FC Groningen
1  
27 Augustus 2017
16:45
Eredivisie - Regulier
  2
FC Groningen
vs
FC Utrecht
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres