zondag 17 december 2017  14:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
-
Heracles Almelo
1

FC Utrecht - Heracles Almelo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2017.

De laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2017 staat voor FC Utrecht voor de deur. Zondag is Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard de tegenstander. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het treffen met de Almeloërs.

In De Koel won FC Utrecht afgelopen woensdag met 0-1 van VVV-Venlo. Dat resulteerde niet alleen in drie punten, maar ook in een positief doelsaldo. Van nul naar plus één. Zeven teams in de competitie hebben op dit moment een positief doelsaldo; de nummers één tot en met zeven van het klassement. Het doelsaldo vertelt niet het volledige verhaal, maar wel een (belangrijk) deel ervan.

Vijfde
Eén, één, één, één, nul; het aantal tegentreffers dat FC Utrecht de afgelopen vijf partijen slikte. FC Utrecht hield de rangen tijdens de vorige vijf Eredivisiepartijen die het speelde dus alleszins aardig gesloten. “Dat we tot vorige week met een negatief doelsaldo te maken hadden, had natuurlijk veel van doen met de 4-0 nederlaag tegen FC Twente en de 1-7 verliespartij tegen PSV. In die wedstrijden gingen zo ongeveer alle kansen die we toelieten, erin. Erg ongelukkig. Maar het is nooit een groot item geweest”, benadrukt Ten Hag, wiens team op de ranglijst de voorbije periode aardig is opgeklommen. De Utrechters staan inmiddels vijfde. Nummer vier PEC Zwolle heeft drie punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

‘Iedereen voelt zich verantwoordelijk’
De achterhoede van FC Utrecht oogt in deze fase van de jaargang behoorlijk solide. Op zich een pluim waard, maar niet alléén voor de defensie. “Het is juist goed dat iedereen in het team zich verantwoordelijk voelt voor het verdedigende aspect”, roemt Ten Hag de defensieve spirit in de equipe. “We verdedigen als collectief en krijgen daardoor weinig kansen tegen. En als we een kans moeten toestaan, hebben we bovendien een goede keeper om op terug te vallen.”

Leeuwin inzetbaar
En als die zoals afgelopen woensdag wordt omspeeld, dan is er bijvoorbeeld nog Ramon Leeuwin om de bal van de lijn te halen. De verdediger zorgde er met zijn acrobatische ingreep in Venlo voor dat de nul werd gehouden, maar verliet het veld niet met een glimlach. Met een dikke bult op zijn hoofd verliet hij het strijdperk. “Het gaat naar omstandigheden goed met Ramon”, zegt Ten Hag. “Zoals het er nu voorstaat, kan hij zondag spelen.”

‘Opnieuw die wisselwerking’
Zondag. Wedstrijddag. De laatste thuispartij van kalenderjaar 2017. “We willen het jaar op eigen veld goed afsluiten”, vertelt de oefenmeester van de Utrechters. “We willen nog één keer in 2017 een overwinning boeken in Stadion Galgenwaard. Er moet opnieuw die wisselwerking ontstaan tussen de ploeg en het publiek, zoals dat steeds vaker gebeurt. Tegenstanders vinden het weer vervelend om naar Stadion Galgenwaard te komen”, looft Ten Hag zijn team én de Twaalfde Man. “We gaan de wedstrijd tegen Heracles Almelo met vertrouwen in. We voelen ons sterk in Stadion Galgenwaard.”

FC Utrecht

Heracles Almelo

FC Utrecht incasseert vlak voor tijd gelijkmaker tegen Heracles Almelo: 1-1.

Aan de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2017 heeft FC Utrecht een punt overgehouden. De Domstedelingen gingen een klein uur met 1-0 aan de leiding tegen Heracles Almelo, dat vlak voor tijd toesloeg en de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Het gaat te ver om te zeggen dat het kansen regent in Stadion Galgenwaard, voor FC Utrecht. Maar dat de Domstedelingen de nodige keren de gelegenheid krijgen de tweede treffer van de middag te scoren, dat is een feit. Sander van de Streek is er een paar keer dichtbij, Zakaria Labyad krijgt een flinke kans en Urby Emanuelson lost een snoeihard schot; maar dat gaat over.

Labyad bedient Ayoub
Zo laat FC Utrecht het na om in de laatste thuispartij van het recordjaar 2017 de tegenstander de genadeklap toe te dienen. De eerste klap deelt het trouwens wel uit. Na een dik halfuur spelen krijgen de rood-witten een vrije trap in de buurt van de cornervlag. Labyad slingert de bal voor het doel en als een duveltje uit een doosje knikt Yassin Ayoub van dichtbij de bal tegen de touwen: 1-0.

Drie punten binnen bereik
Na dat doelpunt ontvouwt zich een partij waarin FC Utrecht dus zo nu en dan een aardige kans krijgt en de mogelijkheden voor Heracles Almelo schaars zijn. Keeper Nick Marsman, die in de basis staat vanwege de afwezigheid van David Jensen die vader is geworden van dochter Felina, hoeft niet al te vaak echt aan de bak. De drie punten lijken binnen bereik.

Gladon slaat toe
Maar Paul Gladon gooit roet in het Utrechtse eten. De aanvaller, vijf minuten voor tijd als vervanger van Kristoffer Peterson in de Almelose ploeg gekomen, schiet in de blessuretijd de bal binnen. Gladon draait weg en prikt de bal in de verre hoek: 1-1.

Op naar Breda!
De laatste wedstrijd van 2017 voor FC Utrecht? Dat is NAC Breda-uit. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag gaat zaterdag op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. Tickets voor de partij zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en via internet.

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
34. Yassin Ayoub 1-0
90+2. Paul Gladon 1-1

Gele kaarten: Urby Emanuelson (FC Utrecht), Roland Baas (Heracles Almelo) .

Toeschouwers: 16.859.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Urby Emanuelson; Rico Strieder, Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (82. Cyriel Dessers), Zakaria Labyad.

Opstelling Heracles Almelo:
Bram Castro; Tim Breukers, Wout Droste, Dries Wuytens, Roland Baas; Joey Pelupessy, Reuven Niemeijer (69. Brahim Darri), Jamiro Monteiro (84. Sebastian Jakubiak); Brandley Kuwas, Vincent Vermeij, Kristoffer Peterson (84. Paul Gladon).

Onderlinge resultaten

29 April 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
2  
17 December 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
1  
11 Maart 2017
19:45
Eredivisie - Regulier
  2
Heracles Almelo
vs
FC Utrecht
1  
11 December 2016
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Heracles Almelo
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres