vrijdag 13 oktober 2017  20:00
Keuken Kampioen Divisie
FC Den Bosch
1
Sven Blummel (8)
-
Jong FC Utrecht
0

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Den Bosch - FC Utrecht
Speeldatum: 13-10-2017
Aanvangstijd: 20.00
Locatie: Stadion De Vliert, Den Bosch
Competitie: Jupiler League
Vervoersregeling: Deze wedstrijd kan via een autocombi bezocht worden.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle uitkaartkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden Seizoenkaarthouders: 04-10-2017, 09.00 uur 11-10-2017, 23.59 uur
Uitkaartclubkaarthouders: 04-10-2017, 09.00 uur 11-10-2017, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 10,50.
Opmerkingen: Het omwisselen van de kaarten kan tussen 19.00 uur en 19.15 uur op parkeerterrein van De Lucht, langs de A2 ter hoogte van Zaltbommel.


Jong FC Utrecht speelt vanavond uit tegen FC Den Bosch.

De Jupiler League-bal gaat vanavond onder meer in Stadion De Vliert in ’s-Hertogenbosch rollen. In de provinciehoofdstad van Noord-Brabant speelt Jong FC Utrecht vanaf 20.00 uur tegen FC Den Bosch.

De beloftenploeg van FC Utrecht kruist op deze vrijdag de dertiende de degens met de nummer negen van de Jupiler League: FC Den Bosch. Een team dat thuis voor spektakel zorgde dit seizoen. Grote zeges werden geboekt op het hoog ingeschaalde Jong PSV (5-0) en de gedoodverfde kampioen NEC, dat met liefst 3-0 van de Bossche mat werd gespeeld door het team van Wil Boessen.

Goed gespeeld
“We zijn dus teleurgesteld over het resultaat”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht vorige week, nadat zijn team in Amsterdam met 2-1 verloor uit bij koploper Jong Ajax. “Maar zeker met goede trots op de manier waarop we hier gespeeld hebben vanavond. Als team: verdedigend, druk zettend en met enkele goede kansen.”

Kater
FC Den Bosch kwam afgelopen zondag in actie en stapte met een kater van het veld van het Mandemakers Stadion. In de extra tijd van de blessuretijd incasseerden de Bosschenaren vanuit een stilstaand spelmoment daar namelijk de 1-1 tegen RKC Waalwijk, dat maar wát blij was dat het de Langstraat Derby in elk geval niet verloor.

Live verslag via Twitter
Vanavond begint in Stadion De Vliert de wedstrijd FC Den Bosch - Jong FC Utrecht om 20.00 uur. Live verslag van de wedstrijd doet FC Utrecht via Twitter, en via Instagram Stories en Snapchat wordt daarnaast een kijkje achter de Bossche schermen gegeven. Flitsen van de wedstrijd passeren bovendien de revue op FOX Sports, in het schakelprogramma Voetbal Op Vrijdag. 

8
Sven Blummel
30
Jeredy Hilterman
35
Sven Blummel
37
Giovanni Troupée
57
Odysseus Velanas
1
19
3
12
5
6
10
8
7
9
17
46
45
33
34
20
25
36
40
41
49
37

FC Den Bosch

1
Kees Heemskerk
19
Mats Deijl
3
Bart Biemans
12
Sam Kersten
5
Jonas Heymans
6
Jens van Son
10
Muhammed Mert
8
Niek Vossebelt
7
Sven Blummel
9
Dennis Kaars
17
Oussama Bouyaghlafen
21
Nick Leijten
2
Evren Korkmaz
13
Erik Mattias Andersson
22
Jeremy Fernandes
14
Zilja Azizov
20
Luuk Brouwers
15
Giorgio Siani
18
Jort van de Sande
50
Edoardo Ceria

Jong FC Utrecht verliest in De Vliert met 1-0 van FC Den Bosch.

De beloftenploeg van FC Utrecht bleef vanavond (vrijdag) met lege handen in ‘s-Hertogenbosch. Aan kansen geen gebrek voor de Utrechters, aan doelpunten wel. Jong FC Utrecht verloor met 1-0 van FC Den Bosch.

Om je vingers bij af te likken, zo overheerlijk zijn de solo’s die Sylla Sow zo nu en dan uit zijn heupen schudt. De schaduwspits laat een keer of drie een reeks aan Bosschenaren verbijsterd achter, maar telkens levert het net niet een doelpunt of een assist op. Op het kunstgrasveld in De Vliert swingt de beloftenploeg bij vlagen, maar is het niet streng genoeg voor de opponent. De solo's van Sow zijn wat dat betreft exemplarisch.

Kansen zat
In die zogeheten eindfase, dus eigenlijk op het moment dat de Utrechters echt goed in de buurt van de Bossche doelman komen, wordt te lief gespeeld. Niet meedogenloos genoeg. Wel blaffen, dat wel. Maar niet bijten. Mitchell van Rooijen, bijvoorbeeld, krijgt in zowel de eerste als de tweede helft een grote kans. In de eerste helft kopt hij van dichtbij tegen Kees Heemskerk op, in de tweede helft werkt hij de bal achter zijn standbeen langs naast het doel. Jeredy Hilterman sticht gevaar, Odysseus Velanas doet dat ook, Nick Venema krijgt mogelijkheden, net als Jan-Willem Tesselaar. Maar het mag allemaal niet baten.

Efficiency troef
FC Den Bosch toont zich een stuk meer efficiënt. Het is niet dat de Bosschenaren slechts één kans krijgen, maar toch zeker minder dan de Domstedelingen. Al bij de eerste serieuze dreigende situatie is het raak. Aan buitenspel wordt tenauwernood ontsnapt, en van dichtbij tikt Sven Blummel na zeven minuten voetbal de bal in het doel: 1-0.

Geen geluk op Vrijdag de Dertiende
Vanaf dat moment gaat Jong FC Utrecht de tegenstander en de achterstand, voetballend gezien, op een prima wijze te lijf. Er wordt vrij solide verdedigd, goed spel gespeeld en er komen kansen. Maar op Vrijdag de Dertiende is het (onder meer) geluk waar het de talenten uit de Domstad aan ontbreekt.

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 1-0 (1-0)
8. Sven Blummel 1-0

Gele kaarten: Sven Blummel (FC Den Bosch), Jeredy Hilterman, Giovanni Troupée, Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 2.688.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Den Bosch:
Kees Heemskerk; Mats Deijl, Sam Kersten, Bart Biemans, Jonas Heymans; Jens van Son, Niek Vossebelt (76. Luuk Brouwers), Muhammed Mert; Sven Blummel, Dennis Kaars (88. Jort van de Sande), Oussama Bouyaghlafen (61. Zija Azizov).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Giovanni Troupée, Maarten Peijnenburg (79. Louk Dekkers), Robin Zwartjens, Conner Blöte; Rick van der Meer, Karim Loukili, Odysseus Velanas, Sylla Sow; Mitchell van Rooijen (61. Nick Venema), Jeredy Hilterman (71. Jan-Willem Tesselaar).

Onderlinge resultaten

3 December 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  1
FC Utrecht
vs
FC Den Bosch
1  
16 Mei 2018
12:30
Oefenwedstrijd
  2
FC Utrecht
vs
FC Den Bosch
0  
5 Maart 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  1
FC Utrecht
vs
FC Den Bosch
1  
13 Oktober 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  1
FC Den Bosch
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres