vrijdag 25 augustus 2017  20:00
Keuken Kampioen Divisie
FC Dordrecht
2
Robert Mutzers (23)
-
Jong FC Utrecht
1
Jeredy Hilterman (72)

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) uit tegen FC Dordrecht.

Competitievoetbal aan de Krommedijk deze vrijdagavond. Daar, in Dordrecht, speelt het beloftenteam van FC Utrecht tegen het vlaggenschip van de plaatselijke FC. De aftrap in het Riwal Hoogwerkers Stadion is om 20.00 uur.

Je kunt het gerust een valse start noemen; die van Jong FC Utrecht in de Jupiler League van dit seizoen. De ploeg kwam afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard maar mondjesmaat tot kansen tegen FC Oss, dat ook niet heel veel mogelijkheden kreeg maar daar wel uiterst zuinig mee omsprong. Zo kon het dat de Brabanders met een 0-3 zege in de tas terug naar Oss reden.

Onderuit in Limburg
Ook bij FC Dordrecht hadden ze zich het begin van het nieuwe seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. De Schapenkoppen liepen in Sittard tegen Fortuna aan tegen een 5-1 nederlaag. Pas na een dik uur spelen, en bij een 3-0 achterstand, lukten de Zuid-Hollanders een doelpunt. Die treffer kwam veel te laat om Fortuna Sittard van de wijs te brengen.

Alles aan gelegen
Vanavond staan er in het Riwal Hoogwerkers Stadion dus twee teams tegenover elkaar die er alles aan zijn gelegen de onprettige nasmaak die de eerste speelronde opleverde weg te spoelen.

Volg het live!
De wedstrijd FC Dordrecht - Jong FC Utrecht begint om 20.00 uur. FC Utrecht doet van het duel verslag via Twitter en neemt je via Snapchat en Instagram Stories mee achter de Dordtse schermen. In het schakelprogramma van FOX Sports passeren vanavond ook zo nu en dan beelden van de wedstrijd de revue.

23
Robert Mutzers
27
Gino Demon
28
Denis Mahmudov
37
Redouan El Yaakoubi
53
Maarten Peijnenburg
69
Bruno Gonçalves Kischinevsky
72
Jeredy Hilterman
1
2
3
4
5
6
10
8
7
9
11
31
32
34
43
35
33
40
49
47
37
39

FC Dordrecht

1
Renze Fij
2
Antonio Stankov
3
Mawouna Amevor
4
Erol Alkan
5
Cendrino Misidjan
6
Gustavo Hamer
10
Denis Mahmudov
8
Tom Rosenthal
7
Mailson Duarte Lopes
9
Terence Groothusen
11
Robert Mutzers
13
Nick Wolters
21
Kino Delorge
15
Julius Bliek
18
Matheus Menezes Jacomo
19
Luivienno Statia
17
Bruno Gonçalves Kischinevsky
16
Cicero Dazzi Bobbio
20
Jordy Vleugels
14
Clarence Bijl
12
Jafar Arias

Jong FC Utrecht verliest in Riwal Hoogwerkers Stadion van FC Dordrecht (2-1).

Speelronde twee van dit Jupiler League-seizoen was er eentje waaruit Jong FC Utrecht geen punten wist te peuren. In het Riwal Hoogwerkers Stadion was de eerste helft voor de thuisploeg, de tweede voor de Utrechters. Maar stond er na negentig minuten toch 2-1 op het bord in het voordeel van FC Dordrecht.

Het slechte nieuws? Da’s natuurlijk dat Jong FC Utrecht verliest in Dordrecht. Het goede nieuws: dat gebeurt na een alleraardigste tweede helft, waarin de piepjonge ploeg uit de Domstad laat zien snel te hebben geleerd van het eerste bedrijf, en te kunnen brengen wat er in de Jupiler League wordt gevraagd.

Hilterman schiet raak
Dat twintig minuten voor tijd Jeredy Hilterman de aansluitingstreffer maakt, is dan ook absoluut geen toeval. Na een vrije trap van Karim Loukili kopt aanvoerder Maarten Peijnenburg de bal terug, waarna de spits er als de kippen bij is en zijn eerste doelpunt maakt in het betaalde voetbal, bij wat zijn eerste basisoptreden is. Het staat dan 2-1, en Jong FC Utrecht jaagt op de gelijkmaker.

Weggeblazen
Kansen op een goal die een punt oplevert krijgen de Utrechters wel, maar dat doelpunt komt er niet. Zo is het de eerste helft die de beloftenploeg de das om doet. In de eerste 45 minuten van de partij krijgen de Utrechtse talenten alle hoeken van het Dordtse kunstgras te zien. FC Dordrecht is sterker, speelt sneller, slimmer en doortastender. Robert Mutzers schiet halverwege de eerste helft de 1-0 binnen en vijf minuten later maakt Denis Mahmudov vanaf de strafschopstip de 2-0. Een pijnlijke avond lijkt dan aanstaande.

De rug gerecht
Maar het mooie is: die komt er dus niet. De equipe van Robin Pronk recht in Dordrecht de rug, knokt zich terug en beheerst de tweede helft. Alleen dat ene doelpunt, daar schort het nog aan. Dat is de volgende stap die het ontwikkelingsteam moet zetten.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-1 (2-0)
23. Robert Mutzers 1-0
28. Denis Mahmudov (strafschop) 2-0
72. Jeredy Hilterman 2-1

Gele kaarten: Bruno Kischinhevsky (FC Dordrecht), Gino Demon, Redouan El Yaakoubi en Maarten Peijnenburg (allen Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.203.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Dordrecht:
Renze Fij; Antonio Stankov, Mawouna Amevor, Erol Alkan, Cendrino Misidjan; Gustavo Hamer (40. Bruno Kischinhevsky), Tom Rosenthal, Denis Mahmudov; Mailson Duarte Lopes (74. Clarence Bijl), Terence Groothusen (82. Jafar Arias), Robert Mutzers.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Redouan El Yaakoubi, Robin Zwartjens, Gino Demon (46. Bart Sinteur), Tim Brinkman (80. Conner Blӧte); Maarten Peijnenburg, Nick Lim, Karim Loukili, Jeredy Hilterman; Mitchell van Rooijen (82. Jan-Willem Tesselaar), Nick Venema.

Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Onderlinge resultaten

14 December 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  4
FC Utrecht
vs
FC Dordrecht
1  
12 Januari 2018
20:00
Jupiler League - regulier
  0
FC Utrecht
vs
FC Dordrecht
2  
25 Augustus 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  2
FC Dordrecht
vs
FC Utrecht
1  
20 Januari 2017
20:00
Jupiler League - regulier
  3
FC Dordrecht
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres