zaterdag 31 maart 2018  20:45
Koning Willem II stadion
Eredivisie
Willem II
3
-
FC Utrecht
2

Willem II - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Willem II - FC Utrecht
Speeldatum: 31-03-2018
Aanvangstijd: 20.45
Locatie: Koning Willem II stadion, Tilburg
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Alle beschikbare 100 parkeerkaarten zijn vergeven voor de wedstrijd tegen Willem II, net als alle buscombi-kaarten. Er kan alleen nog voor autocombi gekozen worden, indien je met iemand mee kunt rijden die in het bezit is van een parkeerkaart. Dit is nog de enige mogelijkheid om de wedstrijd te bezoeken.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle Goudenseizoen- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op parkeerplaats 'de Lucht' aan de A2. Het omwisselen is tussen 19.30 en 20.00 uur.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 18.00 uur: Instappen
18.30 uur: Vertrek naar Tilburg
De bussen vertrekken vanaf de hoofdingang van stadion Galgenwaard.
In de bussen geldt een rookverbod!


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 14-03-2018, 09.00 uur 29-03-2018, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 17-03-2018, 09.00 uur 29-03-2018, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 13,00.
Buscombi: € 25,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Jean-Paul de Jong over de wedstrijd tegen Willem II.

Na de interlandperiode speelt FC Utrecht dit weekend tegen Willem II. Op zaterdag speelt de FC uit de Domstad tegen de Tricolores uit Tilburg. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar deze wedstrijd met trainer/coach Jean-Paul de Jong.
 
Tijdens de interlandperiode waren Zakaria Labyad en Yassin Ayoub opgeroepen voor het Marokkaanse elftal. Labyad speelde 45 minuten mee in de wedstrijd tegen Oezbekistan. Ayoub kwam geblesseerd terug en zal tegen Willem II niet meespelen. “Na de interlandperiode is het weer goed om de groep fysiek en mentaal voor te bereiden, daarnaast hebben we in deze periode met onze reserves een goede wedstrijd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Daarin valt op dat de reserves zich steeds meer ontwikkelen", aldus De Jong.
  
Willem II
De ploeg uit Tilburg staat op een veertiende plaats. “Je kan zien dat er heel veel energie is losgekomen bij Willem II”, doelt De Jong op de afgelopen wedstrijden van de Tilburgse ploeg. “De nieuwe trainer, Reinier Robbemond, heeft het team op scherp gezet. Met hun laatste resultaten hebben ze een dusdanig aantal punten behaald dat het vertrouwen is versterkt.” Eerder dit seizoen werd het in eigen huis 2-0 voor FC Utrecht. Na zeven minuten stond de eindstand al op het scorebord. “In die wedstrijd, zeker ook omdat we Europees voetbal speelden, hebben we de wedstrijd snel naar ons toe getrokken.”
 
Blessures
Naast Ayoub zijn er meerdere spelers die werken aan hun herstel. “Simon Makienok traint weer op het veld, Patrick Joosten speelt zijn wedstrijden bij het tweede elftal en Jean-Christophe Bahebeck zit nog bij de KNVB.”

Willem II

FC Utrecht

FC Utrecht ziet een 0-2 voorsprong verdwijnen tegen Willem II: 3-2.

FC Utrecht is tegen een nederlaag aangelopen in Noord-Brabant. Willem II bleek in Tilburg met 3-2 te sterk voor de formatie van trainer/coach Jean-Paul de Jong, die na een half uur nog met 0-2 aan de leiding ging.

Met alles wat het heeft beukt FC Utrecht op de muur die door Willem II is opgetrokken rond het eigen doel. Met man en macht, over links en over rechts, over de grond en door de lucht. Maar wat de Utrechters ook doen. Wat ze ook proberen. Het lukt niet. De bal wil er niet in. Op een drijfnat veld zijn het de Tilburgers die na dik negentig minuten buffelen de buikschuivers kunnen maken: 3-2.

Kerk en Van de Streek trefzeker
Na een half uur spelen in Noord-Brabant wijst niets erop dat de Tilburgers aan het einde van de avond een feestje kunnen vieren. FC Utrecht staat dat aan de leiding, en wel met 0-2. Na een prachtige 0-1 van Gyrano Kerk (een intikker, moeilijk in al zijn eenvoud en mogelijk dankzij een pracht van een pass van Urby Emanuelson) en een plaatje van een 0-2. Sander van de Streek jaagt de bal de kruising in.

Opleving
FC Utrecht ligt dan alleszins op koers om met een triomfantelijk gevoel aan te kunnen schuiven bij de paasbrunch. Maar dat is buiten een opleving van Willem II gerekend, verdeeld over vijf minuten voor de rust en vijf minuten na de break. Thom Haye (vrije trap, 1-2) en Konstantinos Tsimikas (omhaal, 2-2) zorgen ervoor dat de boel nog voor de pauze weer in balans is. Na de rust profiteert Fran Sol al snel van ongelukkig verdedigen bij de Utrechters. Met een afgemeten lob verschalkt de Spanjaard FC Utrecht’s sluitpost David Jensen: 3-2.

Rillen en beven
Op dat moment zijn er nog veertig minuten te spelen en hoewel de formatie van De Jong aankijkt tegen een achterstand, is er nog alles te winnen in het Koning Willem II Stadion. Daar gaat de ploeg dan ook voor. FC Utrecht stroopt de mouwen zo mogelijk nog verder op, gaat volle vaart vooruit en krijgt veel kansen. Maar hoe de Domstedelingen het ook proberen: de bal wil er niet meer in. De Tricolores rillen, beven en komen met de schrik én de zege vrij.

Volgende partij: ADO Den Haag-thuis
FC Utrecht werkt vanaf nu toe naar het treffen met ADO Den Haag. Dat is op zondag 8 april in Stadion Galgenwaard, waar die dag om 12.30 uur wordt afgetrapt. De kaartverkoop voor het duel met de Hagenaars is in volle gang.

Willem II - FC Utrecht 3-2 (2-2)
19. Gyrano Kerk 0-1
31. Sander van de Streek 0-2
40. Thom Haye 1-2
45. Kostantinos Tsimikas 2-2
50. Fran Sol 3-2

Gele kaarten: Rico Strieder, Willem Janssen, Urby Emanuelson (FC Utrecht).

Rode kaart: 78. Freek Heerkens (Willem II).

Toeschouwers: 13.660.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Freek Heerkens, Daryl Lachman, Konstantinos Tsimikas; Pedro Chirivella, Elmo Lieftink (77. Jordy Croux), Ben Rienstra; Thom Haye (87. Bartholomew Ogbeche), Fran Sol (81. Jop van der Linden), Mohamed El Hankouri.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel (68. Lukas Gӧrtler); Rico Strieder (86. Dario Dumic), Mateusz Klich (60. Cyriel Dessers), Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Zakaria Labyad, Gyrano Kerk.

Onderlinge resultaten

28 Oktober 2018
14:30
Eredivisie - Regulier
  0
Willem II
vs
FC Utrecht
1  
31 Maart 2018
20:45
Eredivisie - Regulier
  3
Willem II
vs
FC Utrecht
2  
20 Augustus 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Willem II
0  
1 April 2017
20:45
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Willem II
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres