zondag 4 februari 2018  12:30
Van Donge & De Roo Stadion
Eredivisie
Excelsior
2
-
FC Utrecht
2

Excelsior - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Excelsior - FC Utrecht
Speeldatum: 04-02-2018
Aanvangstijd: 12.30
Locatie: Van Donge & De Roo stadion, Rotterdam
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Er zijn maximaal 100 parkeerkaarten beschikbaar. Let op: als je een parkeerkaart bestelt, dien je verplicht een autocombi af te nemen. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle seizoen- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op parkeerplaats van het bezoekersvak. Het omwisselen is vanaf 11.30 uur.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 10.00 uur: Instappen
10.30 uur: Vertrek richting Rotterdam
Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 13-01-2018, 09.00 uur 01-02-2018, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 17-01-2018, 09.00 uur 01-02-2018, 23:59 uur
Seizoenkaarthouder: 20-01-2018, 09.00 uur 01-02-2018, 23.59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 20,00.
Buscombi: € 24,20.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.

Trainer/coach Jean-Paul de Jong laat zijn licht schijnen over de uitpartij tegen Excelsior.

FC Utrecht maakt zich voor het eerst dit kalenderjaar op voor een Eredivisie-uitpartij. Zondag gaan de Domstedelingen op bezoek bij Excelsior. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Jean-Paul de Jong over het duel in Kralingen.

Na drie thuispartijen nu een uitduel. Even omschakelen, zou je wellicht verwachten. In de praktijk valt dat reuze mee, zo legt oefenmeester Jean-Paul de Jong uit. “Waar we ook spelen: voor ons zit er geen verschil in de wijze waarop we spelen. Thuis of uit; we benaderen alle partijen met dezelfde spelintenties.”

Toeslaan zodra het kan
“In de voorbije drie wedstrijden (thuis tegen achtereenvolgens AZ, Feyenoord en Ajax, red.) zag je de ploeg een goede ontwikkeling doormaken”, aldus De Jong. “De les die we moeten trekken uit die partijen, is dat we onze defensieve zekerheid moeten behouden, compact met druk op de bal spelen. En ten tweede zorgvuldig zijn in de afronding.”

De beste hand
De Jong kent Excelsior’s oefenmeester Mitchell van der Gaag goed. De twee speelden samen bij FC Utrecht en toen De Jong bij FC Eindhoven vertrok, nam Van der Gaag in de Lichtstad het stokje van hem over. “Of ik in zijn kaarten kan kijken? Het gaat om ónze kaarten, dáár kijken wij naar. We moeten zorgen dat wij de beste hand hebben.”

‘Mooi dat Rico blijft’
In Kralingen ontbreken naast de geblesseerde FC Utrecht-spelers Jean-Christophe Bahebeck, Anouar Kali, Simon Makienok en Patrick Joosten ook de geschorste Lukas Görtler. Diens landgenoot, Rico Strieder, verlengde vandaag zijn contract bij FC Utrecht met drie jaar. “Het is mooi dat zo’n asspeler bij ons blijft”, aldus De Jong. “Rico heeft deze contractverlenging verdiend. Pas als hij er níet is, merk je hoe belangrijk hij voor het team is. Bovendien is Rico een op en top prof.”

Excelsior

FC Utrecht

FC Utrecht speelt in Kralingen met 2-2 gelijk tegen Excelsior.

FC Utrecht heeft voor de vierde keer in successie gelijkgespeeld in de Eredivisie. Vanmiddag (zondag) bleven de manschappen van trainer/coach Jean-Paul de Jong steken op 2-2 tegen Excelsior. Twee prachtige doelpunten leverden de Utrechters niet de gewenste zege op.

Mark van der Maarel is niet iemand die je regelmatig in zwevende toestand aantreft in het zestienmetergebied van de tegenstander. Maar wel vanmiddag, wel in Kralingen. Daar komt de verdediger los van de grond, maakt hij zich lang en plant hij zijn voorhoofd tegen de bal. Het lederen speeltuig stuitert van het voorhoofd van de verdediger af; een rotvaart heeft het ding. Theo Zwarthoed springt, zwaait wat met de armen maar hoort het aan het geluid van leer dat tegen touwen klettert: hij zit erin. De 1-1 is een feit. FC Utrecht heeft de voorsprong van Excelsior als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, halverwege de eerste helft.

Elbers opent de score
Drie minuten voordat Van der Maarel met een doeltreffende zweefduik de show steelt op het Kralingse kunstgras, juicht de aanhang van Excelsior. Stanley Elbers werkt de bal van dichtbij achter doelman David Jensen: 1-0.

Labyad schiet raak
Vanaf dat moment zijn er over en weer kansen en is het vooral de vraag: welke ploeg neemt nu de leiding? Een dik kwartier voor het einde van de wedstrijd volgt het antwoord: FC Utrecht. Vanuit een vrije trap krult Zakaria Labyad de bal prachtig in de bovenhoek. De muur is gepasseerd, Zwarthoed geklopt: raak. En dus: 1-2. ‘Dit mogen we nu niet meer weggeven’, hoor je alle FC Utrecht-aanhangers tegen elkaar zeggen.

Faik heeft het laatste woord
Drie minuten later kan die opvatting al de Maas in. Met een beauty van een schot zet Hicham Faik de 2-2 op het bord. Diagonaal knalt hij de bal in de bovenhoek. Jensen blijft het antwoord op die Doelpunt van de Week-waardige uithaal schuldig. In het slotkwartier van de partij probeert FC Utrecht nog wel de eerste competitiezege van het kalenderjaar te boeken, maar komt het niet meer door de Rotterdamse verdedigende stellingen heen.

Woensdag: Sparta-thuis
Woensdag wacht al de volgende ontmoeting met een Rotterdamse opponent. Die dag komt het Sparta Rotterdam van voormalig FC Utrecht-speler Dick Advocaat op bezoek in Stadion Galgenwaard.

Excelsior - FC Utrecht 2-2 (1-1)
22. Stanley Elbers 1-0
25. Mark van der Maarel 1-1
73. Zakaria Labyad 1-2
76. Hicham Faik 2-2

Gele kaarten: Dogucan Haspolat (Excelsior), Gyrano Kerk (FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.997.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Excelsior:
Theo Zwarthoed; Khalid Karami, Jurgen Mattheij, Wout Faes, Lorenzo Burnet; Dogucan Haspolat (76. Kevin Vermeulen), Hicham Faik, Ali Messaoud; Stanley Elbers, Mike van Duinen, Anouar Hadouir (70. Levi Garcia).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée (59. Cyriel Dessers), Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel; Rico Strieder, Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Mateusz Klich (59. Sander van de Streek), Gyrano Kerk (85. Bilal Ould-Chikh).

Onderlinge resultaten

30 November 2018
20:00
Eredivisie - Regulier
  3
Excelsior
vs
FC Utrecht
3  
4 Februari 2018
12:30
Eredivisie - Regulier
  2
Excelsior
vs
FC Utrecht
2  
19 November 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
Excelsior
1  
4 April 2017
18:30
Eredivisie - Regulier
  1
Excelsior
vs
FC Utrecht
3  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres