vrijdag 19 januari 2018  20:00
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
-
AZ
1

FC Utrecht - AZ

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – AZ
Speeldatum: 19-01-2018
Aanvangstijd: 20.00
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting. Er is dus vrije verkoop.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje.
Openingstijd stadion: 18.30 uur.
Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 16-12-2017, 09.00 uur 19-01-2017, 20.00 uur
Verkoop via Fanshop: 16-01-2017, 10.00 uur 19-01-2018, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 18.00 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.

Trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht blikt vooruit op de wedstrijd tegen AZ.

De tweede helft van Eredivisieseizoen 2017/2018 begint voor FC Utrecht met een thuiswedstrijd tegen AZ. Morgen (vrijdag) gaat de bal om 20.00 uur rollen in Stadion Galgenwaard. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Jean-Paul de Jong van FC Utrecht vooruit op de partij tegen de Alkmaarders.

“We hebben goed met elkaar gewerkt in de afgelopen weken”, zegt De Jong. “Voor spelers en staf was het vooral zaak om te wennen aan elkaar en toe te werken naar een topfitte start van de tweede seizoenshelft. Dat proces is goed verlopen. Tijdens ons trainingskamp in Spanje, waar je 24 uur per dag bij elkaar bent, hebben we bovendien twee goede wedstrijden gespeeld onder hoge weerstand tegen respectievelijk FC Würzburger Kickers (0-0, red.) en RSC Anderlecht (4-3, red.).”

Van goed naar goud
Het doortrekken van de stijgende lijn van de voorbije seizoenen, daarin zit hem de uitdaging. “De koers die we de afgelopen periode hebben gevaren, is succesvol gebleken. Daarop moeten we nu voortborduren. We moeten van goed naar goud.”

‘Er is duidelijkheid’
“Om die stap te maken, hebben we de focus in de afgelopen twee weken onder meer gelegd op het inslijpen van accenten die onze speelwijze meer variabel kunnen maken”, vervolgt de Utrechter. Dat is geen kwestie van louter op het veld te werk gaan. Ook hetgeen buiten de lijnen gebeurt, kan het verschil maken. “We hebben tijdens het trainingskamp veel gesprekken gevoerd. Er is duidelijkheid over de taakverdeling, iedereen kent zijn verantwoordelijkheden.”

Iedereen nodig
Met een serie van zes competitiewedstrijden in een tijdsbestek van 23 dagen voor de boeg, is fitheid een sleutelfactor. Na de twee weken durende winterbreak is er ook wat dat betreft hard gewerkt de afgelopen weken. “We doen het met meer dan elf man, we hebben de hele selectie nodig”, aldus De Jong. “Daarin moeten keuzes worden gemaakt en daarin pak ik mijn verantwoordelijkheid samen met de staf.”

Vijftal afwezig
Voor Patrick Joosten, Anouar Kali, Simon Makienok en Jean-Christophe Bahebeck komt de partij tegen AZ vanwege blessures te vroeg. Rico Strieder moet het treffen met de Alkmaarders missen vanwege een schorsing. Lukas Görtler, die bij de hervatting van de trainingen met wat klachten kampte en daardoor in de eerste trainingsweek niet de gewenste arbeid kon leveren, maakte maandag in een oefenpartij tegen NAC Breda zestig speelminuten en is inzetbaar.

‘Vertrouwen omzetten naar prestaties’
De Jong kijkt uit naar AZ-thuis. Het wordt zijn debuut als trainer/coach van FC Utrecht, waarvoor hij 370 Eredivisiewedstrijden speelde. “Ik heb er zin in. Het is mooi te kunnen werken met mensen in wie ik vertrouwen heb. De Nieuwjaarsreceptie eerder deze week voelde als een warm welkom. Ik heb vertrouwen in de komende maanden en het is zaak dat we dat vertalen naar de prestaties op het veld.”

FC Utrecht

AZ

FC Utrecht en AZ delen de punten bij eerste competitiepartij van 2018: 1-1.

FC Utrecht het kalenderjaar begonnen met een gelijkspel. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong toonde vanavond (vrijdag) karakter tegen AZ. Aanvaller Cyriel Dessers bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt: 1-1.

De actie van Gyrano Kerk is fraai. Typerend ook voor de aanvaller. Als-ie eenmaal op stoom is, is er meestal geen houden meer aan voor zijn bewakers. Zo ook een dik kwartier voor tijd in de competitiepartij tegen AZ. Kerk behoudt het overzicht, speelt de bal richting de as van het veld. Zakaria Labyad laat de bal doelbewust aan zich voorbijgaan. Hij voelt namelijk aan: daar, ergens achter mij, staat Cyriel Dessers. En daar staat-ie ook. Dessers schuift de bal bekeken achter AZ-doelman Marco Bizot. Raak! 1-1!

Niet altijd even effectief
De poging van Dessers komt niet uit de lucht vallen, maar is wel één van de eersten die tussen de palen en onder de lat eindigt. FC Utrecht komt met enige regelmaat in de buurt van het doel van AZ, maar is dan niet altijd even effectief. Ballen gaan over en naast, maar zelden daar waar ze heen moeten.

Pegel
AZ-verdediger Jonas Svensson is de eerste die in 2018 een doelpunt maakt in Stadion Galgenwaard. Op de mat die na de sneeuwschuifwerkzaamheden van medio december niet helemaal meer okselfris is staat Svensson precies op de juiste plek na een hoekschop van de Alkmaarders. De bal valt voor zijn voeten en met een snoeiharde poeier geeft hij iedereen het nakijken: 0-1.

Mouwen opstropen
FC Utrecht toont dan karakter. ‘Nee, dit gaat ons hier níet gebeuren vanavond. Wij gaan op z’n minst een punt pakken tegen AZ’, stralen de Utrechters uit. En meer dan dat. Ze brengen het ook in de praktijk. Het doelpunt van invaller Dessers is de beloning die daar op volgt.

Topweek
De term ‘topweek’ komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Na het treffen met nummer drie AZ komt woensdag nummer vijf Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard. De partij die voor de winterstop werd afgelast vanwege het barre weer, wordt dan ingehaald.  

FC Utrecht - AZ 1-1 (0-0)
55. Jonas Svensson 0-1
74. Cyriel Dessers 1-1

Gele kaarten: Yassin Ayoub, Gyrano Kerk (FC Utrecht), Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh, Stijn Wuytens (AZ).

Toeschouwers: 18.457.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Robin van der Meer; Urby Emanuelson (56. Cyriel Dessers), Sean Klaiber, Yassin Ayoub, Sander van de Streek (64. Odysseus Velanas); Gyrano Kerk, Zakaria Labyad (90+4. Lukas Görtler).

Opstelling AZ:
Marco Bizot; Jonas Svensson, Ricardo van Rhijn, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan; Fredrik Mitsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Alireza Jahanbakhsh, Wout Weghorst, Jeremy Helmer (77. Oussama Idrissi).

Onderlinge resultaten

22 Oktober 2018
12:00
Oefenwedstrijd
  2
FC Utrecht
vs
AZ
0  
20 Oktober 2018
20:45
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
AZ
1  
17 September 2018
14:00
Oefenwedstrijd
  2
AZ
vs
FC Utrecht
3  
19 Januari 2018
20:00
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
AZ
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres