woensdag 24 januari 2018  20:00
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
-
Feyenoord

FC Utrecht - Feyenoord

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – Feyenoord
Speeldatum: 24-01-2018
Aanvangstijd: 20.00
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht seizoenkaart maximaal 3 kaarten, clubkaarthouders maximaal 1 kaart.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn er GEEN Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop. Dit in verband met maximaal 1 kaart per clubkaart.
Openingstijd stadion: 18.30 uur.
Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 23-12-2017, 09.00 uur 23-01-2018, 23.59 uur
Verkoop via Fanshop: 23-12-2017, 10.00 uur 23-01-2018, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag is er geen kaartverkoop, ook online niet.
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op FC Utrecht - Feyenoord.

FC Utrecht speelt zondag in Stadion Galgenwaard tegen Feyenoord. In de Utrechtse voetbaltempel gaat de bal die dag om 14.30 uur rollen. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar het treffen met de regerend landskampioen met trainer/coach Erik ten Hag.

“Jawel hoor, prima kunnen trainen. Zondag zal het qua omstandigheden niet heel veel anders zijn. Daar hebben we nu alvast aan kunnen wennen”, zegt Erik ten Hag desgevraagd.

Beslissen
Ten Hag’s team lijkt klaar voor Feyenoord-thuis. De recente vorm is goed, net zoals de spirit. “Met het zelfvertrouwen zit het goed. Te veel vertrouwen, dat is onze valkuil soms juist. Je zag het tijdens de vorige wedstrijd, PEC Zwolle-uit. We hadden ze liggen, kregen de kans de wedstrijd te beslissen maar gingen uiteindelijk met één punt terug naar Utrecht”, aldus de oefenmeester van de Domstedelingen. “Met de manier waarop we in de slotfase speelden, liepen we het risico een tegendoelpunt te incasseren. En inderdaad: het balletje viel binnen.”

‘We moeten goed zijn’
“Zij zullen dit als een Europese wedstrijd benaderen”, zegt Ten Hag over de opponent van zondag: Feyenoord. FC Utrecht zal de partij niet anders aannemen. “De basis is dat we goed moeten zijn. Als we goed zijn, komen we in de positie van waaruit we kunnen scoren. Willen we tegen een topteam als Feyenoord een resultaat neerzetten, dan moeten we met de kansen beter omgaan dan we deden in Zwolle.”

Willen winnen in een kolkend Stadion Galgenwaard
FC Utrecht speelde tijdens de vorige speeldag in de Eredivisie op vrijdag en komt dit weekend dus op zondag in actie. Tussentijds speelde Feyenoord twee partijen; thuis tegen Vitesse en thuis tegen Napoli. “Wij hebben de relatief lange periode die zat tussen PEC Zwolle-uit en Feyenoord-thuis aangegrepen om energie te tanken in aanloop naar de laatste wedstrijden van dit jaar”, aldus Ten Hag. “We gaan een Engelse week in, met drie wedstrijden in acht dagen tijd. Feyenoord-thuis heeft nu de volledige aandacht. We kijken uit naar het spelen van die wedstrijd in een kolkend Stadion Galgenwaard, maar we willen meer dan dat. We willen winnen, en daar gaan we voor.”

‘Alles moet rond lopen’
Om dat te doen, zo zegt Ten Hag, moet alles kloppen. “Alles moet rond lopen als je tegen een topploeg speelt. We willen de goede reeks die we hebben neergezet, voortzetten.” Daarbij zal FC Utrecht het zondag moeten stellen zonder de langdurig geblesseerde spelers Simon Makienok, Jean-Christophe Bahebeck, Patrick Joosten en Anouar Kali. Nick Marsman kan weer bij de wedstrijdkern aansluiten als zijn rentree op het wedstrijdveld met Jong FC Utrecht vanavond goed verloopt. Achter de namen van Ramon Leeuwin en Yassin Ayoub staat voor de partij van zondag vooralsnog een vraagteken. De komende dagen wordt duidelijk in hoeverre zij Feyenoord-thuis halen.

FC Utrecht

Feyenoord

Onderlinge resultaten

16 April 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
Feyenoord
vs
FC Utrecht
0  
27 November 2016
16:45
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
Feyenoord
3  
24 April 2016
18:00
KNVB Beker - Finale
  2
Feyenoord
vs
FC Utrecht
1  
28 Februari 2016
14:30
Eredivisie
  1
FC Utrecht
vs
Feyenoord
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres