vrijdag 1 december 2017  20:00
MAC3PARK stadion
Eredivisie
PEC Zwolle
1
-
FC Utrecht
1

PEC Zwolle - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: PEC ZWolle - FC Utrecht
Speeldatum: 01-12-2017
Aanvangstijd: 20.00
Locatie: MAC3Park, Zwolle
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Er zijn maximaal 150 parkeerkaarten beschikbaar. Let op: als je een parkeerkaart bestelt, dien je verplicht een autocombi af te nemen. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle seizoen- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op parkeerplaats van het bezoekersvak. Het omwisselen is vanaf 18.45 uur.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 17.00 uur: Instappen
17.30 uur: Vertrek naar Zwolle
De bussen vertrekken voor de hoofdingang van stadion Galgenwaard.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 18-11-2017, 09.00 uur 29-11-2017, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 22-11-2017, 09.00 uur 29-11-2017, 23:59 uur
Seizoenkaarthouder: 22-11-2017, 09.00 uur 29-11-2017, 23.59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 16,00.
Buscombi: € 28,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op het treffen met PEC Zwolle.

Als nummer 5 van het Eredivisieklassement gaat FC Utrecht morgen (vrijdag) op bezoek bij het team dat plek 4 in handen heeft: PEC Zwolle. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar het treffen in Overijssel met trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht.

Je kunt de krant niet openslaan, geen voetbaltijdschrift doorbladeren of een rondje langs diverse voetbalwebsites maken zonder zijn naam te zien staan: Zakaria Labyad. De Utrechter is, populair gezegd, hot. “Een beloning voor heel hard werken”, noemt oefenmeester Ten Hag de aandacht voor de prestaties van de international van Marokko. “Zakaria staat symbool voor dit FC Utrecht: goed is niet goed genoeg”, vervolgt Ten Hag. “Hij moet nog veel meer van zichzelf eisen, kan én moet naar een hoger niveau toe. Er komt deze zomer een prachtig toernooi aan: het WK. Het is niet eenvoudig als speler van FC Utrecht een plek in de WK-selectie van Marokko af te dwingen, maar hij zal ervoor gaan.”

Verantwoordelijkheid
Labyad kreeg deze zomer het rugnummer 10 toebedeeld bij FC Utrecht. Een nummer dat zorgt voor status en verantwoordelijkheid. “Die verantwoordelijkheid voor teamresultaat moet hij nemen, en neemt hij. Dat laat hij heel 2017 al zien. Zakaria tikt vaak een hoog niveau aan. Ik ben ervan overtuigd dat hij in een grotere competitie bij een grote club een volwaardige speler kan zijn”, zegt Ten Hag over zijn pupil.

‘Dat maakt het verschil’
Maar FC Utrecht is véél méér dan een uitblinkende nummer 10. Het is een ploeg, een collectief. De nummer 5 van de Eredivisie op dit moment; een positie die is afgedwongen met vereende krachten. “Neem nu de vrije trap van afgelopen weekend, waaruit de 1-2 werd gescoord. Dat was natuurlijk een fenomenale bal van Zakaria, maar kijk ook eens naar de loopacties voor het doel. Die waren uitstekend en zorgen ervoor dat de keeper van Sparta Rotterdam misschien één tiende van een seconde later kon anticiperen op het schot. Dat zijn de zaken die het verschil maken”, stipt Ten Hag aan.

Succesvol zijn
‘We hebben een volgende stap gezet naar het zijn van een succesvolle ploeg’, zei Ten Hag tijdens de persconferentie in Het Kasteel, na de 1-3 zege op Sparta Rotterdam. “Wat succesvol in dit geval inhoudt? Dat zien we aan het einde van het seizoen. Dan worden de prijzen verdeeld. We willen ons plaatsen voor de play-offs, waarin we vervolgens goed moeten zijn.”

‘Gemakzucht onacceptabel’
In Rotterdam ging FC Utrecht flitsend van start. Na 36 tellen namen de Utrechters al de leiding. Na de snelste Eredivisietreffer van dit seizoen volgde een minder sterke fase op het Rotterdamse kunstgras. “Er sloop een bepaalde mate van gemakzucht in de ploeg. We incasseerden de 1-1, schakelden op en liepen vervolgens uit naar 1-3. Die gemakzucht is onacceptabel. Als we morgen het duel met PEC Zwolle op een zelfde manier aanvliegen, zal dat niet genoeg zijn voor een goed resultaat.”

Blessure-update
In het MAC3PARK Stadion komen morgen namens FC Utrecht in elk geval niet de geblesseerde spelers Jean-Christophe Bahebeck, Patrick Joosten, Anouar Kali, Simon Makienok en Nick Marsman in actie. Laatstgenoemde heeft een rugblessure en maakt naar verwachting binnen afzienbare tijd weer zijn rentree op het wedstrijdveld. Yassin Ayoub en Robin van der Meer moesten deze week wegens ziekte enkele trainingen aan zich voorbij laten gaan, maar sloten inmiddels wel weer aan bij de groep.

PEC Zwolle

FC Utrecht

FC Utrecht kan voorsprong in Overijssel niet vasthouden: 1-1 tegen PEC Zwolle.

FC Utrecht heeft aan de uitpartij tegen PEC Zwolle een punt overgehouden. Het treffen tussen de Zwolse nummer vier en de Utrechtse nummer vijf van de Eredivisie eindigde vanavond (vrijdag) in 1-1.

Een moment of drie, vier; zeker wel. Supporters van PEC Zwolle knijpen de ogen dicht, trekken de sjaal omhoog en de muts omlaag. Durven het bijna niet te aanschouwen. Denken: hier gaat FC Utrecht ons de nekslag geven. Hier komt de beslissende goal aan. Die gedachten zijn volstrekt begrijpelijk, maar steeds blijken ze onterecht. FC Utrecht krijgt diverse kansen om van de 0-1 voorsprong een nog prettigere 0-2 uitgangspositie te maken, maar laat dat na.

Kerk versus Boer
Soms is dat omdat het nu eenmaal niet meezit. Zoals bij een schot van Gyrano Kerk, vlak voor de rust. Een ouderwetse poeier is dat. Diederik Boer worstelt de bal tegen de paal en ontsnapt zo aan een tweede keer vissen. Een paar minuten eerder al zet Sean Klaiber aanvaller Kerk voor Boer. Dan reageert de doelman goed op een lob van de aanvaller. Na de rust staan beide mannen nog een keer oog in oog met elkaar. Kerk heeft een zee aan tijd als hij afstormt op de sluitpost. Hij neemt te veel tijd en daarmee gaat de kans op de tweede treffer verloren.

Geloof bij de Zwollenaren
Langzaam maar zeker zijn het de Zwollenaren die dan het initiatief nemen. ‘Als jullie de 0-2 niet maken, gaan wij proberen de 1-1 te maken’, stralen ze uit. En dat stralen ze niet alleen uit, zo geschiedt het ook op het plastic gras in het MAC3PARK Stadion in Overijssel. Een kleine tien minuten voor tijd bokst David Jensen een door Bram van Polen geschoten bal naar de zijkant weg en is het Mustafa Saymak die in de rebound de bal in de verre hoek schiet: 1-1.

Ayoub bedient Van de Streek
Daarmee is de openingstreffer van Sander van de Streek in zekere zin weggepoetst. De middenvelder maakt een kwartier voor rust de 0-1 in Zwolle. Yassin Ayoub ziet zijn ploegmaat bij de tweede paal staan en besluit vervolgens hem de bal te doen toekomen. Van de Streek klaart van dichtbij de klus: 0-1.

Volgende horde: Feyenoord-thuis
Wat de volgende partij is voor FC Utrecht? Een pracht van een affiche. Feyenoord komt op zondag 10 december op bezoek in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor die kraker is in volle gang en verloopt bijzonder voorspoedig. Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1 (0-1)
33. Sander van de Streek 0-1
83. Mustafa Saymak 1-1

Gele kaarten: Dirk Marcellis (PEC Zwolle), Urby Emanuelson, Sander van de Streek (FC Utrecht).

Toeschouwers: 13.250.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling PEC Zwolle:
Diederik Boer; Kingsley Ehizibue, Dirk Marcellis, Bram van Polen, Nicolás Freire (61. Erik Bakker); Mustafa Saymak, Rick Dekker, Ryan Thomas; Younes Namli (81. Piotr Parzyszek), Stef Nijland (61. Terell Ondaan), Youness Mokhtar.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin (40. Giovanni Troupée), Willem Janssen, Urby Emanuelson (80. Edson Braafheid); Rico Strieder, Sander van de Streek, Yassin Ayoub; Gyrano Kerk (89. Lukas Gȍrtler), Zakaria Labyad.

Onderlinge resultaten

19 Augustus 2018
12:15
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
0  
10 Februari 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
1  
1 December 2017
20:00
Eredivisie - Regulier
  1
PEC Zwolle
vs
FC Utrecht
1  
18 Februari 2017
20:45
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
PEC Zwolle
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres