zondag 26 november 2017  14:30
Het Kasteel
Eredivisie
Sparta
-
FC Utrecht

Sparta - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Tickets voor duel met Spangenaren verkrijgbaar in FC Utrecht Fanshop en via internet. 

De kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam komt gefaseerd op gang. Zaterdag werden de kaarten beschikbaar voor Gouden Seizoenkaarthouders. Morgen (woensdag) kunnen ook Uitkaarthouders een ticket aanschaffen, waarna op zaterdag de kaartverkoop begint voor Seizoenkaarthouders van FC Utrecht.

Tickets voor de wedstrijd die op zondag 26 november op Het Kasteel om 14.30 uur begint kosten respectievelijk 13 (autocombi) en 23 (buscombi) euro per stuk en zijn verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en via INTERNET

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de uitpartij van aanstaande zondag tegen Sparta Rotterdam.

Rekende FC Utrecht afgelopen zondag af met de voetbaltrots van Kralingen, komend weekend wacht de Utrechters een treffen met het Spangense Sparta. In navolging van de overwinning op Excelsior gaan de Domstedelingen ook tegen díe Rotterdammers voor de zege. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag alvast vooruit op het duel met de Spartanen.

‘In bepaalde situaties moeten we slimmer zijn’, stipte Ten Hag tijdens de nababbel na de 3-1 overwinning op Excelsior een puntje van kritiek aan richting zijn eigen ploeg. “Dat heeft te maken met afspraken in de organisatie en lezen van fases in de wedstrijd”, licht de oefenmeester desgevraagd toe. “Daar hebben we deze week al aandacht aan geschonken op het trainingsveld en morgen zetten we wat dat betreft de puntjes op de i. ‘Welke posities nemen spelers bij bepaalde situaties in op het veld?’, is de vraag die je je dan moet stellen. Het heeft ook te maken met: slimmer zijn aan de bal, en daardoor balverliessituaties voorkomen. Simpele passes, bijvoorbeeld, mogen niet verkeerd gaan.”

Vierde, vijfde, zesde
Nog zo’n punt van aandacht dat Ten Hag zondagmiddag in Stadion Galgenwaard al aanstipte: zakelijker zijn. “Je streeft altijd naar het hebben van honderd procent controle over een wedstrijd, al is dat praktisch gezien natuurlijk onmogelijk. Tegen Excelsior gingen we met 3-0 aan de leiding en daarna kregen we kansen op een vierde, vijfde en zesde doelpunt. Daarmee hadden we zorgvuldiger moeten omgaan.”

‘Hoe? Dat zien we zondag’
Zakaria Labyad keert terug van een schorsing. Dat hij zondag zijn rentree maakt in de basisploeg van Ten Hag, valt niet uit te sluiten. “Maar er kunnen er geen twaalf spelen”, duidt Ten Hag de keuzes die hij met zijn staf moet maken. “Labyad zal terugkeren in de ploeg. Hoe? Dat zien we zondag.”

Stijgende lijn, tegen de trend in
In het uitvak in Rotterdam nemen zondag 563 FC Utrecht-supporters plaats. Een prachtig aantal, wederom. Zowel de thuis- als de uitpartijen van de Utrechters zijn dit seizoen meer en meer in trek. “Er komen steeds meer mensen naar onze wedstrijden kijken. En dat tegen de landelijke trend in”, prijst Ten Hag de almaar toenemende bezoekersaantallen in Utrecht. “Wij willen dit graag voortzetten. Kijk: er gebeurt altijd wat bij onze wedstrijden. Saai is het nooit. Onze intentie is: attractief voetbal spelen en daarmee resultaat halen.”

‘Het vertrouwen is er’
“Zondag staat in het teken van positioneren en het zetten van een volgende stap in de goede richting”, duidt Ten Hag Sparta Rotterdam-uit. “Dan moet je resultaat halen in Spangen. Wij gaan, zoals we dat altijd doen, voor de winst. Sparta Rotterdam is bezig aan een goede serie. Wij ook. We zullen goed moeten zijn. Het vertrouwen is er. We zijn dit seizoen al aardig op weg en hebben dit jaar al mooie dingen laten zien. Maar het jaar is nog bepaald niet voorbij.”

Sparta

FC Utrecht

Onderlinge resultaten

14 Januari 2017
20:45
Eredivisie - Regulier
  1
Sparta
vs
FC Utrecht
2  
25 September 2016
14:30
Eredivisie - Regulier
  2
FC Utrecht
vs
Sparta
0  
18 April 2010
14:30
Eredivisie
  0
Sparta
vs
FC Utrecht
3  
29 Augustus 2009
20:45
Eredivisie
  2
FC Utrecht
vs
Sparta
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

Centralpoint hummel_Sport_Logo_Black_horizontal logo_H&H_2_wit Amstel website

FOX_Sports_CMYK_FC[1][1] vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres