zondag 26 november 2017  14:30
Het Kasteel
Eredivisie
Sparta
1
-
FC Utrecht
3

Sparta - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Sparta Rotterdam - FC Utrecht
Speeldatum: 26-11-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: Het Kasteel, Rotterdam
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. De parkeerkaarten zijn uitverkocht. Supporters kunnen alleen nog een autocombikaart kopen als zij met iemand mee kunnen rijden die reeds in het bezit is van een parkeerkaart. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle seizoen- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op parkeerplaats van het bezoekersvak P5. Het omwisselen is vanaf 13.15 uur.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 11.45 uur instappen
12:15 uur vertrekken
De bussen vertrekken voor de hoofdingang van Stadion Galgenwaard


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 04-11-2017, 09.00 uur 23-11-2017, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 08-11-2017, 09.00 uur 23-11-2017, 23:59 uur
Seizoenkaarthouder: 11-11-2017, 09.00 uur 23-11-2017, 23.59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 13,00.
Buscombi: € 23,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.

Trainer/coach Erik ten Hag blikt vooruit op de uitpartij van aanstaande zondag tegen Sparta Rotterdam.

Rekende FC Utrecht afgelopen zondag af met de voetbaltrots van Kralingen, komend weekend wacht de Utrechters een treffen met het Spangense Sparta. In navolging van de overwinning op Excelsior gaan de Domstedelingen ook tegen díe Rotterdammers voor de zege. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag alvast vooruit op het duel met de Spartanen.

‘In bepaalde situaties moeten we slimmer zijn’, stipte Ten Hag tijdens de nababbel na de 3-1 overwinning op Excelsior een puntje van kritiek aan richting zijn eigen ploeg. “Dat heeft te maken met afspraken in de organisatie en lezen van fases in de wedstrijd”, licht de oefenmeester desgevraagd toe. “Daar hebben we deze week al aandacht aan geschonken op het trainingsveld en morgen zetten we wat dat betreft de puntjes op de i. ‘Welke posities nemen spelers bij bepaalde situaties in op het veld?’, is de vraag die je je dan moet stellen. Het heeft ook te maken met: slimmer zijn aan de bal, en daardoor balverliessituaties voorkomen. Simpele passes, bijvoorbeeld, mogen niet verkeerd gaan.”

Vierde, vijfde, zesde
Nog zo’n punt van aandacht dat Ten Hag zondagmiddag in Stadion Galgenwaard al aanstipte: zakelijker zijn. “Je streeft altijd naar het hebben van honderd procent controle over een wedstrijd, al is dat praktisch gezien natuurlijk onmogelijk. Tegen Excelsior gingen we met 3-0 aan de leiding en daarna kregen we kansen op een vierde, vijfde en zesde doelpunt. Daarmee hadden we zorgvuldiger moeten omgaan.”

‘Hoe? Dat zien we zondag’
Zakaria Labyad keert terug van een schorsing. Dat hij zondag zijn rentree maakt in de basisploeg van Ten Hag, valt niet uit te sluiten. “Maar er kunnen er geen twaalf spelen”, duidt Ten Hag de keuzes die hij met zijn staf moet maken. “Labyad zal terugkeren in de ploeg. Hoe? Dat zien we zondag.”

Stijgende lijn, tegen de trend in
In het uitvak in Rotterdam nemen zondag 563 FC Utrecht-supporters plaats. Een prachtig aantal, wederom. Zowel de thuis- als de uitpartijen van de Utrechters zijn dit seizoen meer en meer in trek. “Er komen steeds meer mensen naar onze wedstrijden kijken. En dat tegen de landelijke trend in”, prijst Ten Hag de almaar toenemende bezoekersaantallen in Utrecht. “Wij willen dit graag voortzetten. Kijk: er gebeurt altijd wat bij onze wedstrijden. Saai is het nooit. Onze intentie is: attractief voetbal spelen en daarmee resultaat halen.”

‘Het vertrouwen is er’
“Zondag staat in het teken van positioneren en het zetten van een volgende stap in de goede richting”, duidt Ten Hag Sparta Rotterdam-uit. “Dan moet je resultaat halen in Spangen. Wij gaan, zoals we dat altijd doen, voor de winst. Sparta Rotterdam is bezig aan een goede serie. Wij ook. We zullen goed moeten zijn. Het vertrouwen is er. We zijn dit seizoen al aardig op weg en hebben dit jaar al mooie dingen laten zien. Maar het jaar is nog bepaald niet voorbij.”

Sparta

FC Utrecht

Opnieuw drie punten voor ploeg van Erik ten Hag, dankzij 1-3 zege op Sparta Rotterdam.

Het is FC Utrecht andermaal gelukt drie punten te pakken. De Domstedelingen waren vanmiddag (zondag) in Het Kasteel te sterk voor Sparta Rotterdam, dat met 1-3 werd geklopt door de formatie van trainer/coach Erik ten Hag.

‘Nou, nu eens zorgen dat we die voorzet onderscheppen.’ Je ziet het de Spartanen welhaast denken, na zeventig minuten voetbal in Het Kasteel, waar het op dat moment 1-1 staat. Zakaria Labyad heeft zichzelf achter de bal gezet en die bal ligt aan de zijkant van het veld. De vrije trap die hij gaat nemen, zal indirect zijn. Zoveel is wel duidelijk. Dat weet iedereen.

Labyad gebeurt
Behalve Labyad. De Utrechter heeft een plannetje gesmeed. Zo’n plannetje van het sluwe soort. Zo’n plannetje waarmee je een wedstrijd naar je hand kunt zetten. Nou ja, mits de uitvoering goed is natuurlijk. Het idee: ik ram de bal in de korte hoek, in de kruising. De uitvoering? Eigenlijk precies zo. Bal. Korte hoek. Kruising. Raak. Niet langer 1-1, maar 1-2. Keeper Roy Kortsmit kijkt vertwijfeld om zich heen. ‘Wat gebeurt hier nu?’ Labyad gebeurt. Dat gebeurt.

Plan perfect, uitvoering perfect
Sparta Rotterdam is erdoor van slag. En op de Utrechtse ploeg werkt die 1-2 voorsprong juist als een extra stimulans. Een kick; een rush die vier minuten later nog verder wordt versterkt. Dan is het Gyrano Kerk die voorbij Sherel Floranus en Michel Breuer zoeft en gaat voorzetten op de meegekomen Labyad - nee, gefopt! Opnieuw doet een FC Utrecht-speler juist dat wat ze in Spangen niet verwachten, en wederom is net als het plan ook de uitvoering perfect. Labyad? Hij is in dit geval slechts een afleidingsmanoeuvre. Kerk kiest voor een schot, en scoort. De bal ploft binnen bij de tweede paal. Van 1-2 gaat het naar 1-3, van standje ‘spannend’ gaat het naar de modus: ‘dit zit goed’.

Op z’n Utregs
Goed zitten doet het. Gescoord wordt er in het laatste kwartier niet meer. FC Utrecht pakt de punten - punten waar het al na 36 seconden nadrukkelijk naar solliciteert. Labyad is het die nog in de eerste speelminuut de bal tegen de touwen schiet, na mooi werk van Kerk. De snelste Eredivisiegoal van dit seizoen is fijn, betekent de 0-1, maar wordt tien minuten na de rust weggepoetst door Nick Proschwitz, die voor de 1-1 tekent. Een doelpunt voor de statistieken, zo blijkt een dik half uur later. FC Utrecht wint in Het Kasteel, op z’n Utregs.

Rotterdamse dubbel
De 1-3 winst op Sparta Rotterdam betekent een voltooiing van een Rotterdamse dubbel. Afgelopen weekend immers was FC Utrecht al met 3-1 te sterk voor Excelsior; toen in Utrecht. De Rotterdamse triple kan worden volbracht op zondag 10 december, als Feyenoord op bezoek komt in Stadion Galgenwaard. Voor die tijd wacht FC Utrecht nog de uitpartij tegen PEC Zwolle. Het duel met de nummer vier van de ranglijst begint vrijdag in Overijssel om 20.00 uur en voor het uitvak is de kaartverkoop in volle gang.

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1-3 (0-1)
1. Zakaria Labyad 0-1
55. Nick Proschwitz 1-1
71. Zakaria Labyad 1-2
75. Gyrano Kerk 1-3

Gele kaarten: Craig Goodwin (Sparta Rotterdam), Rico Strieder en Mark van der Maarel (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 10.432.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Roy Kortsmit; Frederik Holst, Sander Fischer, Michel Breuer (80. Ragnar Ache), Sherel Floranus; Kenneth Dougall, Ryan Sanusi, Deroy Duarte, Robert Mühren; Nick Proschwitz, Craig Goodwin.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Urby Emanuelson; Rico Strieder, Sander van de Streek, Yassin Ayoub (87. Dario Dumic); Gyrano Kerk, Zakaria Labyad.

Onderlinge resultaten

21 Maart 2018
13:00
Oefenwedstrijd
  5
FC Utrecht
vs
Sparta
1  
7 Februari 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
Sparta
0  
26 November 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
Sparta
vs
FC Utrecht
3  
14 Januari 2017
20:45
Eredivisie - Regulier
  1
Sparta
vs
FC Utrecht
2  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres