zondag 5 november 2017  14:30
Amsterdam ArenA
Eredivisie
Ajax
1
Nick Viergever (41)
-
FC Utrecht
2
Zakaria Labyad (6)
Zakaria Labyad (84)

Ajax - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: Ajax - FC Utrecht
Speeldatum: 05-11-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: Amsterdam ArenA
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan alleen bezocht worden via een buscombi.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alleen Gouden- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 12.15 uur instappen
12.45 uur vertrek naar Amsterdam


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 18-10-2017, 09.00 uur 02-11-2017, 23.59 uur
Uitkaarthouders: 21-10-2017, 09.00 uur 02-11-2017, 23:59 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Buscombi: € 34,00.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.

De voorbeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag op Ajax - FC Utrecht.

De spelersbus van FC Utrecht staat aan de vooravond van de kortste rit van het seizoen: Ajax-uit staat voor zondag op de rol voor de Domstedelingen. FCUtrecht.nl sprak in aanloop naar het duel in de Amsterdam ArenA met FC Utrecht’s trainer/coach Erik ten Hag.

Of Nick Venema weer terug op aarde is na de invalbeurt van afgelopen zondag, die hij bekroonde met het gelijkmakende doelpunt? Oefenmeester Ten Hag kan er wel om lachen. “Nick is een nuchtere jongen; hij is niet van de aarde weggeweest. Het doelpunt dat hij zondag maakte tegen NAC Breda, was heel erg welkom. Nick doet het goed met Jong FC Utrecht in de Jupiler League en nadat Jean-Christophe Bahebeck wegviel, heeft hij nu de kans gekregen die hij verdiende”, aldus Ten Hag.

Drie, vier stappen vooruit
“Zoals Nick het zelf goed verwoordde: hij wordt rustig gebracht. Hij heeft specifieke kwaliteiten en is in vergelijking met de fase waarin hij vorig seizoen zijn debuut maakte in het eerste elftal een paar stappen verder. De komende weken zal hij bij het eerste elftal blijven”, vertelt de oefenmeester. Waar het toe leidt? “Laat het gebeuren”, zegt Ten Hag, die Venema’s doelpunt van afgelopen weekend prijst. “Zo’n treffer is geen toeval. Hij denkt drie, vier stappen vooruit.”

‘Tevreden over het spel’
Dat FC Utrecht tegen NAC Breda bleef steken op 2-2, zorgde bij Ten Hag en de ploeg voor teleurstelling. “Maar over het spel van afgelopen zondag ben ik wél tevreden. We kregen veel kansen, raakten nota bene drie keer het houtwerk. Als je zo’n pot nog honderd keer speelt, win je ‘m honderd keer. Nu zat er weinig mee”, aldus Ten Hag, wiens team aan kop gaat van de ranglijst van dit seizoen voor wat betreft het raken van het aluminium. Al tien keer werkten de Utrechters de bal op de paal of de lat.

Extra lading
“We werken hard en moeten aan het proces blijven werken”, stelt de oefenmeester. “Zondag moeten we ervoor gaan om tegen Ajax in de positie te komen dat we een goed resultaat kunnen behalen in de Amsterdam ArenA. Duels met Ajax zijn voor alle teams in Nederland bijzonder. Hier in Utrecht weet iedereen: het duel met Ajax heeft extra lading. En dat is ook mooi.”

Geen Braafheid
Minder mooi: het feit dat Edson Braafheid de pot in Amsterdam moet laten schieten. De verdediger blesseerde zich deze week op de training. Nader onderzoek naar zijn kwetsuur volgt. Ook de langdurig geblesseerden Simon Makienok, Patrick Joosten, Anouar Kali en Jean-Christophe Bahebeck zijn niet inzetbaar. Achter de naam van Nick Marsman staat een vraagteken. 

6
Zakaria Labyad
19
Willem Janssen
29
Zakaria Labyad
36
Lasse Schöne
41
Nick Viergever
71
Nick Viergever
84
Sean Klaiber
84
Zakaria Labyad
1
3
4
5
26
20
23
10
7
25
11
1
17
2
14
3
18
6
8
22
10
7

Ajax

1
Andre Onana
3
Joël Veltman
4
Matthijs de Ligt
5
Max Wöber
26
Nick Viergever
20
Lasse Schöne
23
Siem de Jong
10
Hakim Ziyech
7
David Neres
25
Kasper Dolberg
11
Amin Younes
33
Kostas Lamprou
8
Daley Sinkgraven
28
Luis Manuel Orejuela
6
Donny van de Beek
21
Frenkie de Jong
9
Klaas-Jan Huntelaar
45
Justin Kluivert

Utrechter Zakaria Labyad matchwinner met twee treffers: 1-2.

FC Utrecht heeft van Ajax gewonnen. In de Amsterdam ArenA werd het vanmiddag (zondag) 1-2 voor de Utrechters. Met twee treffers was Zakaria Labyad de gevierde man aan Utrechtse zijde.

Zeg het maar. Is het de voorzet van Sean Klaiber? Is het die prachtige kapbeweging van Zakaria Labyad? Of het schot dat de Utrechtse Marokkaan lost? Dat schot waarop doelman Andre Onana van Ajax geen antwoord heeft. Ach, eigenlijk is het alles. Alles ineen. Het moment. De bal. Dat bollende net. De euforie in het uitvak. De vreugde bij de FC Utrecht-ploeg. Met nog nauwelijks tien minuten te spelen komt alles even samen in de Amsterdam ArenA bij FC Utrecht. Het gaat van 1-1 naar 1-2. En daarmee van een verdienstelijke middag naar een superzondag.

Superzondag
Een superzondag, want FC Utrecht wint in de Amsterdam ArenA. En daarop is niet eens zo gek veel af te dingen. De thuisploeg mag dan tweederde van het balbezit hebben, er is bijna geen doorkomen aan voor de equipe van Marcel Keizer. Via de flanken proberen de Amsterdammers negentig minuten lang het Utrechtse bouwwerk te doen afbrokkelen, maar verder dan het inpriemen van wat kleine scheurtjes in de buitenmuren van het bastion komen de Amsterdammers niet.

Dwars door het midden
Het ene Ajax-doelpunt dat voortkomt uit die overdaad aan balbezit, valt op een moment dat vanuit een hoekschop de bal uit de Utrechtse zestien wordt gewerkt en het gros van de Domstedelingen een voorwaartse beweging maakt. De bal wordt tussen de naar voren sjouwende laatste linie en doelman David Jensen gelegd en vlak voordat de Deense goalie de bal kan beroeren, doet Nick Viergever dat. Dwars door het midden: 1-1; vlak voor rust.

Heerlijke start
FC Utrecht staat op dat moment al 36 minuten op voorsprong. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag slaat al in de zesde minuut toe via een razendrappe aanval, waarbij de snelheid van Gyrano Kerk en de finesse van Labyad elkaar precies op de juiste wijze ontmoeten. Na een splijtende pass van Rico Strieder houdt Kerk het hoofd koel en behoudt hij het overzicht. De bal gaat breed naar Labyad, die eerst op de paal schiet en daarna Onana wél het nakijken geeft: 0-1.

Vijf in plaats van vier
Het Utrechtse strijdplan - de laatste linie bestaat voor de gelegenheid uit vijf spelers, in plaats van de meestal gebruikelijke vier - blijkt uitstekend overeind te blijven op de matige grasmat in de Amsterdam ArenA. De FC Utrecht-spelers doen veel, maar bovenal in veel gevallen het juiste. En gaan zo met een dikverdiende overwinning de interlandbreak in.

Volgende pot: Excelsior-thuis
Komend weekend geen Eredivisievoetbal, want: (jeugd)interlands. FC Utrecht hervat de competitie op zondag 19 november met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Tickets voor het duel dat die dag in Stadion Galgenwaard om 14.30 uur begint zijn al verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Ajax - FC Utrecht 1-2 (1-1)
6. Zakaria Labyad 0-1
42. Nick Viergever 1-1
84. Zakaria Labyad 1-2

Gele kaarten: Lasse Schӧne, Nick Viergever (Ajax), Willem Janssen, Zakaria Labyad, Sean Klaiber (FC Utrecht).

Toeschouwers: 51.758.

Scheidsrechter: Bjӧrn Kuipers.

Opstelling Ajax:
Andre Onana; Veltman, De Ligt, Max Wӧber (63. Daley Sinkgraven), Viergever; Lasse Schӧne (63. Frenkie de Jong), Siem de Jong (77. Donny van de Beek), Hakim Ziyech; David Neres, Kasper Dolberg, Amin Younes.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber (86. Giovanni Troupée), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Urby Emanuelson; Rico Strieder, Yassin Ayoub, Sander van de Streek; Zakaria Labyad, Gyrano Kerk (88. Matty Willock).

Onderlinge resultaten

5 September 2018
11:00
Oefenwedstrijd
  1
Ajax
vs
FC Utrecht
0  
28 Januari 2018
12:30
Eredivisie - Regulier
  0
FC Utrecht
vs
Ajax
0  
5 November 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  1
Ajax
vs
FC Utrecht
2  
22 Januari 2017
12:30
Eredivisie - Regulier
  0
FC Utrecht
vs
Ajax
1  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres