zondag 24 september 2017  12:30
Stadion Galgenwaard
Eredivisie
FC Utrecht
1
Zakaria Labyad (20)
-
PSV
7
Jürgen Locadia (15)
Hirving Lozano (40)
Jürgen Locadia (49)
Jürgen Locadia (67)
Marco van Ginkel (80)
Jürgen Locadia (85)
Steven Bergwijn (89)

FC Utrecht - PSV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Utrecht – PSV
Speeldatum: 24-09-2017
Aanvangstijd: 12.30
Locatie: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Voor deze wedstrijd geldt een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht club- of seizoenkaart maximaal 6 kaarten.
Junior Tigers / Tigers: Voor deze wedstrijd zijn Junior Tiger en Tigersetjes in de verkoop, alleen voor de vakken X/Y/Z. Per Junior Tiger / Tiger clubkaart maximaal 1 setje, verkoop is tijdelijk alleen via de Fanshop .
Openingstijd stadion: 11.00 uur.


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Internet verkoop: 29-08-2017, 10.30 uur 24-09-2017, 12.30 uur
Verkoop via Fanshop: 29-08-2017, 10.30 uur 23-09-2017, 17:00 uur
Klik hier voor de actuele openingstijden van de Fanshop
Verkoop wedstrijddag: Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 10.30 geopend
Prijzen: Klik hier voor de prijzen van de losse tickets.
Parkeren: Parkeerkaarten voor de parkeergarage P3 zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over het parkeren en busvervoer vind je hier.De vooruitblik van trainer/coach Erik ten Hag op FC Utrecht - PSV.

FC Utrecht neemt het voor het eerst dit seizoen in competitieverband op tegen een club uit de Traditionele Top Drie. PSV komt zondag naar Stadion Galgenwaard. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Erik ten Hag van de FC uit Utrecht vooruit op de partij tegen de Eindhovenaren.

Veertien punten. Het gat tussen FC Utrecht en PSV leek vorig seizoen groot; en veertien punten is op de keper beschouwd natuurlijk ook best een heleboel. Maar als je naar de kloof kijkt in de wetenschap dat beide onderlinge duels tussen FC Utrecht en PSV door de Eindhovenaren werden gewonnen, en in beide gevallen nipt; dan doet het toch anders aan. Ga maar na: tel er bij FC Utrecht zes punten bij op en haal er bij PSV zes af, en ineens is de marge niet meer veertien, maar twee.

Goed voor de dag komen is niet genoeg
“Afgelopen seizoen speelden we vaak goed tegen de topploegen. Maar namen we te weinig mee”, aldus oefenmeester Erik ten Hag. “Het was voorafgaand aan het seizoen één van onze doelen om dit seizoen in de duels met de topteams niet alleen goed voor de dag te komen, maar ook te winnen.”

‘Aan die reeks een einde maken’
De eerste gelegenheid om wat dat betreft de daad bij het woord te voegen, dient zich zondag aan. Dan komt PSV immers naar Stadion Galgenwaard. “Al hebben we al wel topwedstrijden gespeeld dit seizoen, en ook laten zien dat we topploegen kunnen kloppen”, refereert Ten Hag aan het uitschakelen van de Poolse titelkandidaat Lech Poznań en het verslaan, thuis, van de Russische sterrenformatie FK Zenit Sint-Petersburg. “Dat vertrouwen moeten we meenemen richting de wedstrijd van zondag. Zeker is dat we tegen PSV heel goed moeten zijn om een resultaat te halen. De recente resultaten van FC Utrecht tegen PSV zijn niet goed. Aan die slechte reeks (de laatste negen competitiepartijen tegen de Eindhovenaren gingen verloren, red.) willen we zondag een einde maken.”

Een topwedstrijd
Dat FC Utrecht slechts 2 van de laatste 49 Eredivisiepotten tegen de Brabanders wist te winnen, doet Ten Hag weinig. “Resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst”, predikt hij. “Dat geldt bij een positieve balans, en ook voor deze statistiek. Je merkt aan alles dat PSV de wedstrijd van zondag ziet als een topwedstrijd. Zo zien wij het ook.”

‘De houding moet goed zijn’
“Ik heb er vertrouwen in”, meldt Ten Hag, die op het trainingsveld vandaag Sean Klaiber en Rico Strieder nog niet in actie kan laten komen. Het duo heeft klachten overgehouden aan Ajax Amateurs-uit. “Als de houding niet goed is, valt alles weg”, verwijst Ten Hag naar FC Twente-uit, de teleurstellende partij van afgelopen weekend. “Het viel toen als een kaartenhuis in elkaar. Ik hoop dat het een eye opener is geweest, dat we beseffen: alles wat we willen, gaat alleen als de houding goed is. Pas als dat zo is, vallen de dingen ook jouw kant op en dwing je het af.”

Willock maakt stappen
Matty Willock debuteerde woensdag in FC Utrecht’s vlaggenschip, nadat hij precies een week geleden met Jong FC Utrecht zijn eerste speelminuten op de Nederlandse velden maakte. De Engelsman maakte indruk. “Het is mooi dat hij in Amsterdam negentig minuten kon maken. Die heeft hij nu mooi in de benen zitten. Deze jongen adapteert heel snel en ik verwacht dat hij heel snel stappen gaat maken”, aldus Ten Hag. 

15
Jürgen Locadia
20
Zakaria Labyad
23
Sean Klaiber
32
Jean-Christophe Bahebeck
40
Hirving Lozano
48
Nicolas Isimat-Mirin
49
Jürgen Locadia
65
Derrick Luckassen
67
Jürgen Locadia
80
Marco van Ginkel
84
Giovanni Troupée
85
Jürgen Locadia
89
Steven Bergwijn
1
17
2
14
28
22
18
10
8
21
11
1
4
3
5
2
20
10
8
7
11
19

PSV

1
Jeroen Zoet
4
Santiago Arias
3
Derrick Luckassen
5
Daniel Schwaab
2
Nicolas Isimat-Mirin
20
Joshua Brenet
10
Marco van Ginkel
8
Jorrit Hendrix
7
Gaston Pereiro
11
Hirving Lozano
19
Jürgen Locadia
13
Eloy Room
31
Yanick van Osch
18
Pablo Rosario
32
Kenneth Paal
50
Armando Obispo
16
Dante Rigo
23
Bart Ramselaar
25
Adam Maher
29
Albert Gudmundsson
14
Sam Lammers
17
Steven Bergwijn

FC Utrecht met 1-7 onderuit tegen PSV.

FC Utrecht is vanmiddag (zondag) de maat genomen door PSV. De Eindhovenaren stonden halverwege de partij met 1-2 voor en schoten na de break nog vijf keer raak: 1-7.

Als de eerste helft bijna halverwege is en Nicolas Isimat-Mirin een overtreding begaat op zijn landgenoot Jean-Christophe Bahebeck, waarna de bal op de stip wordt gelegd, stapt Zakaria Labyad naar voren. De Utrechter kijkt, neemt een aanloop, schiet, scoort en juicht. Het is 1-1, en daarmee is een treffer van Jürgen Locadia - de spits maakt na een dik kwartier de 0-1 - weggepoetst. FC Utrecht is weer bij, doet volop mee.

Te veel blaffen, te weinig bijten
Maar FC Utrecht is deze middag als een blaffende hond: het oogt gevaarlijk, is dat ook met enige regelmaat: maar van bijten is veel te weinig sprake. PSV, daarentegen, ontpopt zich als een ware pitbull. Doortastend op de momenten waarop dat moet. En doelgericht, heel erg doelgericht.

Locadia maakt het verschil
Met name Locadia heeft het in Utrecht op de heupen. De spits maakt er in totaal maar liefst vier in Stadion Galgenwaard. Al heel snel na de rust (vlak voor de break maakt de veel te veel ruimte gegeven PSV’er Hirving Lozano de 1-2) lukt de spits de 1-3. FC Utrecht gaat dan op zoek naar de aansluitingstreffer, maar produceert die niet. Sterker nog: de Eindhovenaren komen op de helft van de tweede helft op 1-4; andermaal via Locadia.

Nog drie keer incasseren
Dan, zo is het oordeel van velen op de tribune, is het wel gespeeld. Maar het leed is dan voor de Domstedelingen bepaald nog niet geleden. Marco van Ginkel (1-5, strafschop), Locadia (1-6, strafschop, en rood voor invaller Giovanni Troupée vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler) doen de Utrechters nog meer pijn. Het stekende slotakkoord is voor PSV’s invaller Steven Bergwijn, die als ware hij Alberto Tomba door de defensie slalomt en ook David Jensen het nakijken geeft: 1-7.

Volgende opponent: Vitesse
FC Utrecht werkt nu toe naar de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het treffen met de Arnhemmers begint op zondag 1 oktober in GelreDome om 14.30 uur. Al ruim 350 kaarten voor het uitvak zijn voor die partij verkocht. Er zijn via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop bovendien nog tickets beschikbaar.

Op zaterdag 14 oktober weer thuis
De volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 14 oktober. Die dag komt sc Heerenveen naar Stadion Galgenwaard. Ook voor die partij, die om 20.45 uur begint, is de kaartverkoop reeds in volle gang.

FC Utrecht – PSV 1-7 (1-2)
15. Jürgen Locadia 0-1
21. Zakaria Labyad (strafschop) 1-1
40. Hirving Lozano 1-2
49. Jürgen Locadia 1-3
68. Jürgen Locadia 1-4
80. Marco van Ginkel (strafschop) 1-5
85. Jürgen Locadia (strafschop) 1-6
90. Steven Bergwijn 1-7

Gele kaarten: Sean Klaiber, Jean-Christophe Bahebeck (beiden FC Utrecht), Nicolas Isimat-Mirin en Derrick Luckassen (PSV).

Rode kaart: 84. Giovanni Troupée (FC Utrecht).

Toeschouwers: 22.006.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber (70. Giovanni Troupée), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Edson Braafheid; Urby Emanuelson, Sander van de Streek, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad; Cyriel Dessers (61. Gyrano Kerk), Jean-Christophe Bahebeck (61. Lukas Görtler).

Opstelling PSV:
Jeroen Zoet; Santiago Arias, Derrick Luckassen (69. Pablo Rosario), Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin, Joshua Brenet; Marco van Ginkel, Jorrit Hendrix (74. Bart Ramselaar), Gastón Pereiro (81. Steven Bergwijn); Hirving Lozano, Jürgen Locadia. 

Onderlinge resultaten

11 Augustus 2018
20:45
Eredivisie - Regulier
  4
PSV
vs
FC Utrecht
0  
3 Maart 2018
18:30
Eredivisie - Regulier
  3
PSV
vs
FC Utrecht
0  
24 September 2017
12:30
Eredivisie - Regulier
  1
FC Utrecht
vs
PSV
7  
12 Februari 2017
16:45
Eredivisie - Regulier
  3
PSV
vs
FC Utrecht
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres