zondag 17 september 2017  14:30
De Grolsch Veste
Eredivisie
FC Twente
4
Tom Boere (9)
Thomas Lam (18)
Luciano Slagveer (27)
Ossama Assaidi (75)
-
FC Utrecht
0

FC Twente - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld

Wedstrijd: FC Twente - FC Utrecht
Speeldatum: 17-09-2017
Aanvangstijd: 14.30
Locatie: De Grolsch Veste, Enschede
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: De wedstrijd kan bezocht worden via een bus- of autocombi. Er zijn maximaal 50 parkeerkaarten beschikbaar icm 175 toegangskaarten. Bestel bij de auto maximaal 1 parkeerkaart per auto. Elders parkeren is niet toegestaan.
ClubCard-verplichting: Verkoop aan alle seizoen- en uitkaarthouders, maximaal 1 kaart per persoon. Voor uitwedstrijd is de (seizoen)clubuitkaart persoonsgebonden.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi dienen omgewisseld te worden op parkeerplaats P- Boermarke bij Holten. Het omwisselen is tussen 12.45 uur en 13.15 uur.
Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen: 11.15 uur instappen
11:30 uur vertrek naar Enschede


Verkoopperiodes Start verkoop Einde verkoop
Gouden seizoenkaart: 06-09-2017, 09.00 uur 15-09-2017, 15.00 uur
Uitkaarthouders: 09-09-2017, 09.00 uur 15-09-2017, 15:00 uur
Seizoenkaarthouder: 09-09-2017, 09.00 uur 15-09-2017, 15.00 uur
Online-verkoop: Klik hier voor direct online bestellen.
Verkoop via Fanshop: Klik hier voor de openingstijden van de Fanshop.
Vakken en prijzen:
Autocombi: € 16,50.
Buscombi: € 34,50.
Opmerkingen: FC Utrecht kan besluiten in verband met het vullen van de bussen de kaartverkoop eerder te stoppen.


Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt vooruit op de uitwedstrijd tegen FC Twente.

FC Utrecht kruist zondag de degens met FC Twente. In de Enschedese Grolsch Veste begint het treffen tussen de FC’s die dag om 14.30 uur. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Erik ten Hag over de partij tegen de Tukkers.

De ranglijst vertelt het verhaal; toont in elk geval welke ploeg zondag als favoriet aan de aftrap staat in Enschede. Dat is FC Utrecht. FC Utrecht, dat in Twente 8 van de 46 eerdere edities tegen de Overijsselse ploeg won. “Of het voor het eerst in de geschiedenis is dat FC Utrecht in de competitie als favoriet start in Enschede tegen FC Twente? Ach, dat is vast al wel eens eerder gebeurd. We lopen voor onze status bepaald niet weg, maar dat je de favoriet bent, wil niet zeggen dat je de pot ook daadwerkelijk naar je toetrekt. Maar: hebben wij geleerd van de lessen tegen FC Groningen, dan is er wel een goede kans op winst”, stelt Ten Hag.

‘Dat is de houding, de attitude’
Van achterover leunen en genieten van een favorietenstatus is geen seconde sprake in de Utrechtse kleedkamer. “De spelers willen beter worden, en daarvoor moet de basis goed zijn. Dat is de houding, de attitude. Wij moeten goed en hard werken. Dát is onze basis. Daar geeft de staf richting aan en daar geven de spelers invulling aan”, legt de Utrechtse oefenmeester uit.

Met z’n allen
“Tevreden? Nee. We willen méér. Deze groep wil méér. Voorlopig hebben we de Champions League toch niet gewonnen?”, zegt Ten Hag met een glimlach. “Er kan nog voldoende beter. Wat dat zoal is? Voorin moet het veel effectiever, zonder de defensieve taken te verwaarlozen. We hielden dit seizoen in drie van de vier duels de nul. Dat doet niet alleen de keeper of de defensie, dat doen we met z’n allen. Daarom is het moeilijk om tegen ons te spelen. In Groningen zagen we enkele weken geleden dat als we taken verwaarlozen of verkeerde keuzes maken, we tegengoals krijgen. Hopelijk hebben we daar lering uit getrokken.”

‘We willen meer scoren’
Dat er door de Utrechters dit seizoen nog elke Eredivisiepartij is gescoord, is een feit. En dat er nog behoorlijk wat méér treffers aangetekend konden worden, daar draait in de Domstad ook niemand omheen. “We scoren bijna elke pot, maar het moet beter”, duidt Ten Hag. “Met die wetenschap moet je stoïcijns omgaan. Dat we meer willen scoren, is een thema. Immers: als we zoiets bedekken met de mantel der liefde, komen we niet verder. De kwaliteiten hebben we. We krijgen kansen, we moeten ervoor zorgen dat dat zo blijft. Alleen moet het in de afronding beter.”

9
Tom Boere
18
Thomas Lam
27
Luciano Slagveer
60
Willem Janssen
65
Yassin Ayoub
75
Ossama Assaidi
80
Thomas Lam
26
2
25
3
28
21
19
18
27
9
8
1
20
2
14
28
22
8
10
18
7
11

FC Twente

26
Jorn Brondeel
2
Hidde ter Avest
25
Peet Bijen
3
Thomas Lam
28
Jeroen van der Lely
21
Danny Holla
19
Frederik Jensen
18
Michael Liendl
27
Luciano Slagveer
9
Tom Boere
8
Ossama Assaidi
13
Nick Hengelman
16
Joël Drommel
4
Jos Hooiveld
6
Dejan Trajkovski
10
Haris Vuckic
23
Jelle van der Heyden
7
Nikola Gjorgjev
17
Marko Kvasina
22
Isaac Buckley-Ricketts
34
Adnane Tighadouini

FC Utrecht verliest met 4-0 van FC Twente.

FC Utrecht heeft een flinke nederlaag geleden in Enschede. In de Grolsch Veste speelden de Utrechters een zeer matige partij tegen FC Twente, dat maximaal profiteerde van de fouten die de Domstedelingen maakten: 4-0.

Het is niet zomaar een doelpunt. Het is een treffer waarvan je ziet dat er veel achter schuilgaat. Oussama Assaidi maakt ‘m. De 4-0, een kwartier voor tijd, zorgt ervoor dat een een zucht van verlichting gaat door de Grolsch Veste. FC Twente weet dan: dit kan niet meer stuk. Deze punten zitten in de tas. En dat wordt gevierd. Basisspelers, reserves, de technische staf: alles en iedereen omhelst elkaar.

Kansen in het begin
FC Twente, tot op het bot gemotiveerd, stapt als winnaar van het veld en dat mag je alleszins verdiend noemen. En toch. Toch. FC Utrecht krijgt in de eerste paar minuten van de partij enkele goede kansen. Een positivo zou zeggen: je zou met 0-1, eigenlijk zelfs 0-2, aan de leiding hebben kunnen gaan.

Last van de Enschedese schouders
Een realist kijkt dik anderhalf uur later naar het scorebord en constateert dat FC Twente na een zwakke start onder de Utrechtse druk wist uit te komen en er lustig op los scoort voor eigen publiek. Tom Boere maakt al rap de 1-0 en ook dan, net als bij de 4-0 van Assaidi, merk je aan de ambiance wat de seizoensstart - de Tukkers hebben na vier partijen nul punten - met FC Twente heeft gedaan. De druk staat er vol op, en die 1-0 werkt verlichtend. Als vanuit een corner na een kleine twintig minuten Thomas Lam dan ook nog de 2-0 binnenkopt, valt er al helemáál een last van de Enschedese schouders.

Weinig zit mee
Op zo’n middag zit het voor het ene team ook altijd net even wat meer mee dan voor de andere ploeg. Daar is de 3-0 een voorbeeld van. FC Utrecht wil de bal wegwerken, maar nota bene via scheidsrechter Jochem Kamphuis komt de bal gunstig uit voor de Tukkers. Luciano Slagveer profiteert dankbaar van het moment van ongeluk van FC Utrecht, en maakt er door de boel af te ronden een Twents geluksmomentje van.

Niet de middag van FC Utrecht
Tussen al die FC Twente-highlights door komt FC Utrecht soms eens in de buurt van het doel van Jorn Brondeel. Maar de Belgische sluitpost wordt door de Domstedelingen niet één keer in verlegenheid gebracht. FC Utrecht, dat de voorgaande wedstrijden doelpoging op doelpoging stapelt, weet zich door de laatste linie van de Tukkers geen weg te banen. Het is simpelweg niet de middag van FC Utrecht.

Drukke week voor de boeg
FC Utrecht heeft geen tijd bij de pakken neer te zitten. Er staan deze week immers twee partijen op de rol. Woensdag in de Amsterdam ArenA is Ajax Amateurs de tegenstander van de Utrechters in de eerste ronde van de KNVB Beker. En zondag, dan komt PSV op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Twente - FC Utrecht 4-0 (3-0)
9. Tom Boere 1-0
18. Thomas Lam 2-0
35. Luciano Slagveer 3-0
75. Oussama Assaidi 4-0

Gele kaarten: Thomas Lam (FC Twente), Willem Janssen, Yassin Ayoub (FC Utrecht).

Toeschouwers: 24.200.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Twente:
Jorn Brondeel; Hidde ter Avest, Peet Bijen, Thomas Lam, Jeroen van der Lely; Danny Holla (46. Haris Vuckic), Fredrik Jensen (46. Jelle van der Heyden), Michael Liendl; Luciano Slagveer, Tom Boere, Oussama Assaidi (76. Adnane Tighadouini).

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée (46. Sean Klaiber), Mark van der Maarel, Willem Janssen, Edson Braafheid; Urby Emanuelson, Sander van de Streek, Yassin Ayoub (78. Rico Strieder), Zakaria Labyad; Gyrano Kerk (46. Jean-Christophe Bahebeck), Cyriel Dessers.

Onderlinge resultaten

25 Februari 2018
16:45
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
FC Twente
1  
17 September 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  4
FC Twente
vs
FC Utrecht
0  
7 Augustus 2017
14:30
Oefenwedstrijd - regulier
  2
FC Utrecht
vs
FC Twente
0  
9 April 2017
14:30
Eredivisie - Regulier
  3
FC Utrecht
vs
FC Twente
0  

Gerelateerd nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Digital partner

tres